افراد بالای ۶۰ سال؛ بیشترین جان باختگان کرونا در کشور
تهران (پانا) - معاون درمان وزارت بهداشت گفت بیشترین آمار جان باختگان ناشی از کووید-۱۹ را افراد بالای ۶۰ سال تشکیل می دهند و سخت ترین خاطرات از این ایام برای کادر درمان به جا مانده است.
به گزارش وبدا، قاسم جان بابائی و عبدالخالق کشاورزی، مدیرکل دفتر ارزیابی فناوری سلامت، استاندارد و تعرفه خدمات سلامت وزارت بهداشت در نشست ستاد اجرایی برنامه پزشک خانواده استان فارس که با حضور رییس و معاونین دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد، حضور یافتند.
جان بابایی در این نشست ضمن اعلام حمایت از برنامه پزشک خانواده شهری، گفت: با بازنگری این برنامه و رفع ایرادات، نباید دستاوردهای دو استان فارس و مازندران در اجرای برنامه پزشک خانواده را از دست بدهیم.
معاون درمان وزیر بهداشت راهکار ساماندهی سلامت مردم در حوزه بهداشت شهری را بهره مندی از ظرفیت پزشکان خانواده عنوان کرد و خواستار استفاده از این توانمندی در برون رفت از بحران کروناویروس شد.
بهره مندی از حضور پزشکان خانواده در برنامه هایی نظیر طرح مراقبت از منزل در حوزه پرستاری کشور، از دیگر پیشنهادات مطرح شده از سوی معاون درمان وزیر بهداشت در این نشست بود
جان بابائی با دریافت پیشنهادات، چالش ها، انتقادات و راهکارهای مطرح شده از سوی اعضای این ستاد استانی، از انعکاس این موارد به ستاد ملی برنامه پزشک خانواده خبر داد.
پیگیر رفع چالش های پزشک خانواده در سطح ملی هستیم
مهرزاد لطفی، رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست با اعلام حمایت از برنامه پزشک خانواده و تلاش تیم های پزشکی خانواده در استان، بر ضرورت پیگیری چالش های این برنامه تاکید کرد.
لطفی با بیان اینکه دو استان فارس و مازندران آغازگر اجرای این برنامه در کشور بوده اند، گفت: برنامه پزشک خانواده راهگشای برخی چالش های حوزه سلامت در کشور است و از این رو باید مسایل آن برطرف شود.
وی اظهار کرد: در همین راستا پیگیر رفع این چالش ها در سطح ملی و بهبود خدمات این برنامه در سطح استان برای مردم و تیم های پزشکی خانواده هستیم.
هر مطب پزشک خانواده، یک پایگاه سلامت
کرم توانی، کارشناس مسئول پزشک خانواده دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست با بیان اینکه هم اکنون هزار و ۱۴۹ پزشک خانواده با برنامه پزشک خانواده شهری همکاری می کنند که از این تعداد ۵۰۸ پزشک در دو نوبت کاری و ۵۴۱ پزشک نیز در یک نوبت کاری با این برنامه همکاری دارند، افزود: هم اکنون هر مطب پزشک خانواده به یک پایگاه سلامت تبدیل شده و مراکز ارائه دهنده خدمت از ۲۳۳ مرکز در شهرها به ۷۴۴ مرکز ارتقا یافته است.
توانی، گسترش دسترسی مردم به خدمات پزشک خانواده، ادغام بسته های خدمتی طرح تحول نظام سلامت در این برنامه، جذب همکاری بخش خصوصی در برنامه و توسعه خدمات مراقبت های فعال پزشکان خانواده استان را از دستاوردهای مهم اجرای این برنامه در استان برشمرد.
در این نشست اعضای ستاد اجرایی پزشک خانواده استان توضیحاتی در خصوص وضعیت پزشکان خانواده، چالش های موجود، سرانه پرداختی، کسورات بیمه ای، فرانشیز پرداختی به متخصص و ارجاع به سطح دو، پرداختی سازمان های بیمه گر، راهکارهای موجود برای ارتقا و ملی شدن این برنامه را مطرح و با حضور معاون درمان وزیر بهداشت، بررسی کردند.
نمایندگان بیمه سلامت و تامین اجتماعی نیز در خصوص پرداختی سرانه پزشکان خانواده، فرانشیزها، جمعیت های تحت پوشش، مراقبت در منزل و تعرفه های بیمه ای مواردی را مطرح کردند.
حضور معاون درمان وزارت بهداشت در نشست روزانه ستاد مدیریت کرونا ویروس
با گذشت پنج ماه از شیوع کروناویروس در کشور و برگزاری نشست های روزانه ستاد مدیریت کروناویروس در فارس، یکصد و بیست و ششمین نشست این ستاد با حضور معاون درمان وزیر بهداشت و با هدف بررسی ۵ ماه عملکرد مجموعه فارس در مدیریت مقابله با این بیماری برگزار شد.
