رئیس سازمان حفاظت محیطزیست:
سهم سازمان حفاظت محیطزیست از بودجه عمومی کشور فقط ۰.۲ درصد است
معاون محیطزیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیطزیست: اردوگاه دانشآموزی محیطزیستی در جزیره آشوراده راهاندازی میشود
تهران (پانا) - با اشاره به اینکه سهم محیطزیست فقط ۰.۲ درصد از بودجه عمومی کشور است، اظهار کرد: تلاش بر این است تا این سهم ارتقا پیدا کند، تلاشهای زیادی شده و در جلسات متعددی به دنبال افزایش این میزان بودهایم.
شینا انصاری در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که صبح امروز، ۲۹ آبان ۱۴۰۳ برگزار شد، اظهار کرد: آنچیزی که در حال حاضر دس دستور کار است، این است که بر مبنای حاکمیت قانون و قوانین محیطزیست عمل کنیم. قوانینی مانند هوای پاک، حفاظت از تالابها و قانون برنامه هفتم توسعه موضوعات محیطزیستی است که در براساس آن برنامهها پیگیری میشود.
وی افزود: طی ۹۰ روز گذشته تلاش بر این بوده که موضوعات را در چارچوب اسناد بالادستی و قوانین پیش ببریم و در بخشهای مختلف هم پاسخگو باشیم.
رئیس سازمان محیطزیست در ادامه با اشاره به اینکه در معاونت محیطزیست انسانی این سازمان اجرای قانون هوای پاک یکی از اولویتها است، گفت: در همین راستا در سه نیروگاه حذف مازوت را داشتیم. بحث آموزش و فرهنگسازی هم در معاونت آموزش و مشارکتهای مردمی پیگیری میشود.
انصاری ادامه داد: توسعه سیاستهای حفاظت مشارکتی هم از طرف معاونت محیطزیستی طبیعی در دستور کار است، علاوه بر این توسعه پایگاههای داده و استفاده از فناوریهای نوین در پایش زیستگاههای ما به صورت جدی در دست اقدام است.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست افزود: افزایش توان دفاعی و حفاظتی یگان محیطزیست نیز در دستور کار است. همچنیم تدوین برنامه مدیریت تغییرات اقلیمی هم مدنظر است و پیگیری میشود. درخصوص دریاچه ارومیه هم اولین جلسه ستاد احیا تشکیل شد، علاوه بر این درخصوص حقآبه سایر تالابها نیز جلسه داشتیم.
وی با اشاره به اینکه در معاونت توسعه مدیریت سازمان حفاظت محیطزیست بحث افزایش بودجه سازمان پیگیری میشود، یادآور شد: در حوزه فرابخشی و همکاری با سایر بخشها نیز تکالیفی مرتبط با سازمان است که در حال پیگیری آن هستیم. آییننامههایی را هم در دستور کار داریم، امروز هم آییننامه ارزیابی محیطزیستی روی سایت قرار گرفته است.
انصاری با اشاره به اینکه سهم محیطزیست فقط ۰.۲ درصد از بودجه عمومی کشور است، اظهار کرد: تلاش بر این است تا این سهم ارتقا پیدا کند، تلاشهای زیادی شده و در جلسات متعددی به دنبال افزایش این میزان بودهایم.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست با تاکید بر اینکه تکالیفی که بر عهده سازمان است با منابع تناسب لازم را ندارد، گفت: شکاف بزرگی در این خصوص داریم، از جمله در بحث خودروهای عملیاتی که فقط ۸۰۰ دستگاه داریم، همچنین در ظرفیت ساختاری تقریبا ۵۰ درصد پستهای سازمان بلاتصدی است. متاسفانه در بحث وظایف محوله ناترازی جدی داریم، اما به رغم تمامی این موانع اقدامات جدی انجام شده و برنامههای جدی داریم.
انصاری با اشاره به سفر اخیر خود به باکو برای شرکت در کاپ ۲۹ گفت: این سفر در جهت دیپلماسی محیطزیستی و استفاده از فناوریهای نوین و ظرفیتهای موجود در این اجلاس بود.
انصاری تاکید کرد: مشکلات محیطزیستی بسیار گسترده است و طی چندین دهه این مشکلات ایجاد شده، اینکه انتظار داشته باشیم در یک دوره کوتاه این موضوعات مرتفع شود، واقعبینانه نیست، اما تمامی تلاش خود را بهکار خواهیم گرفت و همکاری تمامی عوامل از جمله دستگاههای مربوطه، مردم و اصحاب رسانه را میطلبد.
در ادامه این نشست حمیدظهرابی، معاون محیطزیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیطزیست کشور در پاسخ به سوال پانا در رابطه با آخرین جزییات موضوع طبیعتگردی در جزیره آشوراده، اظهار کرد: بیش از دو دهه این موضوع محل مناقشه بوده، در این سازمان به عنوان یک سیاست کلی، به دنبال عملیاتی کردن بحث طبیعتگردی با توجه به بحث مشارکت محوری و اقتصادی کردن حفاظت این جزیره هستیم.
وی افزود: در گذشته لکههایی را برای طبیعتگردی قبلا طراحی کرده بودیم، اما ناچار شدیم آنها را اصلاح کنیم و فقط یک لکه ۲۲ هکتاری باقی ماند. متاسفانه دستگاههای مختلف جداگانه به دنبال اجرای طرحهای خود در دین جزیره بودند، بعد از روی کار آمدن دولت چهاردهم درخواست توقف فعالیتهای عمرانی به صورت موقت مطرح شد تا هم مشارکت مردمی ارتقا یابد و هم از تمامی طرفیتهای دولتی استفاده شود.
ظهرابی افزود: در ادامه جلسات کارشناسی با استاندار گلستان ساماندهی شد، ساعتها بحث و مباحثه داشتیم که توافقات خوبی را در پی داشت؛ اولین توافق این بود که در محدود ۲۲ هکتاری هرچی ساخت و ساز سنگین بود به روستا منتقل شد تا فضا برای تغییر کاربریهای دیگر نباشد. همچنین وزارت با آموزش و پرورش به توافق رسیدیم تا تغییرات اساسی در اردوگاه آشوراده نداشته باشیم و اولین اردوگاه دانشاموزی محیطزیست کشور در آنجا راهاندازی شود.
وی ادامه داد: همچنین در رابطه با بحث شیلات هم قرار شد تا از همان ساختمانهای قدیمی استفاده شود. در رابطه با بحث اقامت و شبمانی در جزیره نیز اداره نزدیک به ۲۰ واحد اقامتی طبیعتگردی با ظرفیت ۸۰ نفر در قالب یک تعاونی محلی به بومیان داده شود. علاوه بر تمامی این موارد جاهایی که در ۱۰۰ سال گدشته پیش روی آب داشته است هم قرار بر این شد تا کارکرد حفاظتی داشته باشد.
خبر در حال تکمیل...
ارسال دیدگاه