ممیز، وکیل دادگستری در گفت و گو با پانا:
گزارش کودکآزاری، اقدامی ضروری برای حفاظت از حقوق کودکان
افراد در صورت مشاهده کودک آزاری با شماره(۱۲۳) تماس بگیرند
تهران (پانا) - یک وکیل دادگستری گفت: گزارش کودکآزاری اقدامی ضروری برای حفاظت از حقوق کودکان و پیشگیری از آسیبهای بلندمدت به آنها است و قانون در این زمینه هیچگونه سهلانگاری را نمیپذیرد.
پریناز ممیز، وکیل دادگستری در گفت و گو با پانا در پاسخ به این سوال که کودک آزاری مطابق قانون شامل چه مواردی میشود، گفت: «گزارش موارد کودکآزاری نه تنها یک وظیفه انسانی و اخلاقی است، بلکه مطابق قوانین کشور، یک تکلیف قانونی به شمار میرود. در ماده ۶ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان مقرر میدارد که کلیه افراد، مؤسسات و مراکز مرتبط با نگهداری و سرپرستی کودکان و نوجوانان موظفاند به محض مشاهده هرگونه کودکآزاری یا مواجهه با گزارشی مستند در این خصوص، موضوع را جهت پیگیری قضایی و اتخاذ تصمیمات مقتضی به مقامات قضایی صالح یا نهادهای حمایتی نظیر اورژانس اجتماعی (شماره ۱۲۳) اعلام کنند.»
وی افزود: «کودکآزاری تنها شامل خشونت جسمی نمیشود، بلکه مواردی همچون آزار روانی، غفلت، بهرهکشی اقتصادی، و حتی سوءاستفاده جنسی را نیز در بر میگیرد. همچنین محرمانگی اطلاعات مثل نهادهای قضایی و حمایتی موظفاند که هویت گزارشدهنده را محرمانه نگه دارند تا امنیت روانی و اجتماعی او حفظ شود.»
ممیز ادامه داد: «پیشگیری از آسیبهای بیشتر با کارهایی چون گزارش به موقع و صحیح موارد کودکآزاری میتواند از تداوم آسیب به کودک جلوگیری کرده و امکان مداخله سریع قانونی و حمایتی را فراهم سازد.»
ممیز افزود: «به آموزگاران عزیز توصیه می شود به عنوان افرادی که بخش عمدهای از زمان کودکان را در محیط مدرسه با آنها سپری میکنند، نقش مهمی در شناسایی نشانههای کودکآزاری ایفا کنند. برخی از این نشانهها شامل تغییرات رفتاری شدید، ترسهای غیرعادی، آسیبهای جسمی غیرقابل توجیه و موارد مشابه است. آموزگاران باید در صورت مشاهده چنین مواردی در اسرع وقت با نهادهای حمایتی تماس بگیرند.»
این وکیل دادگستری ادامه داد: «همچنین بدون دخالت مستقیم، مستندات لازم را ثبت و به مقامات مربوطه ارائه دهند. همچنین معلمان عزیز میتوانند حمایت عاطفی و روانی مناسب از کودک را مدنظر قرار دهند.»
ممیز گفت: «در نهایت، گزارش کودکآزاری اقدامی ضروری برای حفاظت از حقوق کودکان و پیشگیری از آسیبهای بلندمدت به آنها است و قانون در این زمینه هیچگونه سهلانگاری را نمیپذیرد.»
ارسال دیدگاه