یک حقوقدان تشریح کرد؛
خدمات ارزنده شهید ابراهیم رئیسی در زمان تصدی ریاست دستگاه قضا
تهران (پانا) – یک حقوقدان به تشریح خدمات سیدالشهدای خدمت در زمان تصدی ریاست قوهقضاییه پرداخت و گفت تصویب مقررات حقوقی و کیفری بر اساس خلاءهای قانونی موجود در موضوعات مختلف از جمله مهمترین دستاوردهای ایشان بود.
یاسر میرزاجعفری، حقوقدان در گفتوگو با پانا درباره فعالیتهای ارزشمند شهید آیتالله سید ابراهیم رئیسی در دوران ریاست بر قوه قضاییه، اظهار کرد: «از جمله خدمات ارزشمند ایشان در زمان تصدی ریاست بر قوه قضاییه، میتوان به تصویب مقررات حقوقی و کیفری بر اساس خلاءهای قانونی موجود در موضوعات مختلف اشاره کرد. این قوانین در محورهای اساسی به تصویب و امضا ایشان رسیده است.»
مقررات حمایت از تولید و جهش آن
وی افزود: «درخصوص مقررات حمایت از تولید و جهش آن میتوان به بخشنامه اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی با هدف تسهیل رقابت و منع انحصار و جلوگیری از اخلال در رقابت اشاره کرد.»
میرزاجعفری مورد دیگر را درخصوص مقررات حمایت از زنان دانست و گفت: «یک مورد آییننامه اجرای مفاد اسناد رسمی و طرز رسیدگی به شکایات از عملیات اجرایی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و مورد دوم دستورالعمل نحوه مشارکت و تعامل نهادهای مردمی با قوه قضاییه است. از موارد دیگر در این خصوص دستورالعمل ساماندهی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری زندانها است.»
سیاست حبسزدایی در طول خدمت به قوه قضاییه
وی افزود: «علاوه بر این مقررات درخصوص، حمایت از متهم (سیاست حبسزدایی) میتوان به بخشنامه استفاده از ظرفیت ماده ۴۲۲ قانون آیین دادرسی کیفری درخصوص کاهش جمعیت کیفری اشاره کرد. مورد دیگر دستورالعمل تشکیل پرونده شخصیت متهم است. در این خصوص سیدالشهدای خدمت دستورالعمل ساماندهی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری زندانها را آماده کردند.»
این حقوقدان ادامه داد: «دستورالعمل اجرایی اعلام برخط ظرفیت پذیرش زندانیان به مقامات قضایی صلاحیتدار و آییننامه اجرایی نحوه نگهداری و درمان مجانین از دیگر موارد است.»
میرزاجعفری بیان کرد: «همچنین آیتاللهرئیسی درخصوص مقررات حمایت از شاکی، دستورالعمل نحوه مشارکت و تعامل نهادهای مردمی با قوه قضاییه، دستورالعمل حفظ کرامت و ارزشهای انسانی در قوه قضاییه را صادر کردند. علاوه بر موارد فوق در مدت ریاست ایشان در قوه قضاییه، مقرراتی را درخصوص حمایت از قضات و کارکنان دستگاهقضا وضع کردند. این مقررات شامل دستورالعمل ساماندهی و نحوه اعمال نتایج ارزشیابی کارکنان دستگاهقضایی و دستورالعمل شناسایی و تقدیر از مفاخر دستگاه قضایی است.»
حمایت از دادرسی عادلانه و سریع
وی گفت: «همچنین توجه ایشان به دادرسی سریع باعث شد تا مقرراتی درخصوص حمایت از دادرسی سریع، عادلانه و مبارزه با اطاله دادرسی وضع شود که از جمله این مقررات میتوان به بخشنامه فراهم کردن موجبات نظارت موثر بر کاهش تخلفات اداری، دستورالعمل نحوه استعلام حقوقی و پاسخ به آن در قوه قضاییه، دستورالعمل ساماندهی و تسریع در اجرای احکام مدنی، دستورالعمل شناسایی و قدردانی از مفاخر دستگاه قضایی اشاره کرد.»
این حقوقدان بیان کرد: «شهید جمهور مقرراتی درخصوص حمایت از بستر الکترونیک نیز در دوران خدمت خود به قوه قضاییه وضع کرد که از جمله آنان دستورالعمل ساماندهی و نحوه اعمال نتایج ارزشیابی کارکنان دستگاه قضایی، دستورالعمل نحوه استعلام حقوقی و پاسخ به آن در قوه قضاییه، دستورالعمل ساماندهی و تسریع در اجرای احکام مدنی و دستورالعمل شناسایی و قدردانی از مفاخر دستگاه قضایی نام برد.»
ارسال دیدگاه