معاون مشارکتهای مردمی و توانمندسازی سازمان بهزیستی خبر داد
ممانعت برخی ائمه جمعه دراستانها از استقرار صندوقهای زکات فطریه بهزیستی در مصلیها
فتوای مقام معظم رهبری به صورت شفاف تاکید کرده است که سازمان بهزیستی نیز اجازه دارد زکات فطریه را جمع کند
تهران (پانا) - معاون مشارکتهای مردمی و توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور از ممانعت برخی ائمه جمعه در استانها برای استقرار صندوقهای زکات فطریه بهزیستی در مصلیها انتقاد کرد.
محمدعلی کوزهگر پیش از ظهر امروز در نشستی خبری به منظور تشریح عملکرد دفتر مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی در ماه رمضان اظهار کرد: زکات فطره رامردم بعد از یک ماه روزهداری به نیازمندان پرداخت میکنند. این بخشندگی برای نیازمندان جامعه است و باید به دست نیازمندان برسد.
معاون مشارکتهای مردمی و توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور افزود: با توجه به اینکه سازمان بهزیستی اصلیترین نهاد حمایتی کشور محسوب میشود به نیازمندان نیز کمک میکند که این کمکها در قالب تامین معیشت، آموزش، آسیبهای اجتماعی است.
وی با اشاره به افراد تحت پوشش بهزیستی گفت: در مجموع ۵ میلیون و ۱۵۳ هزار و ۱۹۵ هزار نیازمند تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند و اگر قرار است زکات فطریه به جمعیت هدف خود برسد،سازمان بهزیستی بهترین نهاد برای انجام این وظیفه است.
کوزهگر در ادامه با توجه به جمعیت مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی گفت: از این تعداد ۲ میلیون و ۵۰۶ هزار و ۵۷۲ نفر زن و ۲ میلیون و ۶۳۲ هزار و ۱۹۲ نفر مرد هستند و در مجموع ۲میلیون و ۲۰۷ هزار و ۹۶۱ خانوار تحت پوشش بهزیستی قرار دارند.
وی ادامه داد: همچنین یکمیلیون و ۳۱۹ هزار و ۴۳۰ معلول تحت پوشش بهزیستی قرار دارند که از این تعداد ۲۲۶ هزار و ۴۴۹ نفر معلولیت شدید دارند. علاوه بر این ۳۴هزار و ۷۳۷ نفر دانشآموز معلول و ۱۳۱۶ دانشجوی معلول تحت پوشش بهزیستی قرار دارند.
به گفته وی، تعداد ۶۱۰ هزار و ۲۱۵ سالمند تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند که نیمی از این تعداد را زنان و نیمی از آنان را مردان سالمند تشکیل میدهند.
معاون مشارکتهای مردمی و توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: ۴۵ هزار و ۶۷۶ دوقلو و چندقلو تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند.
بیش از ۷۴ هزار دانشآموز نیازمند تحت پوشش بهزیستی هستند
معاون مشارکتهای مردمی و توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: همچنین ۷۴ هزار و ۲۲۷ دانش آموز نیازمند و ۱۲ هزار و ۹۷۲ دانشجوی نیازمند تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند.
وی اضافه کرد: ۶۴ هزار و ۴۷۴ نفر نیز در بخش توانبخشی و اجتماعی پشت نوبت دریافت خدمات بهزیستی هستند.
کوزهگر با اشاره به میزان مشارکتهای نقدی و غیرنقدی سال ۹۶ نیز گفت: در مجموع ۷۲۹ میلیارد تومان در سال ۹۶ در بخش مشارکتهای مردمی به صورت نقدی و غیرنقدی جمعآوری شده است که از این میزان ۱۸۸ میلیارد تومان به صورت نقدی و مابقی به صورت غیرنقدی و خدماتی دریافت شده است.
