یک روان‌شناس مطرح کرد؛

هر کس که توان صحبت‌کردن دارد «روان‌شناس» نیست

لزوم مراجعه به روان‌شناس برای دانش‌آموزان تشریح شود

تهران (پانا) - یک روان‌شناس گفت: هر کس که توان صحبت‌کردن دارد، لزوما روان‌شناس نیست، بسیارند اشخاصی که با مطالعه چند کتاب رایج در زمینه روان‌شناسی خود را صاحب نظر دانسته و به مردم راهکارهای روان‌شناسانه ارائه می‌کنند که این موضوع به‌شدت نگران‌کننده است.

کد مطلب: ۱۵۲۷۷۸۵
لینک کوتاه کپی شد
هر کس که توان صحبت‌کردن دارد «روان‌شناس» نیست

طیبه یزدی، روان‌شناس در گفت‌‌وگو با پانا اظهار کرد: «افراد جامعه در تمامی ابعاد زندگی خود به روان‌شناس نیاز دارند. مشاوره‌ گرفتن می‌‌تواند ابعاد گوناگون زندگی فرد را تحت تاثیر قرار دهد. یک فرد نیاز‌های متعدد به آگاهی، فهمیدن زمان موجود خود و مسائل گوناگون زندگی دارند. مثلا افراد باید در مسائل اقتصادی از مشاور استفاده کنند تا ضررهای ناشی از بی‌سوادی اقتصادی را متحمل نشوند.»

وی افزود: «افراد در زندگی خانوادگی، شغلی، تحصیلی و شخصی خود به مشاور نیاز دارند در تمامی این مسائل باید به روان‌شناس مراجعه کرده تا هم فعالیت‌های لازم جهت پیشگیری از خطر را انجام دهند و هم اگر با مشکلی مواجه هستند، آن را درمان کنند.»

یزدی گفت: «مهم‌ترین عاملی که مانع از مراجعه مردم به روان‌شناس می‌شود، ضعف فرهنگ است. مردم در زمینه مراجعه به روان‌شناس آگاهی لازم را نداشته و اصولا مفهوم مشاور را نمی‌شناسند. هر کس که توان صحبت‌کردن دارد، لزوما روان‌شناس نیست.»

رسانه‌ها و محافل فرهنگی مکانی مناسب برای تقویت فرهنگ مراجعه به روان‌شناس

این روان‌شناس ادامه داد: «مثلا اشخاصی با مطالعه چند کتاب رایج در زمینه روان‌شناسی خود را صاحب نظر دانسته و به مردم راهکارهای روان‌شناسانه ارائه می‌کنند که این موضوع به‌شدت نگران‌کننده است زیرا این افراد سواد مشاور دادن ندارند. فرهنگ‌سازی در این زمینه از طریق رسانه‌ها و محافل فرهنگی تاثیرگذار بوده و می‌تواند فرهنگ مراجعه به روان‌شناس را تقویت کند.»

وی ادامه داد: «برخی افراد در جامعه معتقدند که فقط کسانی به روان‌شناس مراجعه می‌کنند که مشکل روانی دارند، در صورتی که این تفکر از اساس غلط است و افراد با روان سالم برای پیشگیری از بروز مشکل به مشاور نیاز دارند.»

وی در خصوص گرانی هزینه‌های مراجعه به روان‌شناس، افزود: «امروزه تمامی فعالیت‌هایی که افراد انجام می‌دهند به نوعی هزینه‌بر است اما گاهی با هزینه‌کردن در بخش‌هایی از زندگی می‌توان سرمایه‌گذاری کرد و از هزینه‌های سنگین مالی، روحی  و روانی در آینده جلوگیری کرد.»

باید از نیروی پذیرش و انعکاس موجود در دانش‌آموزان استفاده شود

این روان‌شناس افزود: «تقویت فرهنگ مراجعه به روان‌شناس را می‌توان از مدارس آغاز کرد. باید از نیروی پذیرش و انعکاس موجود در دانش‌آموزان استفاده شود و لزوم مراجعه به روان‌شناس برای دانش‌آموزان تشریح شود. دانش‌آموزان نسل آینده جامعه‌ بوده و مدرسه بهترین مکان برای ایجاد و تقویت فرهنگ‌های مفید است. علاوه بر این حضور روان‌شناسان در مدرسه برای مشاوره‌دادن به دانش‌آموزان در مسائل تحصیلی و شخصی بسیار مفید است.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار