کاهش ۱۰ درصدی قند نوشابهها
تهران (پانا) - مدیر کل نظارت بر فرآوردههای غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت با ابلاغ وزارت بهداشت، قند نوشابهها تا ۱۰ درصد کاهش یافته است و مقرر شده پس از انجام اقدامات کارشناسی، قند نوشابهها از میزان فعلی نیز، کمتر شود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت بهداشت، وحید مفید با اعلام این خبر افزود: کاهش قند نوشابهها به بررسیهای کارشناسانه و فنی نیاز دارد تا در فرمولاسیون نوشابهها تغییری ایجاد نشود. اجرای برنامههای کاهش قند، نمک و روغن از سیاستهای سازمان غذا و دارو درباره محصولات غذایی است. برای مثال، اکنون، نمک نانها تا ۳۰ درصد کاهش داشته است.
مفید خاطرنشان کرد: در مورد کاهش ایزومر ترانس در روغنهای خوراکی نیز به سمت حد صفر در حال حرکت هستیم و میزان ایزومر ترانس بسیاری از مواد غذایی به کمتر از دو درصد کاهش پیدا کرده است.
مدیرکل نظارت بر فرآوردههای غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: چراغ راهنمای تغذیه تقریبا روی تمام مواد غذایی نصب شده است و نشان میدهد تا چه حد از مواد مخاطره آمیز یا مواد در حد غیرمعمول در یک محصول برای مصرف کننده وجود دارد.
مفید افزود: نمیتوان گفت که هر محصولی که قند، نمک و روغن دارد، مشکلدار است بلکه برای میزان هر کدام از این مواد، حد و حدودی مشخص شده است. اگر این مواد در محصولات غذایی بیش از حد معمول باشند با رنگ قرمز، در حد متوسط (بینابین) با رنگ نارنجی و زرد و در حد مطلوب با رنگ سبز مشخص شدهاند.
مدیرکل نظارت بر فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو اظهار کرد: چراغ راهنمای تغذیهای اکنون، تقریبا روی تمام محصولات غذایی نصب شده و اکنون نوبت مصرف کنندهها است که باید بین محصولات انتخاب کنند.
مفید گفت: البته ممکن است محصولی باشد که چراغ راهنما نداشته باشد و هنگامی که چاپ های جدید آماده شود بلافاصله روی این محصولات الصاق میشوند.
وی افزود: متاسفانه ممکن است در برخی مواقع با کمبودهای تغذیهای رو به رو شویم که ناشی از تغذیه نامناسب است و از سوی دیگر نیز با بیش خوریهای نمک، شکر و روغن مواجه هستیم که به دیابت، چاقی و بیماریهای قلبی و عروقی منجر میشود.
از ۲۱ تا ۲۷ مهر به نام هفته غذا با شعار «رفتار ما آینده ما را میسازد، تلاش برای دنیای بدون گرسنه تا سال ۲۰۳۰» نامگذاری شده است.
ارسال دیدگاه