معاون درمان وزارت بهداشت
۱۲۵ هزار بیمار خاص در کشور وجود دارد
تهران (پانا) - معاون درمان وزارت بهداشت، هدف از راهاندازی مراکز جامع خدمات بیماران خاص را ساماندهی خدمات بیماران خاص عنوان کرد و از وجود ۱۲۵ بیمار خاص در کشور خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت بهداشت، قاسم جانبابایی در آیین افتتاح همزمان شبکه مراکز جامع خدمات بیماران خاص که با حضور وزیر بهداشت در رصدخانه سلامت وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: حدود ۳۲ هزار بیمار دیالیزی در کشور وجود دارد که از این تعداد، بیشترین تعداد بیماران تحت پوشش، مربوط به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با ۲۷۰۰ بیمار دیالیزی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با ۲۲۰۰ بیمار و دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ۲۱۰۰ بیمار دیالیزی است.
وی تصریح کرد: حدود ۱۹ هزار و ۲۵۰ بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد که شامل تالاسمی متوسط و نوع شدید است و دانشگاه های علوم پزشکی هرمزگان با ۱۹۴۷ بیمار، زاهدان ۱۹۳۷ بیمار و مازندان با ۱۹۲۵ بیمار، بیشترین بیماران تالاسمی را تحت پوشش دارند.
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به وجود ۱۰ هزار و ۳۰۰ بیمار هموفیلی در کشور یادآور شد: از نظر پوشش خدمات، دانشگاه علوم پزشکی تهران به ۱۰۸۱ بیمار هموفیلی خدمات ارائه میدهد، اما استان سیستان و بلوچستان نیز از نظر استانی بیشترین بیمار هموفیلی را داشته و به ۸۳۴ بیمار، خدمات ارائه میدهد.
جانبابایی خاطرنشان کرد: تا کنون ۶۳ هزار بیمار MS در کشور شناسایی شده اند که دانشگاههای علوم پزشکی اصفهان با ۷۷۲۹ بیمار، شهید بهشتی با ۵۲۰۰ بیمار و شیراز با ۴۷۰۰ بیمار، بیشترین تعداد بیماران MS را تحت پوشش خدمات دارند.
به گفته وی آییننامه مراکز جامع خدمات بیماران خاص از سال گذشته به دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شده است. این خدمات تجمیع شده شامل ویزیت، مشاوره، دارو، درمان، دندانپزشکی بوده و در برخی از مراکز خدمات توانبخشی نیز این خدمات به بیماران خاص ارائه میشود.
در این مراسم ۸۳ مرکز جامع خدمات بیماران خاص در ۵۹ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی سراسر کشور به طور همزمان به بهرهبرداری رسید.
ارسال دیدگاه