نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران:
فرماندار تهران نمیتواند نسبت به مسئولان سابق شهرداری احساس کفالت کند
تهران (پانا) - نایب رئیس کمیسیون برنامه وبودجه شورای شهر تهران با بیان اینکه فرماندار تهران نماینده قوه مجریه است و نمیتواند نسبت به مسئولان سابق شهرداری احساس کفالت کند، گفت اگر امروز شهردار سابق در کرسی ریاست مجلس نبود چنین تدبیر برجستهای از فرماندار وجود نداشت.
سید حسن رسولی در جریان بررسی نامه اعتراضی فرماندار درباره گزارش تحقیق و تفحص املاک شهرداری تهران گفت: تذکر من ذیل ماده ۸۱ قانون شوراها است. تذکر من دو جهت شکلی و محتوایی دارد. از جهت شکلی اساسا نیازی به ارسال چنین گزارشاتی به هیات تطبیق نیست. مگر ما در مورد آتشسوزی کلینیک سینا این گزارش را تقدیم هیات تطبیق کردیم که او تشخیص بدهد که ما خوب گزارش تهیه کردیم یا نه. یا فرض کنید در حوزه حمل و نقل اتفاقی بیفتد شورا گروه تشکیل میدهد و گزارش تهیه میکند. اگر نتایج تحقیق و تفحض در حیطه اختیارات خود باشد، ورود پیدا میکند در غیر این صورت و در زمانی که تقصیری صورت گرفته باشد و واجد جنبههای کیفری و حقوقی باشد طبعا این گزارش را بدون دخل و تصرفی به مراکز قضایی ارجاع میدهد. لذا اساسا نیازی به ارجاع این مصوبه به هیات تطبیق نبوده است.
رسولی افزود: در بحث محتوایی اجازه دهید من اصل حرف نامه فرماندار را بخوانم. در متن نامه فرمانداری آمده است، چناچه شهردار یا مسئولان شهرداری مورد تحقیق و تحفص تغییر کرده باشند و تحقیق و تفحص مربوط به دوران مسئولیت آنها باشد، بایستی امکان دسترسی به اسناد و مدارک جهت پاسخگویی آنها فراهم شود و شورا مکلف به همکاری است. آقای فرماندار علم غیب دارند از کجا میدانند هیات تحقیق و تفحص منتخب شورا این تبصره ۳ ذیل ماده ۸۱ را لحاظ نکرده است و از کجا میدانند این امکان فراهم نشده است. فرض کنیم این غفلت صورت گرفته باید متهمان و مخاطبان گزارش که شهردار سابق و مدیران سابق هستند به موقع به رئیس و هیات رئیسه شورا مراجعه میکردند و بر اساس این تبصره میگفتند که ما ذیحقیم و باید در جریان قرار بگیریم.
وی ادمه داد: کدام ماده قانونی به فرماندار که مقام عالی دولت است و در فضایی که همه ارکان نظام یک صدا درباره فساد بسیج شدند و مبارزه با فساد کلیدواژه شعارهای داوطلبان استقرار در پاستور است چنین اجازه ای داده است که به نیابت از کسانی که او فرض کرده است شرایطی برای آنها فراهم نشده است، اعتراض کند لذا به لحاظ شکلی و محتوایی اعتراض فرماندار وارد نیست.
رسولی ادامه داد: حدس من این است که این یک نوع مکانیزم دفاعی و برای فرار از مسئولیت نمایندگی دولت است. فرماندار عالیترین نماینده دولت در حوزه تقسیمات کشوری است و باید علم مبارزه با فساد را به دست بگیرد، نه این که اعتراض کند. فرض کنید این گزارش سر تا پا غلط است و این گزارش توسط رئیس شورا به مرجع قضایی ارسال میشود و مرجع قضایی از همه اصحاب دعوا دعوت کرده و رسیدگی میکند و فصل دعوا میکند.
وی تاکید کرد: اصل ۵۷ بر تفکیک قوا تاکید دارد و آقای فرماندار که نماینده قوه مجریه است، نمیتواند نسبت به مسئولان سابق شهرداری احساس کفالت کند و هم نسبت به مرجع قضایی که این گزارش به آن ارسال شده است. من فکر میکنم اگر شهردار سابق امروز در کرسی ریاست مجلس نبود چنین تدبیر برجستهای از فرماندار دولت تدبیر و امید نداشتیم. پیشنهادم این است شورا این اعتراض را وارد نداند و بر اساس ماده ۸۱ گزارش را به مرجع قضایی ارسال کند.
ارسال دیدگاه