رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران در گفتوگو با پانا اعلام کرد؛
50 هزار میلیارد تومان دارایی فریزشده شهرداری در پروژههای مشارکتی است
تهران (پانا) - رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران چالشهای پروژههای مشارکتی در شهرداری تهران را تشریح کرد.
میثم مظفر در گفتوگو با پانا با بیان اینکه پروژههای مشارکتی شهرداری در دهههای گذشته تجربه شکست خوردهای بوده و شاهد این هستیم که بالغ بر ۹۵ درصد پروژههای مشارکتی شهرداری تهران در سالهای گذشته و اکنون به اختلافات حقوقی رسیده است، گفت: «۵۰ هزار میلیارد تومان سهم داراییهای شهرداری به قیمت روز در پروژههای مشارکتی است که فریز شده؛ یعنی معادل بودجه یک سال شهرداری دارایی بلوکه شده در پروژههای مشارکتی وجود دارد.»
این عضو شورای شهر تهران افزود: «این موضوع یکی از دغدغههای مهم است و انتظار داریم شهرداری تهران در این زمینه اقدام ویژهای انجام دهد. البته سازمان سرمایهگذاری و مشارکت اقتصادی اعلام کرده که مشکل برخی از این پروژههای مشارکتی حل شده است.»
رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران درخصوص دلایل شکست پروژههای مشارکتی در شهرداری گفت: «چند عامل وجود دارد که ریشه این مشکلات است نخست شهرداری قبل از اینکه پروژه مشارکتی آغاز کند، باید از دارا بودن سند چه برای سهم خود و چه برای سهم سرمایهگذار یقین پیدا کند. بسیاری از زمینهایی که متعلق به شهرداری است، سند ندارد و آنها را به عنوان آورده در پروژه مشارکتی با بخش خصوصی محاسبه میکند و پروژه آغاز میشود و بعد از پیشرفت کار مشارکت کننده میخواهد بخشی از سند را به نام بزند تا مطمئنتر شود و کار را ادامه دهد و شهرداری میگوید سند ندارد؛ مانند پروژه هزار و یک شب و این اشتباه است.»
وی افزود: «شهرداری پیش از آغاز یک پروژه مشارکتی باید پروانه احداث بنا صادر کند. شهرداری میگوید چون پروژه متعلق به او است نیاز به صدور پروانه نیست. درست نیست که رویههای قانونی انجام نشود بهطور مثال در مورد تامین پارکینگ، یک مجتمع تجاری ساخته میشود و میبینیم شهرداری خود تخلف کرده و پارکینگ آن را تامین نکرده است. چالش بعدی اخذ پایان کار است. زمانی یک پروژه مشارکتی ساخته میشود،باید پایان کار گرفته شود. اگر از پروژهای که تجمع جمعیت ایجاد میکند و جاذب سفر است و تقاضا ایجاد میکند، تا مادامی که استانداردها برای اخذ پایان کار مانند آتشنشانی، ایمنی و تامین پارکینگ نداشته باشد، نباید مورد بهرهبرداری قرار بگیرد. یک اتفاق شیرین و ۱۰ اتفاق بد برای مردم محله میافتد و آنجا شلوغ میشود و نمیتوانند پارکینگ تامین کنند. همچنین تضامین لازم از سرمایهگذار گرفته نمیشود؛ یعنی سرمایهگذار کار میکند و در میانه کار میبیند که نقدینگی ندارد؛ اول باید اهلیت و توانایی سرمایهگذار محرز شود و سپس تضامین اخذ شود تا در اسنای پروژه به مشکل نخورد.»
مظفر تاکید کرد: «در هر پروژه مشارکتی که بخواهد در دوره جدید آغاز شود باید تجربیات تلخ گذشته را مورد توجه قرار دهیم تا اینطور نشود که ۵۰ هزار میلیارد تومان از دارایی شهرداری در مناطق فریز شده و به اختلاف خورده باشد.»
ارسال دیدگاه