قاسم جان بابائی در این نشست با تقدیر از مجموعه دانشگاه، به ویژه دکتر لطفی، رییس دانشگاه برای تلاش های شبانه روزی در این ایام، دانشگاه علوم پزشکی شیراز را مجموعه ای بزرگ، علمی و پیشرو در حوزه های مختلف خواند.
وی با بیان ابعاد شیوع کروناویروس، آن را ویروسی خطرناک خواند که می تواند ارگان های مختلف بدن را درگیر کند.
به گفته معاون درمان وزارت بهداشت، بیشترین آمار جان باختگان ناشی از این بیماری را افراد بالای ۶۰ سال تشکیل می دهند و سخت ترین خاطرات از این ایام برای کادر درمان به جا مانده است.
جان بابائی ادامه داد: سالمندان جامعه؛ سرمایه، نعمت و بزرگان ما هستند که باید از تمام ظرفیت های دانشگاهی برای درمان آنان استفاده کنیم.
وی استفاده از ظرفیت بزرگترین بیمارستان ها و بهترین اساتید برای توسعه خدمات درمان کروناویروس در کشور را یک اولویت خواند و گفت: در شرایط کنونی، جامعه پزشکی مورد اعتماد کامل مردم هستند و این نشانگر این است که مردم از ارزش زحمات تیم های سلامت آگاهند.
جان بابائی با اشاره به آمار پایین مرگ و میر بیماران کووید ۱۹ در فارس نسبت به کشور، بر حفظ این جایگاه تاکید کرده و ضمن بیان ضرورت بررسی علت های مرگ و میر بیماران، گفت: در این زمینه باید از تمام ظرفیت اعضای هیات علمی و کادر پزشکی استفاده شود.
معاون درمان وزیر بهداشت برگزاری نشست های روزانه ستاد بحران در دانشگاه علوم پزشکی شیراز را اقدامی ارزشمند دانست که باید برای دیگر دانشگاه های کشور الگوبرداری شود.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود، به زیرساخت های الکترونیکی مناسب مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز اشاره کرد که زمینه راه اندازی خدمات رادیولوژی مجازی به عنوان نخستین دانشگاه کشور شده است.
جان بابائی همچنین از پایلوت شدن دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای اجرای tele ICU به عنوان نخستین دانشگاه کشور و پیگیری برای پوشش بیمه ای این خدمات مجازی خبر داد.
وضعیت کروناویروس در دنیا و ایران، دستورالعمل های سازمان جهانی بهداشت در زمینه کروناویروس، آماده سازی بیمارستان ها در شرایط بحران و نحوه انجام آزمایش ها، از دیگر محورهای صحبت معاون درمان وزیر بهداشت در این نشست بود.
مدیرکل دفتر ارزیابی فناوری سلامت، استاندارد و تعرفه خدمات سلامت وزارت بهداشت نیز در این نشست اقدامات مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز را در مدیریت کروناویروس ارزشمند خواند.
لطفی، رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست اقدامات ۵ ماهه دانشگاه را در مدیریت کروناویروس به معاون وزیر بهداشت اعلام کرد و با اشاره به بازدیدهای شبانه روزی و برگزاری منظم جلسات ستاد دانشگاهی مدیریت کروناویروس، دستاورد این امر را ایجاد امکان تصمیم گیری مناسب برای مقابله با این بحران دانست.
لطفی ضمن اشاره به موفقیت های فارس در مدیریت بحران کرونا، اعلام کرد: در حالی که ۱۰ درصد مبتلایان به کرونا در کشور، به استان فارس اختصاص دارد، تنها دو و نیم درصد از جانباختگان کشور مربوط به فارس است و این آمار، بیانگر موفقیت مجموعه سلامت استان و همت شبانه روزی مدافعان سلامت است.
وی همچنین در خصوص پایلوت شدن دانشگاه علوم پزشکی شیراز در زمینه اجرای tele ICU، این اقدام را زمینه ساز گسترش دسترسی بیماران بخش مراقبت های ویژه در شهرستان های استان به دانش اساتید و گامی به سوی کاهش مرگ و میر بیماران برشمرد.
لطفی با بیان اینکه درمانگاه شهید مطهری نیز برای اجرای تله ویزیت در کشور پایلوت شده است، اظهار کرد: به کمک بستر CIS به عنوان بستر پرونده الکترونیک، زمینه دسترسی به داده های پزشکی بیماران فراهم شده و خدمات سلامت در استان ارتقا می یابد.
ارسال دیدگاه