معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست‌جمهوری:

باید نقشه راه درستی در حوزه هوش مصنوعی ترسیم شود

اختصاص اینترنت طبقاتی به پارک علم و فناوری پردیس از اساس نباید اجرا می‌شد

تهران (پانا) - معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست‌جمهوری گفت جمهوری اسلامی ایران امروز در حوزه هوش مصنوعی نسبت به منطقه و دنیا در وضعیت خیلی مناسبی قرار ندارد و باید نقشه راه درستی در این خصوص ترسیم شود.

کد مطلب: ۱۴۹۸۲۸۲
لینک کوتاه کپی شد
باید نقشه راه درستی در حوزه هوش مصنوعی ترسیم شود

حسین افشین در نشست خبری خود با خبرنگاران که صبح امروز با موضوع برگزاری دومین دوره جایزه ملی فناوری نکست برگزار شد، اظهار کرد: هدف از برگزاری این رویداد حمایت از افراد و شرکت‌های برتر است و این جایزه را نماد اعتماد دولت به صنعت، دانشگاه و علم می‌دانیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست‌جمهوری با بیان اینکه مبلغ جایزه نکست، مبلغی خوب و قابل توجه است، گفت: میزان این جایزه می‌تواند بیشتر نیز باشد، زیرا می‌تواند حمایتی موثر در راستای تحقیق و توسعه باشد که این دو موضوع کلید پیشرفت کشور است و باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی با تاکید بر اینکه دولت در کنار بخش خصوصی توسعه‌گر خواهد بود، بیان کرد: نتیجه این حمایت‌ها می‌شود کاهش هزینه و رشد در بخش صنایع هایتک کشور.

معاون رئیس جمهوری با اشاره به اینکه در اختتامیه دومین دوره جایزه نکست سرفصل‌ها و عناوین جایزه دوره سوم مشخص می‌شود، تاکید: این کار با هدف فراهم کردن فرصت برای توانمندسازی شرکت‌ها خواهد بود تا در دوره سوم با خیالی آسوده شرکت کنند.

این مقام مسئول در بخشی دیگر از سخنان خود با یادآور شدن این موضوع که جمهوری اسلامی ایران امروز در حوزه هوش مصنوعی نسبت به منطقه و دنیا در وضعیت خیلی مناسبی قرار ندارد، گفت: باید نقشه راه درستی در این خصوص ترسیم شود. در واقع باید بدانیم به چه میزان در این حوزه بودجه داشته باشیم و چقدر به زیرساخت‌ها توجه کنیم، همچنین چه مقدار در بخش نرم‌افزار می‌خواهیم ورود داشته باشیم؛ زمانی که این موضوعات را مورد توجه داشته باشیم، آن وقت می‌توانیم بگوییم اهمیت هوش مصنوعی را درک کرده‌ایم.

افشین در پاسخ به پرسشی درخصوص برقراری اینترنت طبقاتی برای اعضای پارک علم فناوری پردیس گفت: دلیل اینکه چرا فقط به پارک فناوری پردیس اینترنت طبقاتی اختصاص داده شده این است این پارک تنها پارک زیر مجموعه معاونت علمی است. خوشبختانه رئیس جمهور در حال پیگیری موضوع رفع فیلترینگ و دسترسی به اینترنت هستند. اگر این امر تحقق یابد دیگر اینترنت طبقاتی نخواهیم داشت.

وی در پایان تاکید کرد: به صورت شخصی با بحث اینترنت طبقاتی موافق نیستم و اختصاص اینترنت طبقاتی به پارک فناوری پردیس و دسترسی برخی فناوران و شرکت‌ها، ماحصل یک تصمیمی بوده که از اساس نباید اجرا می‌شد.

لازم به ذکر است هدف از برگزاری جایزه نکست، شناسایی و حمایت از این ایده‌های مبتنی بر فناوری‌های نوظهور به منظور تحقق رؤیای بعدی این پیشروان زیست بوم است. همچنین مهمترین هدف این رویداد گسترش فعالیت‌های تحقیق و توسعه و تمرکز بر فناوری‌های پیشران است که در پیشرفت‌ها و نوآوری‌های امروز در حوزه‌های گوناگون و سیستم‌های مختلف پدیدار می‌شوند.

دیگر اهداف این رویداد عبارتند از: 

* حمایت از توسعه سبد محصولات شرکت‌های فناور کشور

* افزایش شتاب رشد شرکت‌های فناور

* تشویق ورود صنایع و شرکت‌های بزرگ و صاحب فناوری به توسعه در جهت فناوری‌های نوظهور

* هم‌افزایی هم آفرینی و رقابت فن‌آفرینان کشور.

محورهای جایزه

موضوع اول فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته شامل؛

* استحصال، خالص‌سازی و آماده‌سازی عناصر نادر و نادر خاکی حوزه باتری

* استحصال خالص‌سازی و آماده‌سازی عناصر نیمه هادی

* استحصال عناصر ارزشمند از پسماند اسمز معکوس

* سنتز رشد و فرآوری ترکیب‌های تک کریستال

* تکمیل زنجیره ارزش حوزه نفت گاز و پتروشیمی و تولید محصولات پایین دستی

* تکمیل زنجیره ارزش ساخت افزایشی مواد مصرفی

* نرم‌افزار و استفاده از هوش مصنوعی روش‌های ساخت پیشرفته SPDT,Hp, HIP, SPS

موضوع دوم:

* فناوری‌های اپتیک کوانتوم و میکرو الکترونیک رشد بلورهای ساخت مواد و لایه‌های نازک اپتیکی

* دوربین‌های فرا طیفی

* لیزرها و نمایشگرهای دیودی

* تکمیل زنجیره ارزش ساخت آشکارسازهای مادون قرمز و مدارهای فوتونیکی یکپارچه

* تکمیل زنجیره ارزش لیزرهای جوش و برش صنعتی و پردازش مواد.

این جایزه در روزهای ۲۸ و ۲۹ آذرماه امسال در اصفهان برگزار می‌شود و شرکت‌ها تا ۱۰ مهر فرصت دارند طرح‌های خود را ارسال کنند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار