رئیس سازمان حج و زیارت تشریح کرد
جزئیات خدمات پزشکی به زائران در ایام تشریق
تهران (پانا) - رئیس سازمان حج و زیارت به خدمات درمانی در مشاعر مقدس اشاره کرد و گفت طبق توافقنامه صورت گرفته با طرف سعودی، حجاج ایرانی میتوانند از خدمات پزشکی عربستان در منا و عرفات استفاده کنند.
به گزارش روابط عمومی سازمان حج و زیارت، حمید محمدی در همایش روحانیون معین و معینههای کاروانهای اهل سنت حج تمتع ۹۷ به تشریح عملیات حج تمتع پرداخت و گفت: در موسم حج تمتع ۹۷ سازمان، برنامههای مناسبی برای ارائه خدمات بهتر به حجاج اهل سنت در نظر دارد.
وی با اشاره به نسبت سنی حجاج گفت: میانگین سنی حجاج ما بالا است و ۷۵ درصد حجاج بالای ۵۰ سال هستند، طبیعتا اداره و ساماندهی این جمعیت نیز کمی دشوار است که با یاری خداوند و برنامهریزیهای انجام شده شاهد حجی آرام همراه با عزت همچون سال گذشته خواهیم بود.
محمدی اظهار کرد: با وجود همه مشکلاتی که در ماههای گذشته در حوزه اجرا وجود داشت، اجازه ندادیم این حاشیهها به حجاج منتقل شود بنابراین سعی کردهایم تا شرایط آرام و مناسبی را برای حجاج عزیز فراهم کنیم.
وی خطاب به روحانیون کاروانهای اهل سنت گفت: شما روحانیون حلقه وصل ما و حجاج محسوب میشوید بنابراین هم محدودیتها را تشریح کنید تا حجاج در طول مسیر همراه باشند و هم اقدامات و تلاشهای صورت گرفته در حوزه اجرا را بازگو کنید.
رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه سازمان حج در حد توان خود بهترینها را برای حجاج فراهم کرده است گفت: بهترین امکانات قابل مقدور را برای حجاج خود فراهم کردهایم اما برخی محدودیتها وجود دارد که در اختیار ما نیست و این محدودیتها باید به شکل مناسب برای حجاج ترسیم شود.
محمدی به برخی محدودیتهای خارج از حیطه سازمان اشاره کرد و ضمن تاکید بر آگاهسازی مناسب زائران در این خصوص گفت: مهمترین دغدغهای که با آن مواجه خواهیم بود مسأله کمبود فضا در منا است، این محدودیتهای ذکر شده به سهولت حل شدنی نیست زیرا وسعت محدوده منا را نمیتوان تغییر داد.
وی با تاکید بر اینکه حجاج باید نسبت به شرایط ایام تشریق و به ویژه منا آگاه باشند، گفت: ممکن است عدهای بگویند در این شرایط که محدودیت و مشکل جا است، تعداد کمتری به حج ببریم. باید توجه داشت اگر سازمان بتواند سالی یکصد هزار نفر را هم به حج اعزام کند، تشرف یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفری که از ۱۲ سال پیش در نوبت و انتظار تشرف هستند تا ۱۴ سال دیگر بطول خواهد کشید. اگر تعداد کمتری مثلا ۵۰ هزار نفر اعزام شوند، زمان انتظار به ۲۸ سال افزایش خواهد یافت و ممکن است حج تمتع، قسمت عزیزانی که سالهای متمادی در انتظار هستند، نشود بنابراین همه حجاج حاضر هستند یکی دو شب سختی و مضیقه جا را تحمل کنند اما زمینه را برای تشرف زودتر هموطنان چشم انتظارشان فراهم کنند.
رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: در عرفات نیز همین مشکل محدودیت جا و فضا وجود دارد اما چون زمان کمتری را در این محل هستیم، مشکل خاصی پیش نمیآید.
وی تصریح کرد: با وجود همه محدودیتهایی که خارج از اراده ما قرار دارد، امکانات مناسبی برای زائران به ویژه در ایام تشریق فراهم شده است. یکی دیگر از محدودیتها و مسائل را موضوع هتلهای مدینه است و با توجه به تخریب هتلهای مدینه و عدم جایگزینی آن، شاهد کمبود تعداد هتلها به نسبت حجاج همه کشورها هستیم.
محمدی با بیان اینکه با وجود کاهش تعداد هتلها، سعی در فراهم آمدن بهترین هتلها صورت گرفته است، گفت: تعداد روزهای اسکان زائران ایرانی در مدینه منوره حدود ۶ روز خواهد و در این میان زائران مدینه بعد نیز باید نسبت به تفاوت ظرفیت و کیفیت هتلهای مکه مکرمه و مدینه منوره توجیه شوند.
رئیس سازمان حج و زیارت در خصوص موضوعات پزشکی و درمانگاههای زائرین اظهار کرد: درمانگاههای تخصصی در مدینه و مکه ایجاد کردهایم که زائرین میتوانند برای معالجه به آنھا مراجعه کنند البته لازم است زائران اصول بھداشتی و مسائلی که باعث بیماری نشدن آنها میشود را مورد توجه قرار دهند و به پیشگیری قبل از درمان بپردازند.
محمدی به خدمات درمانی در مشاعر مقدس اشاره کرد و افزود: طبق توافقنامه صورت گرفته با طرف سعودی، حجاج ما میتوانند از خدمات پزشکی عربستان در منا و عرفات استفاده کنند.
رئیس سازمان حج و زیارت تاکید کرد: طبق توافقات انجام شده با مسئولان سعودی حجاجی که در عرفات و منا به پزشک نیاز دارند، میتوانند به نزدیکترین درمانگاههای سعودی که در منطقه ایران قرار دارد، مراجعه کنند.
محمدی همچنین به خدمات مناسبی که به زائران اهل سنت داده میشود اشاره کرد و گفت: از سال گذشته برنامهریزی ویژهای را برای زائران اهل سنت انجام دادیم.
وی خاطرنشان کرد: حجاج اهل سنت هر سال برای ترویه در روز هشتم به منا عزیمت میکنند و هیچ برنامهای برای ارائه خدمات لازم به آنها در آن روز وجود نداشت اما از سال گذشته ستاد منا از غروب روز هفتم با استقرار در منا نسبت به این خدمات رسانی به حجاج اهل سنت در روز هشتم اقدام کرده و این کار را تقویت کردهایم.
رئیس سازمان حج و زیارت توضیح داد: یعنی از غروب روز هفتم تمامی خدمات در قالب ستاد در منطقه منا که اهل سنت حاضر می شوند، مهیا است و زائران عزیز میتوانند از آن بهره بگیرند.
ارسال دیدگاه