دبیر کل سازمان ملل متحد در بیانیهای تاکید کرد؛
ضرورت تقویت همکاری کشورهای جهان با COVAX برای تامین واکسن کووید۱۹
تهران (پانا) - دبیر کل سازمان ملل متحد در بیانیه ای درباره مرگ دو میلیون نفر بر اثر همه گیری کووید۱۹ ضمن تاکید بر این واقعیت که کووید۱۹ را نمی توان در یک کشور در یک زمان شکست داد گفت نیاز است که تولیدکنندگان واکسن تعهد خود را برای همکاری با سازوکار COVAX و کشورهای مختلف در سرتاسر جهان تقویت کنند تا بتوان از تامین کافی و توزیع عادلانه اطمینان حاصل کرد.
به گزارش دفتر سازمان ملل متحد در ایران، متن کامل بیانیه آنتونیو گوترش به شرح زیر است:
«جهان ما به نقطه عطفی دلخراش رسیده: همه گیری کووید-۱۹ تا کنون جان دو میلیون نفر را گرفته است. پشت این عدد تکان دهنده نام ها و صورت ها نهفته اند: لبخندی که اکنون تنها یک خاطره است، صندلی میز شامی که برای همیشه خالی خواهد ماند، اتاقی که سکوت یک عزیز را منعکس می کند.
متاسفانه، تاثیر مهلک این همه گیری با فقدان کوشش هماهنگ جهانی بدتر شده است. به یاد آن دو میلیون عزیز از دست رفته، جهان باید با همبستگی بسیار بیشتری دست به عمل بزند. اکنون زمان آن فرارسیده است. واکسن های ایمن و موثر کووید-۱۹ در حال تولید شدن هستند و سازمان ملل متحد از کشورها جهت بسیج بزرگ ترین تلاش در تاریخ برای ایمن سازی جهانی حمایت می کند.
متعهد هستیم اطمینان حاصل کنیم که واکسن ها به عنوان کالاهای عمومی جهانی دیده شوند یعنی واکسن های مردم. این امر مستلزم داشتن بودجه کامل برای حمایت از شتاب دهنده «دسترسی به ابزارهای کووید-۱۹» و سازوکار COVAX آن است که به تولید واکسن های مقرون به صرفه برای همه اختصاص داده شده است.
اقتصادهای پیشرو جهان مسئولیت ویژه ای دارند. با این وجود امروز شاهد خلائی در خصوص واکسن هستیم. واکسن به سرعت در حال رسیدن به کشورهای پردرآمد است، درحالی که فقیرترین کشورهای جهان به هیچ واکسنی دسترسی ندارند. علم در حال موفق شدن اما همبستگی رو به شکست است. برخی از کشورها درگیر معاملات جانبی شده اند، حتی فراتر از نیازشان خرید می کنند.
دولت ها مسئول محافظت ازمردم خود هستند اما «ملی گری در استفاده از واکسن» باعث شکست خودشان شده و بهبودی جهانی را به تاخیر می اندازد. کووید-۱۹ را نمی توان در یک کشور در یک زمان شکست داد. نیاز داریم که تولیدکنندگان تعهد خود را برای همکاری با سازوکار COVAX و کشورهای مختلف در سرتاسر جهان تقویت کنند تا بتوان از تامین کافی و توزیع عادلانه اطمینان حاصل کرد.
احتیاج داریم که کشورها هم اکنون متعهد شوند که دوزهای اضافی واکسن را به اشتراک می گذارند. این امر کمک می کند تا تمام کارکنان مراقبت های بهداشتی در سرتاسر جهان فوری واکسینه شوند و از نظام های سلامت در برابر فروپاشی محافظت شود.
سایر افراد حاضر در خط مقدم از جمله کارکنان فعالیت های بشردوستانه و جمعیت های پر خطر باید در اولویت قرارگیرند. برای جلب اعتماد عمومی باید اعتماد و دانش نسبت به واکسن از طریق ایجاد ارتباطات موثرو مبتنی بر حقیقت تقویت شوند. درحالی که علم باریکه های جدیدی از امید را نمایان می سازد، بیایید قدم های ساده و اثبات شده که به وسیله آن ها می توانیم از یکدیگر محافظت کنیم را به خاطر بسپاریم: ماسک زدن، فاصله فیزیکی و اجتناب از جمعیت و شلوغی.
جهان ما برای پیشی گرفتن از این ویروس تنها یک راه دارد - با هم بودن. همبستگی جهانی موجب نجات جان افراد، محافظت از آنان و کمک به شکست این ویروس خطرناک خواهد شد.»
ارسال دیدگاه