۸ نکته برای مردم و مسوولان درباره دفع پسماندهای ویروسی
تهران (پانا)- در پی شیوع «کرونا ویروس جدید» و افزایش استفاده از ماسک، مواد ضدعفونی کننده، دستکش و ماسک... علاوه بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی، بر ضرورت دفع صحیح پسماندها از سوی مردم و مسوولان تاکید میشود.
به گزارش ایسنا بهمنظور رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری از ابتلا و انتشار این ویروس در ادامه به چند نکته و توصیه که توسط مردم و مسولان باید رعایت شود اشاره میکنیم.
اقدامات مردم
*مردم بدانند رها کردن دستکشها و ماسکهای خود در خیابانها میتواند منجر به انتشار و انتقال ویروس شود.
*مردم نباید از ترس وارد کردن دستکشها و ماسکهای خود به منزل یا محل کار آنها را در سطح شهر رها کنند بلکه باید آنها را در کیسههای دربسته یا داخل سطلهای زباله کیسه دار در بسته قرار دهند.
*مردم از انتشار آلودگی توسط دستکشها و ماسکهای خود نترسند و در ورودی ساختمانهای مسکونی یا محل کار سطلهای دربسته کیسهدار قرار دهند که در آن با پدال باز شود و با قرار دادن ماسک و دستکشهای یکبار مصرف خود در آن از انتشار ویروس جلوگیری کنند چون زمانیکه در سطل زباله بسته باشد، ویروس منتقل نمیشود.
*دستمال کاغذی یا دستکشهایی که در خانه استفاده میشود را باید در کیسهای جدا از زبالههای عادی قرار دهیم سپس آن کیسههای دربسته را به سطل زباله منتقل کنیم. حتی اگر بیمار یا سرماخورده نیستند دستکشها و ماسکهای خود را داخل یک سطل زباله در دار و کیسهدار در منزل یا محل کار خود دفع کنید تا این سطل، پسماند را حفاظت و از انتشار ویروس جلوگیری کند.
* مردم میتوانند به عنوان سازمانهای غیردولتی و فعالان اجتماعی هشدارها و نکات بهداشتی را به دیگران اطلاع دهند و نسبت به این مساله بیتفاوت نباشند.
*پسماندهای ویروسی باید از مبدا یعنی در بیمارستانها و مراکز درمانی مدیریت و در دستگاههای ضدعفونیکننده مانند «اتوکلاو» ضدعفونی شوند. خیرین و نیکوکاران میتوانند در تامین تجهیزات و دستگاههای اتوکلاو و با حمایت از بخش صنعت کمک کنند تا این دستگاهها تولید تا در اختیار بیمارستانها و مراکز درمانی قرار گیرد.
اقدامات مسوولان
*وزارت بهداشت، دانشگاههای علوم پزشکی، سازمان شهرداریها و دهیاریها و سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران درباره نحوه برخورد با پسماندهای ویروسی دستورالعملهایی تعریف و ارائه کردهاند بنابراین مجریان مدیریت این نوع پسماندها که میتواند شهرداریها، دهیاریها، پیمانکاران شهرداری و مراکز درمانی باشند باید در این شرایط که با تولید حجم بالای پسماندهای آلوده بیمارستانی مواجه هستیم این دستورالعملها را رعایت کنند و با جمعآوری و ایمنسازی پسماندهای بیمارستانی بهصورت یکپارچه در این شرایط اضطراری مشکلات جاری را کاهش دهند.
*باید برای افرادی که با پسماندهای ویروسی و بیمارستانی مواجه هستند چه کارکنان بیمارستانها،چه کارکنان خدمات شهری و حتی گروهی از اجتماع که بهدلایل متعدد از طریق جمعآوری، تفکیک و فروش زباله امرار معاش میکنند دستورالعملها و اقدامات احتیاطی - آموزشی در نظر گرفته شود.
ارسال دیدگاه