معاون وزیر بهداشت خبر داد:

توزیع شیر در مدارس ابتدایی ۱۶ استان

‌همکاری وزارت آموزش‌وپرورش و بهداشت برای اصلاح فرهنگ تغذیه/ پوشش بیش از ۱۲۳ هزار کودک زیر پنج سال در طرح ارتقای تغذیه کودکان

تهران (پانا) - معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت دولت مردمی ۳۸۰۰ میلیارد تومان برای توزیع شیر رایگان در مدارس تخصیص داده است و اکنون در بسیاری از مدارس ابتدایی دو مرتبه در هفته شیر رایگان توزیع می‌‌شود تا فرهنگ استفاده از لبنیات در کشور نهادینه شود.

کد مطلب: ۱۴۲۶۸۶۵
لینک کوتاه کپی شد
توزیع شیر در مدارس ابتدایی 16 استان

‌‌به گزارش‌ وبدا، ‌حسین فرشیدی در نشست خبری با موضوع بهبود تغذیه کودکان، با تاکید بر اینکه "تغذیه و فعالیت فیزیکی"، دو عامل بسیار مهم در بروز یا کنترل بیماری های غیرواگیر محسوب می شوند، گفت: فرهنگ تغذیه ای نادرست و ناسالم باید اصلاح شود، مثلا، استفاده بی رویه از نمکدان سر سفره ها، یا استفاده از روغن فراوان برای خوشمزه تر شدن غذاها. زیرا بسیاری از عادات تغذیه ای از کودکی و در محیط خانواده در فرد نهادینه شده و نسبت به آنها آگاهی نداریم.

وی افزود: دو گروه برای اصلاح این فرهنگ غذایی اهمیت ویژه دارند، یکی مادران و دیگری دانش آموزان خصوصا دانش آموزان دبستانی.

فرشیدی گفت: تقریبا تمام نوشیدنی ها قندشان بالاتر از حد استاندارد است، اگر یک قوطی نوشابه میل می کنیم، پس باید چهار مرتبه هم دور زمین فوتبال بدویم!

وی با اشاره به امضای تفاهم نامه با وزارت آموزش و پرورش، ادامه داد: در این تفاهم نامه بر مبحث اصلاح فرهنگ تغذیه به منظور پیشگیری از بیماری های غیرواگیر تاکید شده است.

فرشیدی از آغاز طرح ارتقای تغذیه کودکان زیر پنج سال در کشور خبر داد و گفت: در این طرح، ۱۲۳ هزار و ۵۷۸ کودک زیر پنج سال در دهک اول تا پنج پوشش داده شده اند.

وی با تاکید بر لزوم " پایش" مداوم این طرح، افزود: چنانچه اثربخشی این طرح در ارتقای تغذیه کودکان زیر پنج سال ثابت شود، می توانیم با سازمان برنامه و بودجه درمیان بگذاریم تا بودجه بیشتری را اختصاص دهند.

به گفته معاون وزارت بهداشت، امسال ۱.۵ همت برای طرح «ارتقای وضعیت تغذیه کودکان زیر پنج سال» در نظر گرفته شد. در این برنامه کودکان پنج دهک نخست جامعه که نیاز به حمایت داشتند توسط کارشناسان تغذیه شناسایی شدند و اسامی آنها که شامل ۱۲۳ هزار و ۵۷۸ نفر بودند به وزارت رفاه داده شد؛ کارت مخصوص (کالابرگ الکترونیک) این افراد ماهی یک میلیون تومان شارژ می ‌شود و می ‌توانند اقلام غذایی درنظر گرفته شده را تهیه کنند تا مشکلات تغذیه ای کودکان برطرف شود. تعداد ۱۸ هزار نفر هم در دهک ۶ و ۷ درنظر گرفته شدند که کارت آنها ماهانه ۶۰۰ هزارتومان شارژ می‌‌شود. در واقع به طور متوسط، سازمان برنامه و ‌بودجه ماهانه ۱۲۲ میلیارد تومان برای این کار هزینه می‌‌کند.

وی ادامه داد: اجرای این طرح، برای ارتقای تغذیه کودکان به منظور افزایش یادگیری، پیشگیری از سوء تغذیه و ابتلا به بیماری‌ ها اجرا می‌ شود و در عین حال توزیع شیر رایگان مدارس نیز در دستور کار قرار دارد.

فرشیدی تاکید کرد: دولت مردمی ۳۸۰۰ میلیارد تومان برای توزیع شیر رایگان در مدارس تخصیص داده است و اکنون در بسیاری از مدارس ابتدایی دو مرتبه در هفته شیر رایگان توزیع می‌ شود تا فرهنگ استفاده از لبنیات در کشور نهادینه شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه در ۱۶ استان، شیر در مدارس ابتدایی توزیع می‌ شود، افزود: سعی داریم شیر تازه و سالم در اختیار دانش ‌آموزان قرار گیرد و بر اساس اولویت برنامه ‌های دولت، سال آینده نیز تداوم خواهد داشت.

اجرای برنامه "نان سالم" در چند استان کشور

وی با اشاره به اجرای برنامه "نان سالم" در چند استان کشور، گفت: سعی داریم سبوس را در نان ها افزایش دهیم. علاوه بر این، افزودن برخی ریزمغذی ها از جمله ویتامین دی و آهن نیز در دستور کار قرار دارد.

اجرای طرح سلامت خانواده در ۱۸۲ شهر

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه طرح سلامت خانواده اکنون در ۱۸۲ شهر اجرا می ‌شود، ادامه داد: حدود ۲۰ میلیون نفر از اول دی به طرح سلامت خانواده می ‌پیوندد و از اردیبهشت سال آینده نیز سراسری خواهد شد.

مردم برای سنجش فشارخون بالا و دیابت خود به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند

فرشیدی، عوامل پرخطر از جمله دیابت، پرفشاری خون و تشکیل پرونده سلامت، را از اهداف اجرای طرح سلامت خانواده بیان کرد و گفت: پویش ملی سلامت با عنوان کنترل دیابت و پرفشاری خون نیز در حال اجراست و از مردم می‌ خواهیم به پایگاه‌ های سلامت مراجعه کرده و در این پویش مشارکت کنند.

وی تصریح کرد: هر فردی که بیمار می شود، نه تنها خود و خانواده اش، بلکه تمام افراد جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد، زیرا بار اقتصادی ناشی از درمان وی، بر کل جامعه تاثیرگذار است.

ارسال پیامک برای پویش ملی سلامت

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: زیرساخت های این پویش درحال آماده سازی است، اطلاع رسانی ها از طریق پیامک خواهد بود. همچنین وبسایتی راه‌اندازی می‌شود که افراد می‌توانند به صورت خوداظهاری اطلاعات خود را وارد کنند. افرادی که در این طرح شناسایی می شوند به درمان و کنترل بیماری می رسند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار