افزایش موارد بستریِ بدحال و جوانِ کرونا؛ زنگ خطر در تهران به صدا در آمد
تهران (پانا) - معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به افزایش موارد بروز و فوتی کووید19 در کشور گفت کرونا شوخی بردار نیست و جدی جدی آدم میکشد. اخیرا موارد بستری مبتلایان بدحال و جوان افزایش یافته است و همه اینها یک زنگ خطر و هشداری است و مردم نباید این معضل را شوخی بدانند.
ایرج حریرچی در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به اینکه مجبور هستیم بازگشاییها را انجام دهیم، گفت: وقتی بازگشاییها انجام میشود باید پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنیم، اخیرا یکی از عواملی که منجر به مرگ و میر شده با توجه به فاصله یک ماهه از تعطیلات عید فطر و برگزاری جشنها در برخی استانها مانند خورستان، هرمزگان، بوشهر، کردستان، کرمانشاه و آذربایجان که پیکهای بیماری هم در آن ها است، سبب شده است که به آمار ۱۶۲ مرگ در روز (آمار روزانه فوتیهای کرونا در روز گذشته) برسیم. فرض کنید اگر این عدد ۱۶۲ مرگ را ضرب در تعداد روزهای یک سال کنیم، با چه عددی از مرگ و میر مواجه خواهیم شد؟ حتی اگر آمار مرگ و میر روزانه به عدد ۱۰۰ هم برسد باز سالانه حدود ۳۶ هزار مرگ را به دنبال خواهد داشت.
وی با بیان اینکه در خوشبینانهترین پیشبینیها، ۱۲ الی ۱۴ ماه دیگر ممکن است واکسن کووید۱۹ در دسترس باشد، اظهار کرد: در صورتی که اتفاق غیرمترقبهای نیفتد که بعید به نظر میرسد؛ با این ویروس و این میزان فوتی روبهرو خواهیم بود. کرونا شوخی بردار نیست و جدی جدی آدم میکشد. اخیرا موارد بستری مبتلایان بدحال و جوان افزایش یافته است و همه اینها یک زنگ خطر و هشداری است و مردم نباید این معضل را شوخی بدانند.
علت افزایش موارد کرونا در روزهای اخیر
معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به اینکه موارد بستری و مرگ و میر ناشی از کووید۱۹ نتیجه جبری و الزامی رفتار مردم در بازگشاییها و عدم رعایت نکات بهداشتی درمانی است، گفت: هیچ چیزی شوخی بردار نست. به هر اندازه که تماسهای اجتماعی را کاهش دهیم، از ماسک استفاده نکنیم، نکات بهداشت فردی را رعایت نکنیم با افزیش موارد ابتلا مواجه خواهیم بود. هدفگیری ما در وزارت بهداشت رسیدن به آمار تک رقمی مرگ و میر بود، اما تقریبا دو هفتهای میشود که ارقام مرگ و میر سه رقمی شده است.
زنگ خطر در تهران
حریرچی در پاسخ به این سوال که معنای افزایش موارد بستری ناشی از کرونا نسبت به موارد ترخیص شده در تهران چیست؟، توضیح داد: این یک علامت خطر بزرگی است. تقریبا از اواسط هفته چهارم فروردین تعداد بستریها در تهران و اکثر شهرهایی که پیک داشتند مانند استان گیلان، قم، گلستان، یزد و سمنان کاهش یافته و برایند ماندگاری در بیمارستانها کاهش یافته بود، اما اکنون فرصت نمیکنیم بستریهای قبلی را مرخص کنیم تا بستریهای جدید را پذیرش کنیم.
وی افزود: تاکنون فقط در بیمارستانهای دولتی ۱۵ هزار و ۸۴ نفر علائم بیماری کووید۱۹ پیدا کردیم و تا دیروز صبح ۹۹۸۶ نفر از کادر درمان تنها در بیمارستانهای دولتی با تست مثبت کرونا مواجه شدند، این در حالی است که ۶۴ نفر دکتر و پرستار و پیراپزشک تنها در بیمارستانهای دولتی جان خود را از دست دادهاند. متاسفانه براساس مشاهداتم تنها در بیمارستان بوکان ۴۰ نفر در قرنطینه بودند. برخی از این عزیزان مدتها است که کودکان و پدر و مادر خود را ندیدهاند.
معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به نوجوانان و جوانان که اکثرا موارد بهداشتی را رعایت نمیکنند، بیان کرد: اگر به خودتان رحم نمیکنید به کادر بهداشت و درمان رحم کنید، بعدا اگر پرسنل نباشند خودتان به مشکل خواهید خورد. در بازدیدم از شهر بوکان دیدم که پرستاران در این بحران ماهی ۲۳۰ ساعت کار میکنند آنهم با آن شرایط سخت و پوشیدن لباس محافظتی که بر تن کادر درمان است. اینکه برخی محدودیتها بازگردد اجتناب ناپذیر است. همانطور که ستاد ملی کرونا با ماهیت شهرستانی تصویب کرده است، اکنون ۶ استان به علاوه استان تهران درخواستهایی در این زمینه داشتند. این محدودیتها در استانهایی مانند آذربایجان غربی اعمال شده است و مساجد، سینماها، مدارس و... با این اختیارات تعطیل شده است.
ماسک بزنید
حریرچی در پایان با بیان اینکه مهمترین اقدام محافظتی مردم استفاده از ماسک است، گفت: به محض خروج از خانه باید از ماسک استفاده کنند. رعایت نکات بهداشتی، بازی نکردن با ماسک و... بسیار مهم است. از مردم میخواهم به هیچ عنوان از منزل خارج نشوند مگر اینکه خروج از خانه با هدف اقتصادی باشد.
ارسال دیدگاه