راهاندازی سامانه یکپارچه مدیریت آزمایشگاههای غذا و دارو از مهرماه
تهران (پانا) - مدیرکل آزمایشگاههای مرجع کنترل سازمان غذا و دارو از راهاندازی سامانه یکپارچه مدیریت آزمایشگاهها از اول مهر خبر داد و گفت با راهاندازی این سامانه، زمینه بهبود کیفیت محصولات سلامت محور در داخل و خارج از وزارت بهداشت امکانپذیر میشود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت بهداشت، بهرام دارابی در چهاردهمین گردهمایی روسای آزمایشگاههای غذا و داروی سراسر کشور، با بیان اینکه یکی از اهداف نظام سلامت ایجاد زیرساختهای لازم برای نظارت سختافزاری و نرمافزاری بر کیفیت محصولات سلامت محور است، اظهار کرد: براین اساس باید از ابزارهای دقیق، کارشناسان مجرب و روشهای نوین و پایش مداوم محصولات سلامت محور، بهره برد.
وی افزود: در سالهای گذشته بر پیادهسازی سامانه یکپارچه آزمایشگاهها اصرار داشتیم و این موضوع از ۸ سال گذشته مطرح شد که امیدواریم از مهر امسال «سامانه یکپارچه مدیریت آزمایشگاهها» عملیاتی شده و به عنوان شبکه هوشمند وارد تعامل با بازیگران تولید و کیفیت محصولات سلامت محور شود.
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو با بیان اینکه بهبود کیفیت محصولات سلامت محور برای سازمان غذا و دارو بسیار مهم است، تصریح کرد: ارتقای سطح نظارت باید با تداوم تستهای حرفهای و آزمونهای مجهول انجام شود. البته در زمینه آزمونهای مجهول در چند سال اخیر وقفهای ایجاد شده است که باید مرکز ملی کارآزمایی این حوزه را تقویت کنیم.
وی با تاکید بر لزوم بهبود و کیفیت خدمات آزمایشگاهی عنوان کرد: اطلاعرسانی و عدالت در نمونهبرداری یکی از قابلیتهای سامانه مدیریت آزمایشگاهی است.
به گفته دارابی، سالانه حداقل یک میلیون نمونهکاری برای آنالیز در حوزههای مختلف به آزمایشگاه ارسال میشود که ۷۰۰ هزار نمونه توسط آزمایشگاههای همکار و ۲۵۰ هزار نمونه از سوی آزمایشگاههای غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی آزمایش میشود.
وی با اشاره به اینکه تقلب در محصولات سلامت محور به عنوان یکی از دغدغههای مهم تلقی میشود، اظهار کرد: زمانی که قیمت محصولات غذایی افزایش مییابد، محصولات به دلیل پروسه تولید، با قیمت کمتر و رنگ و لعاب ظاهری، وارد بازار میشود که این مساله نگران کننده است.
دارابی افزود: کارگاههای ویژهای با بکارگیری متخصصان زبده محصولاتی را با رنگ و لعاب ظاهری بهصورت تقلبی ارائه میکنند، بهطوری که این موضوع در مورد زعفران به وفور مشاهده میشود؛ این موضوع در آبلیمو و روغن زیتون نیز رخ میهد.
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تقلب محصولات سلامت محور در تمام دنیا وجود دارد، خاطرنشان کرد: طبق آمار ۲۵ درصد روغن فرابکر آمریکایی، تقلبی است.
وی نسبت به تقلب با افزودن مواد خطرناک به مواد غذایی ابراز نگرانی کرد و گفت: باید با انجام اقدامات علمی مستمر، کنترل غذا و دارو را با جدیت بیشتر دنبال کنیم.
به گفته مدیرکل آزمایشگاههای مرجع کنترل سازمان غذا و دارو، ۷۰ درصد مکملهای تولیدی آمریکا تقلبی هستند، چراکه در آمریکا بنا را برای تولید یک مکمل، درستی ادعا میگذارند و در صورت اثبات خلاف آن، با افراد خاطی برخورد میکنند، اما در ایران پروسه تولید مکملها از تولید تا مصرف از سوی سازمان غذا و دارو کنترل میشود.
وی همچنین درباره تولید محصولات گیاهی با استفاده از مواد خطرناک یادآور شد: به عنوان مثال استفاده از آمفتامین و کافئین در محصولات لاغری بسیار خطرناک است که باید با کمک ابزارهای لازم رصد و کنترل شود.
ارسال دیدگاه