لزوم پیگیری فرصتهای نابرابر ایجاد شده برای معلولان
تهران (پانا) - دستیار اجتماعی رئیس جمهور ضمن اشاره به سیاستهای معطوف به معلولیت گفت آنچه که باید امروز مطالبه کنیم سیاستگذاری در مقابل نابرابری و فرصتهای نابرابر افراد دارای معلولیت است.
علی ربیعی در نشستی با انجمنهای افراد دارای معلولیت اظهار کرد: امروز ایران و کشور ما در شرایط تاریخی است و بدون اینکه همه با هم باشیم امکان عبور نداریم و این فرصت تاریخی بزرگی است. اگر بتوانیم کاری انجام دهیم و مناسباتی طراحی کنیم که به سمت حل مسائل برویم موفق میشویم. در این شرایط، با اعتماد به دولت و آقای پزشکیان، جهتگیری خود را باید کمی تغییر دهیم.
وی ادامه داد: باید بنیاد و اساس دیگری بر همکاری قرار دهیم تا بتوانیم مسائل کشور را حل کنیم. معتقدم که میتوانیم با ائتلافهایی که ایجاد میکنیم، افقگشایی و گرهگشایی کنیم و در این مسیر در کنار هم حرکت خواهیم کرد.
ربیعی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به افراد دارای معلولیت، گفت: برخی معلولیتها به دلیل مسائل ژنتیک و برخی به دلیل سیاستگذاری نامناسب اتفاق میافتد. یکی از موضوعاتی که باید دنبال کنیم، بحث سیاستهای معطوف به معلولیت است؛ اینکه چگونه سیاستهای معطوف به معلولیت را مطالبه کنیم؟.
ربیعی در این راستا معلولیت ناشی از نارساییهای اجتماعی و اقتصادی، نابرابری در برخی از مناطق، تغذیه نامناسب مادر در دوران بارداری و شیردهی که نوعی از معلولیت را در پنجاه سال به بالا به دنبال دارد، نظام سلامت ناکارآمد، بخشی از سیاستهای تصادفات و سیاستهای جاده ای و خودرو را سیاستگذاریهای معطوف به معلولیت عنوان کرد و گفت: این موارد از موضوعاتی است که در این روز باید در مورد آنها بحث شود و علاوه بر خواستههای فردی که درست است، خواستار سیاستهای کلان در همه عرصهها شویم.
وی ادامه داد: آنچه که باید امروز مطالبه کنیم سیاستگذاری در مقابل نابرابری و فرصتهای نابرابر افراد دارای معلولیت است؛ در این طبقه بندی چگونگی توانمندسازی و الگوهای زیادی از توانمندسازی را تجربه کردهایم. باید بررسی شود که کجای کار موفق نبودهایم و باید فرصتهای نابرابر را برای معلولان پیگیری کنیم.
وی تاکید کرد: اگر بتوانیم در رویکردها و برنامههای پیشگیری در یکسال اول سیاستهایی را تنظیم و در اختیار دولت و مجلس قرار دهیم، کار بزرگی برای افراد دارای معلولیت انجام دادهایم.
ربیعی در ادامه با اشاره به ارتقای نهادهای مدنی گفت: به دکتر پزشکیان این موضوع را مطرح کردهام که باید برنامه ریزی برای توانمندسازی سمنها ایجاد کرده و سمنها را ارتقاء دهیم. به دکتر حسینی(رییس سازمان بهزیستی کشور) پیشنهاد میکنم که برنامهای برای توانمندسازی خیریهها داشته باشد.
وی در ادامه بر علمی کردن و مدیریت دانش در بهزیستی تاکید کرد و گفت: دانش ضمنی در عمل و تجربه رخ داده و یادگیریهای بزرگ ما در تجربه است. نهادهای مدنی باید ارتقاء یابد. مشکلی که در سمنها وجود دارد این است که از ابزار نوین استفاده نمیکنند. همچنین در تشکلها کار با ذی نفعان نیز به درستی طراحی نمیشود. هم افزایی میان نهادهای مدنی وجود ندارد و ای کاش میتوانستیم هم افزایی را افزایش دهیم.
ربیعی تصریح کرد: به نظام توانمندساز خیریهها و سمنها نیازمندیم. ناچاریم فرآیندهای کار بهزیستی با سمنها را بازنگری کنیم. سمنها میانجیهای میان بهزیستی و ذی نفعان خودشان هستند
ارسال دیدگاه