در گفت و گو با لیلا فلاحتی، عضو پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی مطرح شد

آمارهای ناخوشایند از وضع زنان در کشورهای مختلف

۳۱ میلیون دختر در سراسر جهان به مدرسه نرفته‌اند

تهران (پانا) - – لیلا فلاحتی، عضو پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی درباره مشکلات زنان در کشورهای مختلف آمارهای قابل توجهی ارائه داد.

کد مطلب: ۸۳۱۱۱۸
لینک کوتاه کپی شد
آمارهای ناخوشایند از وضع زنان در کشورهای مختلف

فلاحتی در گفت‌وگو با پانا با بیان اینکه زنان و دختران با آسیب‌های مشترکی در عرصه جهانی روبه‌رویند، گفت: برای کاهش این آسیب‌ها کشورهای مختلف تلاش‌های گوناگونی انجام دادند اما از آنجا که این تلاش‌ها پراکنده بود، نتیجه خاصی حاصل نشد تا اینکه سعی شد چند موضوع با عنوان اهداف هزاره در دستور کار کشورها قرار بگیرد و اقدامات مشترکی برای بهبود وضع زنان و دختران در سراسر جهان انجام شود. التبه همچنان مشکلات وجود دارند و راه زیادی تا رسیدن به جایگاه مطلوب باقی مانده است.

این کارشناس حوزه زنان تاکید کرد: یکی از مهمترین مواردی که زنان را در سراسر جهان آزار می‌دهد فقر است. ۶۰ درصد از فقرا در کشورهای چین، هند، پاکستان، اندونزی و نیجریه زندگی می‌کنند و نیمی از جمعیت این کشورها را زنان تشکیل می‌دهند؛ بنابراین زنان زیادی دچار فقرند و اوضاع نامساعد، فشارهای مضاعفی را بر زنان تحمیل می‌کند.

۱۳۱ میلیون زن که بیشتر در آفریقا و آسیا هستند بی‌سوادند

فلاحتی همچنین افزود: یکی از مهمترین چالش‌هایی که زنان در جهان با آن مواجه‌اند، موانعی است که بر سر تحصیل آنها قرار دارد. شاید باورش سخت باشد اما بعد از چند دهه سرمایه‌گذاری در جهان در حوزه آموزش، هنوز ۱۳۱ میلیون زن که بیشتر در آفریقا و آسیا هستند بیسواد هستند و ۳۱ میلیون دختر در سراسر جهان به مدرسه نرفته‌اند.

او درباره شکاف جنسیتی که در کشورها وجود دارد، گفت: از ۱۴۱ کشور، فقط ۲۷ کشور شکاف جنسیتی را از بین برده‌اند. این شکاف باعث شده است اشتغال زنان هم با مشکلاتی مواجه شود و تخمین زده می‌شود ۲۱۷ سال زمان لازم است نابرابری اقتصادی از میان برود. زنان که دوسوم ساعت کاری جهان به آنان اختصاص دارد، همچنان درآمد کمتری به دست می‌آورند و حتی در کشوری مانند آمریکا نیز که ۵۱ درصد از مشارکت اقتصادی را زنان بر عهده دارند، باز هم نابرابری در دستمزد وجود دارد.

ازدواج اجباری ۷۵۰ میلیون دختربچه در دنیا

وضع بهداشت و سلامت زنان در کشورهای مختلف هم مورد دیگری بود که فلاحتی به آن اشاره کرد و گفت: روزانه ۸۰۰ زن در هنگام زایمان فوت می‌کنند، ۷۴ میلیون زن بارداری ناخواسته دارند و هر سال ۳۶ میلیون زن سقط جنین می‌کنند. ۲۰۰ میلیون زن تجربه ناقص‌سازی جنسی داشته‌اند و زنان زیادی در کشورهای مختلف هنوز در معرض ختنه هستند که بیشترین این آمار در سومالی وجود دارد. افزون بر این، به ۷۵۰ میلیون دختربچه ازدواج زودهنگام تحمیل شده است که نیجر رتبه اول را در این زمینه دارد.

طبق میانگین جهانی از هر سه زن، یک زن تجربه خشونت خانگی دارد

او سپس درباره خشونت‌هایی که ضد زنان انجام می‌گیرد، تاکید کرد: میانگین جهانی نشان می‌دهد از هر سه زن، یک زن تجربه خشونت خانگی دارد. ۳۸ درصد از زنان مقتول را شریک زندگی‌شان به قتل رسانده‌ است. ۷۱ درصد از قاچاق انسان به زنان مربوط می‌شود. ۲۴۶ میلیون کودک، اعم از دختر و پسر، در مدرسه نوعی خشونت را تجربه کرده‌اند. تجربه ۳۹ کشور در پنج منطقه جغرافیایی نشان می‌دهد ۸۰ درصد از نمایندگان زن مجلس مورد نوعی ابراز خشونت قرار گرفته‌اند و ۴۴ درصد آنها بعد از اظهارنظرهایی که انجام داده‌اند به قتل یا تجاوز تهدید شده‌اند.

فلاحتی تاکید کرد: این مواردی که مطرح شد اگرچه چالش‌هایی جهانی است و زنان کشورهای مخلتف کم و بیش آنها را تجربه کرده‌اند، نیاز به راه‌حل‌های بومی دارد و باید برای آنها چاره‌اندیشی‌های بومی انجام شود.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار