مکعب روبیک راهی برای افزایش سرعت عمل و قدرت تمرکز
یزد (پانا) - با همت اداره آموزش و پرورش ناحیه یک و سازمان دانش آموزی کلاس آموزشی بازی فکری مکعب روبیک به منظور آشنایی مربیان پیشتاز ناحیه یک در پارک علم و فناوری اقبال برگزار شد.
به گزارش پانا، کلاس آموزشی مکعب روبیک به صورت مبانی تئوری و عملی توسط "نازنین دهقانی" به مربیان پیشتاز ناحیه یک تدریس شد.
"نازنین دهقانی"، مدرس کلاس آموزشی مکعب روبیک، در گفتگو با خبرنگار پانا گفت: مکعب روبیک یک جورچین (پازل) مکانیکی است که در سال ۱۹۷۴ توسط یک مجسمه ساز و پروفسور معمار مجارستانی به نام ارنو روبیک ابداع شد. نام اصلی آن "مکعب جادویی" است که توسط مخترع آن نام گذاری شد و در سال ۱۹۸۰ به افتخار سازنده آن به "مکعب روبیک" تغییر نام یافت.
او در ادامه گفت: در هر مکعب روبیک کلاسیک ۶ وجه و در هر وجه ۹ تکه و هر وجه دارای یک رنگ است، در نتیجه کلاً دارای ