توصیههای کرونایی؛ ماسکهای پارچهای را بعد هر بار استفاده به خوبی شستوشو دهید
تهران (پانا) - رعایت نکات بهداشتی مهمترین عوامل در پیشگیری از بیماری کرونا به شمار میرود و رعایت دستورالعملها میتواند منجر به قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا شود.
طبق اعلام ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا سه عامل رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و شستشوی دستها مهمترین عوامل در قطع زنجیره کرونا به شمار میرود. در این دوران استفاده از وسایل حفاظتی برای قطع زنجیره انتقال کرونا و کاهش شیوع و بروز بیماری الزامی است اما در برخی افراد به ویژه کادر درمان استفاده از وسایل حفاظتی نظیر ماسک، شیلد و دستکش ممکن است منجر به بروز مشکلات پوستی نظیر حساسیت، اگزمای تماسی یا آکنه شود.
ماسکنه (Maskne) یا آکنه (جوش) ناشی از ماسک های تنفسی را یکی از عوارض پوستی نسبتا شایع در دوران شیوع کرونا ذکر کرد که معمولا در نواحی از صورت که در تماس با ماسک قرار دارند بروز می کند.
- سایش و تماس مکانیکی مداوم و طولانی مدت پوست با ماسک های تنفسی به ویژه اگر همراه گرما و تعریق باشد دلیل بروزاین آکنه ها یا جوش ها هستند.
- استفاده از کرم های آرایشی، تماس طولانی مدت پوست صورت با ماسک تنفسی به ویژه ماسک هایی نظیر N۹۵که محکم به صورت می چسبند باعث افزایش احتمال بروز آکنه های صورت می شوند.
- از دیگر عوارض پوستی ناشی از استفاده ماسک های تنفسی به پوسته ریزی، تحریک پذیری و قرمزی پوست اشاره کرد.
- شست و شوی روزانه صورت با یک شوینده ملایم و فاقد عطر و استفاده از مرطوب کننده مناسب قبل و بعد استفاده از ماسک ضروری است.
- افراد دارای پوست چرب و مبتلا به آکنه از مرطوب کننده استفاده نکنند و در صورت خشک شدن پوستشان از مرطوب کنندههای فاقد چربی بهره بگیرند.
- برای جلوگیری از بروز عارضه خشکی لب قبل از زدن ماسک، بعد از شست و شوی صورت و قبل از خواب حتما لب ها را با وازلین چرب کنید.
- ماسکهای پارچه ای پس از هر بار استفاده حتما باید به خوبی شسته شوند و ماسکهای یک بار مصرف نیز فقط یک بار استفاده شوند.
- ماسک نباید خیلی آزاد و یا خیلی محکم روی صورت قرار گیرد.
- بخش داخلی ماسکهای پارچهای که روی پوست قرار می گیرد نباید از جنس نایلون، پلی استر و ریون باشد زیرا باعث تحریک بیشتر پوست می شوند.
- استراحت ۱۵ دقیقهای و برداشتن ماسک پس از هر چهار ساعت استفاده مداوم از ماسک ضروری است به شرط اینکه در شرایطی باشد که خطر انتقال بیماری وجود نداشته باشد.
ارسال دیدگاه