یک کارشناس حوزه امنیت غذایی مطرح کرد؛

برای رسیدن به امنیت غذایی باید به سمت خودکفایی در تولید مواد غذایی حرکت کرد

تهران (پانا) - یک کارشناس حوزه امنیت غذایی گفت: درصد بالایی از جمعیت کشور نیازمند تکمیل چرخه مواد غذایی امن هستند که تنها راه رسیدن به این موضوع خودکفایی کامل است؛ زیرا در غیر این صورت نمی‌توان جمعیت گسترده کشور را از منافع عمومی و حق خودشان برخوردار کرد.

کد مطلب: ۱۵۰۹۵۹۸
لینک کوتاه کپی شد
برای رسیدن به امنیت غذایی باید به سمت خودکفایی در تولید مواد غذایی حرکت کرد

محمد امامی کورنده، کارشناس امنیت غذایی در گفت‌وگو با پانا اظهار کرد: «بخش عمده و اصلی‌ترین موضوع در باب خودکفایی تاکیدات رهبری در ارتباط با امنیت غذایی و اهمیت آن در حوزه اقتصاد، کشاورزی و صنعت است.»

وی ادامه داد: «همان طور که می‌دانیم درصد بالایی از جمعیت کشور نیازمند تکمیل چرخه مواد غذایی امن هستند که تنها راه رسیدن به این موضوع خودکفایی کامل است؛ زیرا در غیر این صورت نمی‌توان جمعیت گسترده کشور را از منافع عمومی و حق خودشان برخوردار کرد.»

در  خود کفایی مهم‌ترین عامل تکیه نزدن و عدم توجه به واردات است

امامی کورنده افزود: «در بحث خودکفایی یکی از بازوهای اصلی این مسئله تکیه‌نزدن و عدم توجه به واردات است یعنی کشورها وقتی با حجم عظیمی از واردات مواجه باشند، نمی‌توانند به خود کفایی برسند. برای رسیدن به خودکفایی باید با حمایت از کشاورزان جلو رفته و میزان واردات را کاهش دهند.»

این کارشناس گفت: «علاوه بر این آسیب دیگر، گرانی و تورم اقتصاد است که بخش اعظم کشاورزی‌ها را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. یعنی کشاورز هیچ تمایلی به ادامه کار ندارد و ترجیح می‌دهد با توجه به قیمت زمین آن را بفروشد یا تغییر کاربری  دهد.»

وی افزود: «اتفاقی که در اینجا رخ می‌دهد این است که کشاورز انگیزه کافی و لازم برای پرداختن به کشاورزی و ادامه این شغل را ندارد و در صورت نبود انگیزه کشاورز به فکر  فروش زمین خود می‌افتد. در این صورت عنصر مهم کشاورزی یعنی نیرو انسانی کاربلد و دارای تجربه از بین می‌رود و این افراد به تجارت یا فروش زمین‌های خود یا زمین‌های همجوار می‌پردازند.»

امامی کورنده گفت: «قانون‌های مهمی در باب موضوع تغییر کاربری در مجلس مصوب شده و به حمایت از زمین‌های کشاورزی پرداخته است اما عدم اجرای این قانون منجر به توسعه کشاورزی نشده بلکه حتی درختان و فضای را نیز تا حدودی از بین برده است.»

وی ادامه داد: «می‌توان با محدود‌کردن واردات و ایجاد رغبت و انگیزه در مردم برای خرید محصولات ایرانی و مهم‌تر ایجاد رغبت برای خرید محصولات با کیفیت به خودکفایی رسید. کشاورز باید با حس امنیت کامل به مسیر خود ادامه دهد. یک گام اصلی و مهم برای رفتن به سمت خودکفایی، ثبات و تقویت در حوزه تولید داخل است.»

اصلاح الگو کشت و افزایش بهره‌وری موضوع اساسی برای رسیدن به خودکفایی است

امامی کورنده گفت: «بعضی از افراد معتقدند در مسیر رسیدن به خودکفایی همه منابع‌ آبی از بین می‌رود و در حوزه منابع آب ورشکسته می‌شویم اما ما در اینجا صحبت‌های رهبری و نخبگان مطرح را داریم که  در حقیقت اصلاح الگو کشت و افزایش بهره وری را به عنوان موضوع اساسی برای رسیدن به خودکفایی می‌دانند. همچنین نوع و نحوه آبیاری باید تغییر کند.»

وی ادامه داد: «سال‌ها است که وارد‌کنندگان در این حوزه و بر مبنای داشتن علم به نوسانات قیمت، کالاهایی وارد می‌کنند و بر این اعتقاد هستند که خودکفایی در محصولات غذایی مزیت نسبی ندارد؛ یعنی این محصولات که در زمین‌های خود می‌کاریم، اقتصادی نیست و قابلیت بهره‌وری ندارد و به جای کاشت محصول بهتر است آن را وارد کنیم که این کار به نوعی پاک کردن صورت مسئله است.»

این کارشناس افزود: «همان طور که در حفظ مرزهای خودمان سربازهایی آماده و با سلاح داریم که از مرزها دفاع می‌کنند، در صنعت نیز باید افرادی با قدرت تلاش کنند تا با همیاری و همکاری هم به این مهم برسیم.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار