بهرهبرداری از اولین موزه صنعت سیمان کشور
تهران (پانا) - در هجدهمین شنبه امید و افتخار، اولین موزه صنعت سیمان کشور در منطقه ۲۰ تهران و ۸ پروژه عمرانی به بهرهبرداری رسید.
در این مراسم، علیرضا زاکانی شهردار تهران، مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران، حمیدرضا صارمی معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، سیدمهدی هدایت مدیر عامل سازمان نوسازی شهر تهران، پرویز سروری، محمدآقامیری، جعفر شربیانی و ناظم رضوی شهردار منطقه ۲۰ حضور داشتند.
مدیرعامل نوسازی شهر تهران در آیین افتتاح کارموزه «سی مان ری» اظهار کرد: واحدهای کارخانه، تا اواخر سال ۱۳۶۲ فعال بودند، تا اینکه در اسفند ماه سال ۱۳۶۲ به دنبال گسترش شهر تهران و همچنین قدیمی شدن شیوه تولید و از رده خارج شدن دستگاهها همراه با انتشار آلودگی، تولید واحدهای کارخانه متوقف و در نهایت در سال ۱۳۶۳ این مجموعه رسما تعطیل شد.
سیدمهدی هدایت ادامه داد: از سیمان این کارخانه در ساخت بناها و زیرساختهای مهمی همچون ساختمان وزارت کشور، وزارت آموزش و پرورش، تئاترشهر، مخابرات ایران و موزه هنرهای معاصر استفاده شده است.
وی خاطرنشان کرد: تاریخ، وسعت و عظمت کارخانه، بناها و فضاهای متعدد و متنوع آن، تجهیزات صنعتی جالب توجه و قرارگیری در جوار آثار شاخص تاریخی و طبیعی، در کهنترین محدوده استان تهران، از جمله دلایلی است که سبب شده تا این مجموعه ظرفیت بالایی برای نقشپذیری در سطح شهری و حتی ملی را دارا باشد.
در همین راستا به پیشنهاد شهرداری تهران ، هیات وزیران در جلسه ای در سال ۱۳۹۷ طی مصوبه ای حق استفاده از کارخانه سیمان ری را، با هدف مرمت، بازسازی و تبدیل آن به موزه صنعت سیمان و مجموعه گردشگری با کاربریهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی برای مدت ۳۰ سال به شهرداری تهران واگذار کرد و بر این اساس شهرداری تهران در سال ۱۳۹۸ مرمت و باز آفرینی این مجموعه را به سازمان نوسازی شهر تهران سپرد.
هدایت در ادامه با بیان اینکه بازدید از این موزه تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ برای عموم رایگان است، افزود: کارخانه در اسفندماه سال ۱۳۹۹ رفع معارض شد و عملیات مستندسازی، رفع خطر اولیه و طراحی آن در سال ۱۴۰۰ صورت پذیرفت. پس از طراحی و با هدف بازگشایی هرچه سریعتر مجموعه در سال ۱۴۰۱ در دوره جدید مدیریت شهری عملیات اجرایی فاز اول کارخانه از محل منابع سازمان نوسازی شهرتهران با هدف تبدیل مجموعه «سی مان ری» به «کار موزه» آغاز و ظرف مدت هفت ماه فاز اول کارخانه که شامل ۵۰۰۰ متر مربع محوطه، ۲۰۰۰ متر مربع فضای کار اشتراکی، ۹۰۰ متر مربع گالری و مرکز اسناد در کنار ۱۰۰۰ متر مربع موزه صنعت بود برای استفاده هموطنان آماده شده است.
وی در پایان، روند بازآفرینی مجموعه سیمان ری امری مداوم خواند و گفت: تا ۳ سال دیگر و در فازهای بعدی باز آفرینی ادامه خواهد داشت.
احداث مخزن ژنوممربان، پارک کوهسار (منطقه ۵)، ایجاد مسیر پیادهرو خیابان بیمه سوم منطقه ۵، ساخت آمفی تئاتر روباز پارک الهام (منطقه ۵)، احداث مخزن ذخیره آب در بوستان آیینه (منطقه ۱۰)عملیات ساخت پیادهرو خیابان میعاد شمالی (منطقه ۱۹)، بهسازی مجموعه شهر ورزشی برای برگزاری مراسمات آیینی (منطقه ۱۹) و احداث خیابان شهید رحیمی شامل زیرسازی،پیادهروسازی و آسفالت )منطقه ۲۰) هفت پروژه عمرانی هستند که در هجدهمین شنبه امید و افتخار که از طریق ارتباط تصویری به بهرهبرداری رسیدند.
ارسال دیدگاه