لزوم پیگیری مشکلات شنوایی در کارگران

تهران (پانا) - مدیرکل دفتر بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت ضمن ارایه آمار و ارقام اختلالات شنوایی در کشور، کاهش ضریب هوشی را از عوارض کم شنوایی خواند و بر ضرورت پیگیری مشکلات شنوایی در کارگران تاکید کرد.

کد مطلب: ۱۵۶۱۸۷۴
لینک کوتاه کپی شد
لزوم پیگیری مشکلات شنوایی در کارگران

جعفر جندقی در همایش «دستاوردهای سلامت در حوزه مراقبت گوش و شنوایی» که امروز، اول اردیبهشت ماه برگزار شد، اظهار کرد: برنامه غربالگری شنوایی با استفاده از ابزارهایی که حساسیت و ویژگی‌های بسیاری بالایی دارند در کشور اجرا می‌شود. پس از شناسایی افراد مبتلا به کم‌شنوایی و ناشنوایی، افراد برای دریافت وسایل کمک‌شنوایی مانند سمعک و در سطوح پیشرفته‌تر یعنی کاشت حلزون شنوایی را تحت پوشش قرار داده‌ایم. غربالگری شنوایی از برنامه‌های موفق وزارت بهداشت است. حلزون شنوایی به صورت رایگان در اختیار افرادی که به این وسیله نیاز دارند، قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه مردم هزینه تست‌های غربالگری را پرداخت می‌کنند، افزود: میزان مشارکت مردم در انجام تست‌های غربالگری شنوایی‌ بسیار خوب است. در نظر داریم که در زمینه پرداخت هزینه تست‌های غربالگری شنوایی به مردم کمک کنیم تا هزینه پرداخت نکنند. غربالگری شنوایی کشور به توفیق ۹۷ درصدی نائل آمده و از بهورزان تا متخصصان کشور در زمینه کاشت حلزون با برنامه غربالگری شنوایی درگیر هستند. کشور در زمینه غربالگری شنوایی به هاب منطقه تبدیل شده است و یک دستاورد محسوب می‌شود.

جندقی با بیان اینکه ۱.۵ میلیارد نفر در سطح جهان به کم‌شنوایی مبتلا هستند، توضیح داد: تعداد افراد کم‌شنوا معادل ۲۰ درصد جمعیت جهان است و تعداد آنها به ۲.۵ میلیارد نفر تا سال ۲۰۳۰ می‌رسد. روند کم‌شنوایی رو به افزایش است که این موضوع دلایل مختلف دارد و شاید بتوان گفت که ورود به جرگه صنعتی‌شدن از دلایل افزایش بیماری‌های غیرواگیر باشد.

وی با بیان اینکه ۹۸۰ میلیارد دلار در سطح جهان سالانه صرف هزینه‌های کم‌شنوایی می‌شود، توضیح داد: نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ بیانگر این است که کم‌شنوایی، سومین عامل شاخص سال‌های سپری‌شده با ناتوانی است. کم‌شنوایی، سهم بالایی از سال‌های سپری شده با ناتوانی را به خود اختصاص داده است. تمام کشورهای جهان با پدیده اختلال کم‌شنوایی مواجه هستند.

جندقی با بیان اینکه ۶۰ درصد انواع کم‌شنوایی کودکان قابل پیشگیری است، توضیح داد: کم‌شنوایی می‌تواند اختلالات فراوانی در عملکرد افراد ایجاد کند و به همین دلیل به موضوع اختلال کم‌شنوایی توجه کرده‌ایم. بیش از ۵۰ درصد از اختلالات کم شنوایی و ناشنوایی در بزرگسالان و ۶۰ درصد از انواع کم شنوایی و ناشنوایی در کودکان با اجرای برنامه‌های مراقبتی قابل پیشگیری هستند.

وی درباره کم‌شنوایی در کشور گفت: حدود ۵۳۹۰ نوزاد در هر سال با کم شنوایی یا ناشنوایی متولد می‌شوند که معادل ۱۴.۵ نوزاد در روز است. اگر جمعیت هدف را کودکان در سنین دبستان قرار دهیم، تعداد افراد مبتلا به کم‌شنوایی به ۲۵ در هزار و در سنین نوجوانی به ۱۲ در هزار مورد می‌رسد. شیوع کم شنوایی در کودکان سن مدرسه در کشور تقریبا ۲ درصد گزارش شده است.

جندقی با بیان اینکه برنامه‌های  غربالگری شنوایی در کشور می‌بایست افزایش یابد، تصریح کرد: نتایج مطالعات بیانگر این است که اختلال شنوایی در کشور رو به افزایش است و غربالگری می‌بایست در مدارس و حتی دانشگاه‌ها انجام شود. یکی از اختلالاتی که کارگران با آن مواجه هستند، مشکلات شنوایی است و اطلاعات آنها می‌بایست ثبت شود.

مدیرکل دفتر بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه کم‌شنوایی رها شده می‌تواند هزینه‌های فراوانی به همراه داشته باشد، گفت: میزان هزینه کم‌شنوایی رهاشده معادل ۷۵۰ میلیارد دلار در هر سال است که به تمام دنیا تحمیل می‌کند. افزایش هزینه‌های نظام سلامت، از دست دادن نیروی کار و افزایش نیاز به خدمات و منابع مراقبت از گوش و شنوایی از نتایج ‌بی‌توجهی به درمان اختلالات شنوایی است.

جندقی توضیح داد: اختلال تکلمی، کاهش ضریب هوشی از عوارض کم‌شنوایی هستند و می‌توان از این موارد جلوگیری کرد. کشف تست‌های غربالگری از دستاوردهای مهم جوامع بشری است.

مدیرکل دفتر بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: غربالگری شنوایی و تیروئید از برنامه‌های خوب غربالگری در کشور است. هزینه به صرفه این است که هر یک دلار سبب صرفه‌جویی ۱۶ دلاری می‌شود.

وی درباره سال‌های سپری شده با ناتوانی ناشی از ناشنوایی گفت: میزان سال‌های سپری‌شده با ناتوانی ناشی از ناشنوایی در سطح جهان حدود ۴ درصد است اما این میزان در کشور معادل ۷.۲ درصد است. همچنین نقصان سلامتی ناشی از کم‌شنوایی هرساله به میزان ۲ درصد افزایش می‌باید و مهر تاییدی بر ضرورت توجه به موضوع شنوایی است.

مدیرکل دفتر بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: سال‌های سپری شده ناشی از ناتوانی طی ۱۰ سال گذشته به میزان ۸.۷ درصد افزایش یافته است و بازهم از اهمیت موضوع شنوایی حکایت می‌کند. ۴۳.۴ میلیون سال، مجموع سال‌های از دست رفته با ناتوانی  برآورد می‌شود.

وی با بیان اینکه خدمات شنوایی می‌بایست در اختیار همگان قرار گیرد، تصریح کرد: میزان هزینه‌های بین‌المللی برای حل مشکلات شنوایی حدود یک تریلیون دلار در سطح جهان برآورد شده است.

جندقی با بیان اینکه در غربالگری شنوایی به موفقیت نائل آمده‌ایم، اظهار کرد: وزارت بهداشت و دولت، هزینه‌های درمان کم‌شنوایی را پوشش می‌دهند. افراد نیازمند را شناسایی کرده و خدمات مورد نیاز آنها را ارائه می‌دهیم.

مدیرکل دفتر بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت گفت: به لحاظ همکاری بین‌بخشی و همچنین استفاده از تجهیزات در جایگاه خوبی قرار داریم. پوشش غربالگری شنوایی در کشور ۹۷ درصد است. غربالگری شنوایی در نظام شبکه ادغام شده است. کلاس‌های آموزشی را برای پرسنل ارائه می‌دهیم.

وی درباره تعداد متخصصان شنوایی گفت: تعداد متخصصان شنوایی ۴.۲ در هر ۱۰۰هزار نفر برای ایالات‌متحده و کشور ایران نیز ۳.۵۷ در هر ۱۰۰هزار نفر است. تعداد متخصصان می‌بایست افزایش یابد.

جندقی با بیان اینکه خدمات شنوایی‌سنجی در سامانه «سیب» قرار دارد، تصریح کرد: با توجه به امکانات این سامانه امکان گرفتن شاخص‌های مختلف در حوزه شنوایی سنجی از طریق سامانه سیب وجود دارد.

وی درباره درصد پوشش برنامه غربالگری شنوایی نوزادان گفت: درصد پوشش غربالگری نوزادان در سال ۹۹، ۷۲.۱ درصد بوده که این میزان در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۸۰ درصد رسیده است. غربالگری شنوایی نوزادان در سال ۱۴۰۲ به ۹۷ درصد رسیده است.

مدیرکل دفتر بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت درباره کم‌شنوایی قطعی در غربالگری‌ها، گفت: سال ۱۴۰۱، ۳۳۵۹ نوزاد مبتلا به کم شنوایی را در کشور شناسایی کردیم که این میزان در سال ۱۴۰۲ به ۴۳۳۷ مورد رسیده است. ۷۶.۲ درصد افرادی که دچار کم شنوایی قطعی هستند تحت درمان قرار گرفته‌اند اما این میزان می‌بایست افزایش یابد.

وی با بیان اینکه باید سالانه ۲ میلیون کارگر از لحاظ اختلالات شنوایی غربالگری شوند، گفت: غربالگری گروه‌های هدف از جمله نوزادان و کودکان از لحاظ اختلالات شنوایی از اهداف اصلی وزارت بهداشت است.

وی با تاکید بر افزایش نسبی ۲۰ درصدی استفاده از سمعک برای گروه‌های هدف، اظهار داشت: تاکنون پوشش موثر خدمات سمعک به میزان پنج درصد در میان گروه‌های هدف کم شنوا که رقمی معادل حدود ۵۵۰ هزار سمعک را شامل می‌شود، محقق شده است.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار