معاون امور اجتماعی شهرداری تهران در گفتوگو با پانا اعلام کرد؛
ورود ۷ هزار معتاد متجاهر به چرخه درمان تا پایان نوروز امسال
تهران (پانا) - معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با تشریح اهداف قرارگاه اجتماعی اعلام کرد که تا پایان نوروز امسال حدود ۷ هزار معتاد متجاهر وارد چرخه درمان شدند.
امین توکلیزاده در گفتوگو با پانا درخصوص بازگشت معتادان متجاهر به خیابانها و آماری که مسئولان انتظامی درباره جمعآوری ۸۰ هزار معتاد متجاهر ارائه داده و اعلام کردهاند ۲۰ هزار معتاد متجاهر در تهران وجود دارد که این نشان از بازگشت این افراد به خیابانها دارد، توضیح داد: «قرارگاه اجتماعی برای همین کار شکل گرفت تا بتوانیم یک چرخه کامل را تعریف کنیم که نواقص کار برطرف شود. تجربیات گذشته هم همین بوده است و تلاش شده از تجربیات قبلی استفاده کرده تا این گردونه کامل شود. مراحلی که در نظر گرفتیم از همین منظر بود که با کمک دستگاههای مختلف کار انجام شود یعنی بخشی را ناجا، بخشی را بهزیستی و کمیته امداد انجام میدهند و یک بخش را شهرداری انجام میدهد تا این چرخه کامل شود.»
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در ادامه درخصوص افزایش حضور معتادان در برخی پاتوقهای قدیمی هم گفت: «از زمانی که کار قرارگاه را شروع کردیم، احکام عدهای در ماده ۱۶ در حال تمام شدن بود و این افراد جزو کسانی نیستند که در این طرح به مراکز رفته باشند بلکه قبل از آن رفتهاند و معتادان قدیمی محسوب میشوند. در واقع طبق مصوبات قانونی برخیها سه ماه، برخی ۶ ماه و برخی تا یکسال در مراکز ماده ۱۶ نگهداری میشوند تا پزشکان کاملا مطمئن شوند ترک کردهاند.»
وی اضافه کرد: «استدلال حقوقی و پزشکی میگوید فردی که در مراکز سمزدایی و توانافزایی وارد میشود و برای او جامعهپردازی میشود تا به جامعه برگردد، دیگر نمیتوان او را در مراکز ماده ۱۶ نگه داشت و طبق قانون باید آزاد شود بهخصوص کسانی که خانواده دارند یا آنهایی که امکان بازگشت به بستر خانواده را دارند با نظر پزشکان باید آزاد شوند و به کانون خانوادههای خود برگردند.»
توکلیزاده تصریح کرد: «قرارگاه برای این تشکیل شده است که معتاد هم از حالت اعتیاد بیرون بیاید و هم به خانواده خود بازگردد. یعنی اگر کسی خانواده و حامی دارد، میتواند به کانون خانواده بازگردد و ما هم کمک میکنیم این فرایند شکل بگیرد.»
تلاش برای پایداری روند درمان معتادان
وی درخصوص اینکه چقدر روند درمان معتادان پایدار است، گفت: «اینکه ترک اعتیاد چقدر پایدار باشد، بحث مفصل است و مشاورههای مختلف درباره آن مورادی را گفتهاند و حتی مجامعی که سابقه خیلی طولانی در ترک دارند اعلام کردند که میزان بازگشت میزانی است که در دنیا یک روند مشخص دارد. در عین حال برخیها میگویند تا ۱۰ درصد، بعضیها میگویند پنج درصد و برخیها هم میگویند بیشتر از سه درصد نمیتوانند موفق به ترک شوند. باید این میزان را هر چقدر که بتوانیم افزایش دهیم که تلاش میشود این امر با حمایت و مشاورهای که انجام میدهیم و با داروهایی که پزشکان پیشبینی میکند و برگزاری دورههای مهارتی محقق شود.»
معاون شهردار تهران افزود: «اینکه بگوییم هر کس به این فرایند آمده و آن را طی کرده حتما ترک میکند و جامعهپذیر میشود، امری ایدهآل است که امیدواریم به آن برسیم.»
وی درخصوص معتادان متجاهری که به تازگی جمعآوری شدهاند نیز گفت: «این کار تازه شروع شده و همگی در مرحله ماه اول، دوم و سوم هستند. آنهایی که بیرون میآیند یا سه ماه، یا شش ماه یا یک سال در مراکز بودهاند.»
تا پایان نوروز امسال ۷ هزار معتاد متجاهر وارد چرخه درمان شدند
توکلیزاده با بیان اینکه تا پایان نوروز امسال حدود ۷ هزار نفر وارد چرخه درمان شدند، گفت: «چیزی که ایدهآل ما است و در قرارگاه آن را دنبال میکنیم این است که با کمک دستگاهها و نهادهای دیگر محوریت خدماترسانی به آنها را برعهده داریم تا بتوانیم این چرخه را تا خانواده پیش ببریم. یعنی خانواده بیاید و کنار خانواده قرار بگیریم و در درمان کمک کنند تا ترک پایدار باشد. اینکه بگوییم در مورد این ۷ هزار نفر موفق شدهایم یک ادعای بزرگ است و اکنون نمیتوانیم چنین ادعایی کنیم و فعلا سمزدایی و ترک را انجام میدهیم و مهارتآموزی نیز انجام میشود. تلاش این است که با کمک خانوادهها و مشاوران ترک را پایدار سازیم و برگشت به جامعه اتفاق بیافتد.»
ارسال دیدگاه