مازندران قرمز میشود
تهران (پانا) - استان مازندران پس از گذر از روزها و ماههای سخت و دشوار قرمز کرونایی این روزها با گسترش واکسیناسیون و استقبال مازندرانیها از آن، شرایط ایمنتری را سپری میکند. اما تجربههای گذشته نشان داده شرایط ایمن کرونایی ناپایدار است و بیتوجهی به دستورالعملهای بهداشتی میتواند بار دیگر شرایط قرمز گذشته را به این استان گردشگرپذیر برگرداند.
بهگزارش ایران، در حالحاضر به گفته مسئولان بهداشتی استان بیش از ۹۰ درصد از مازندرانیها دوز نخست واکسن کرونا و ۶۳ درصد نیز دوز دوم را دریافت کردند که بنا به برنامههای مورد هدف دانشگاه علوم پزشکی این مقدار باید به ۷۳ درصد در دوز دوم میرسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به آغاز آموزش حضوری دانشآموزان و بازگشایی دانشگاهها از یکم آذر ماه تصریح کرد: جهت نظارت بر اجرای دستورالعملهای وزارت بهداشت در مراکز آموزشی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز براساس ابلاغیههای وزارت بهداشت عمل خواهد کرد.
دکتر سید عباس موسوی افزود: روند رو به کاهش ابتلا و بیماران بستری شده کرونایی در گرو رعایت دستورالعملهای بهداشتی و آگاهیبخشی مردم در خصوص واکسینه کردن خود در برابر این ویروس محقق میشود.
وی درخصوص تغییر رنگ مجدد در رنگبندی کرونا در کشور آن هم در روزهایی که واکسیناسیون شتاب گرفته تصریح کرد: براساس آخرین بهروزرسانی رنگبندی کرونایی مناطق مختلف کشور در سامانه ماسک وزارت بهداشت از ۱۵ آبان در استان مازندران شهرستانهای نور، قائمشهر و تنکابن در وضعیت نارنجی و پرخطر قرار گرفتند.
وی همچنین اضافه کرد: ۱۴ شهرستان گلوگاه، بهشهر، نکا، ساری، جویبار، سوادکوه، آمل، بابل، بابلسر، فریدونکنار، محمودآباد، نوشهر، چالوس و رامسر در وضعیت زرد و ۵ شهرستان میاندرود، سیمرغ، سوادکوه شمالی، عباسآباد و کلاردشت در وضعیت آبی قرار دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به تعداد افراد واکسینه شده در سطح استان بیان داشت: تاکنون سه میلیون و ۶۵۳ هزار و ۴۲۰ دوز واکسن در شهرهای مازندران تزریق شده که امید است با روند صعودی واکسینه شدن افراد در برابر این ویروس، سایه شوم کرونا از استان خارج و عبور امنی از این شرایط داشته باشیم.
با توجه به اینکه سبد پایگاههای واکسیناسیون مملو از انواع واکسنهای کرونایی است اما با وجود این باز هم برخی افراد ساز مخالف زده و از تزریق واکسن صرفنظر میکنند.
نگرانی از کاهش استقبال از واکسیناسیون
دکتر قاسم اویس معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز گفت: طبق آمار روزانه مراجعه به مراکز واکسیناسیون و همچنین حجم دوز اول، پیشبینی میشد روزانه شاهد ۵۰ هزار نفر در مراکز واکسیناسیون باشیم اما متأسفانه آگاهی بخشی مناسبی در خصوص واکسینه شدن افراد صورت نگرفت و میانگین بار مراجعه افراد بین ۲۵ تا ۳۰ هزار نفر میباشد.
دکتر اویس اضافه کرد: رسانهها میتوانند در حوزه آگاهی بخشی و اطلاعرسانی مردم نسبت به واکسینه شدن در برابر کرونا و ترغیب و تشویق آنها به این مهم بسیار اثرگذار باشند.
وی متذکر شد: اگر این هفته بار مراجعات دوز دوم در استان افزایش یابد قطعاً روند واکسیناسیون در دوز اول و دوم صعود پیدا خواهد کرد، در واقع باید به بالای ۸۵ درصد تزریق واکسن در دو دوز برسیم تا حداقل از جهت ایمنیبخشی میزان ابتلا و شدت مرگومیر کاهش یابد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به اینکه در گروه سنی ۲۰ تا ۳۰ سال که گروه هدف محسوب میشوند هنوز با آمار حد نصاب فاصله داریم، بیان کرد: برخی افراد در این گروه سنی با این تفکر که ما جوان و سالم هستیم و هرگز با این بیماری روبهرو نمیشویم این توهم را در سر میپرورانند، غافل از اینکه این ویروس بسیار جهش یافته و ممکن است این افراد ناقل دیگر افراد را به دایره کرونایی بکشانند.
به گفته وی اگر چه آمار بیماران بهبود یافته و مراجعین در روز از مقیاس متعادل برخوردار است اما استفاده از ماسک، پرهیز از تجمعات و دورهمیها همواره توصیه میشود.
دکتر اویس در پایان با تأکید بر این نکته که هنوز شیوه نظارتی جدیدی در ورود و خروج خودروها لحاظ نشده، خاطرنشان کرد: ممکن است در آینده واکسیناسیون به عنوان ابزاری برای تردد در استان و شهرهای دیگر اضافه شود در نهایت افراد با استفاده از کارت واکسن مشکلی بابت تردد نداشته باشند.
سهلانگاری پس از تزریق واکسن، عادیانگاری، روند نزولی رعایت پروتکلهای بهداشتی، تجمعات و نادیده گرفتن فاصلههای فیزیکی میتواند تشدید کننده شرایط موجود باشد لذا نباید اجازه داد کرونا بار دیگر نگرانی جدیدی را برای مردم فراهم آورد.
ارسال دیدگاه