این مقام مسئول در سازمان بهزیستی افزود: ۴هزار و ۸۰۰ موسسه خیریه در سراسر کشور وجود دارد که از میزان ۱۸۸ میلیارد کمک نقدی ۱۲۵ میلیارد تومان از سوی این مراکز جمعآوری شده است.
وی افزود: در بخش زکات فطریه ماه رمضان سال گذشته ۱۶.۵ میلیارد تومان کمک نقدی انجام شده است و ۹۵ میلیارد تومان نیز کمک های غیرنقدی بوده است.
آمادگی بهزیستی برای دریافت فطریه
وی با اشاره به روش های جذب مشارکتهای مردمی نیز توضیح داد: کمک های مردمی در چندبخش جمع آوری می شود که یکی از آن سامانه فطرآنلاین با شماره حساب ۹۰۱۹۰ بانک ملت است که مردم می توانند به این سامانه مراجعه کنند و فطریه و کفاره خود را از این طریق پرداخت کنند.
کوزهگر افزود: همچنین سامانه آپ برای جمعآوری فطریه در نظر گرفته شده که متقاضیان می توانند با شماره گیری #۳۰۰*۷۳۳* فطریه خود را پرداخت کنند. همچنین ۲۰ هزار صندوق فطریه سازمان بهزیستی در روستاها، مراکز و ادارات بهزیستی سراسر کشور برای دریافت زکات فطریه در محلهای برگزاری نماز عید فطر مستقر میشود.
وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مسیرهایی که مردم می توانند زکات فطریه خود را بپردازند سامانه مشارکت های سازمان بهزیستی به نشانی MOSHAREKAT.BEHZISTI.IR است.
معاون مشارکتهای مردمی و توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور یادآور شد: مصادیق هزینهکرد مشارکتهای نقدی عام که در طول سال انجام میشود در راستای کمک به تامین مسکن، توانمندسازی شغلی مددجویان، تامین جهیزیه، مسائل آموزشی و نیازهای معیشتی انجام میشود.
۴۰ هزار نفر پشت نوبت دریافت کمک هزینه جهیزیه یک میلیون تومانی هستند
به گفته وی در سال ۹۶ بر اساس اعتبارات دولتی بیش از ۵۹ میلیارد ریال جهت تامین جهیزیه مددجویان هزینه شده است و هماکنون ۴۰ هزار نفر پشت نوبت دریافت تامین هزینه جهیزیه که مبلغ آن یکمیلیون تومان است، قرار دارند.
سال ۹۶ کمیته امداد و شورای عالی زکات سهم بهزیستی را از محل درآمد فطریه و زکات نداده است
وی افزود: بر اساس قانون زکات فقط کمیته امداد مسئول جمعآوری زکات است که این موضوع از نظر ما ایرادی ندارد و کمیته امداد میتواند میزان فطریه را جمعآوری کند و سهم بهزیستی را پرداخت کند. اما این سهم را کمیته امداد و شورای عالی زکات در سال ۹۵ به بهزیستی ندادهاند. البته فتوای مقام معظم رهبری در تاریخ ۸۷/۲/۲۵ به صورت شفاف تاکید کرده است که سازمان بهزیستی نیز اجازه دارد زکات فطریه را جمع کند منتها زمانیکه قانون زکات نوشته میشد بهزیستی غایب بوده است.
کوزهگر تاکید کرد: پیشنهاد ما این است که یا سازمان بهزیستی در مصلاهای نماز صندوق فطریه را مستقر کند یا اینکه کمیته امداد مبالغ را جمعآوری کند و به تعداد مددجویان بین این دو نهاد حمایتی تقسیم کند.
پیگیری اصلاح قانون زکات یکی از برنامه های بهزیستی است
وی تصریح کرد: این اختلافنظر هر ساله بین سازمان بهزیستی و کمیته امداد وجود دارد که امیدواریم این مسئله حل شود ضمن اینکه پیگیری اصلاح قانون زکات یکی از برنامه های بهزیستی است.
ارسال دیدگاه