سرپرست سازمان بهزیستی کشور:
بهزیستی بدنبال بهترین راهکار ساماندهی کودکان فاقد سرپرست مؤثر است
تهران (پانا) - سرپرست سازمان بهزیستی کشور گفت در بهزیستی به دنبال این هستیم که در ابتدا «خانواده زیستی» را احیاء کنیم و اگر ممکن نبود به دنبال خانواده خویشاوندی هستیم. سیاستهای ما در غیر از خانواده زیستی، سیاستهای جایگزین است.
سیدجواد حسینی در نشست تخصصی با عنوان رویکرد خانوادهمحوری در ساماندهی کودکان فاقد سرپرست مؤثر با اشاره به اینکه تصمیم گرفتهایم که طرحها را به صورت دانشبنیان پیش ببریم، اظهار کرد: در حال طراحی طرحی تحت عنوان «بهزیست معلم» هستیم که البته در این طرح هیچ اقدامی را حذف نمیکنیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه یکی از سیاستهای بهزیستی خانواده محوری است، گفت: امروز خانواده، بنیان اصلی نظام اجتماعی است. مدرسه و خانواده جعبه سیاه جامعه است و هرچه در امروز جامعه میگذرد از دیروز خانواده و مدرسه است، زیرا خانواده عمومی ترین و بنیانیترین و پایدارترین نهاد اجتماعی است.
حسینی تصریح کرد: فراوانی ارتباطها در خانواده است. ما با هیچ نهاد دیگری به اندازه خانواده ارتباط نداریم و ارتباط اساس تربیت انسان است از همین رو اولویت ارتباط ما نیز خانواده است. از سویی دیگر، عمق ارتباط و استمرار ارتباط در خانواده، از هر نهاد دیگری بیشتر است.
سرپرست سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر اینکه اگر خانواده متعادل باشد تعادل به همه ابعاد زندگی تسری پیدا میکند، تصریح کرد: امروز آمارهایی داریم که تا ۹۶ درصد آسیبهای اجتماعی مستقیم یا غیرمستقیم تحت تاثیر خانواده شکل میگیرد.
وی با تاکید بر خانواده محوری یادآور شد: اگر در جایی خانواده از هم پاشید و خواستیم به افراد خانواده کمک کنیم، ملاک ما بازسازی خانواده باشد.
حسینی با اشاره به خانواده زیستی، خانواده خویشاوندی، امین موقت و خانواده میزبان گفت: در بهزیستی به دنبال این هستیم که در ابتدا خانواده زیستی را احیا کنیم و اگر ممکن نبود به دنبال خانواده خویشاوندی هستیم. سیاستهای ما در غیر از خانواده زیستی، سیاستهای جایگزین است.
سرپرست سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: به دنبال این هستیم که کار را به صورت بین بخشی با شرکا انجام دهیم. معاونت امور زنان و خانواده، ستاد ملی جمعیت و... شرکای ما هستند. انتقادی که این چند روز شده و گفتند که گزارشاتی داریم که عدهای میگویند کودکانی که به خانواده میزبان میروند وابسته میشوند و باید آنها را از وابستگی نجات دهیم. حرفشان بی ربط نیست اما ما که در شرایط عادی این کار را انجام نمیدهیم و اینگونه نیست که کودکی بتواند با خانواده زیستی یا در خانواده جایگزین باشد و ما او را به خانواده میزبان ببریم. سوال ما این است که مگر در مراکز شبانه روزی با تغییر مربی این عارضه وجود ندارد؟ باید تلاش کنیم که جلوی این عارضه را بگیریم.
ارسال دیدگاه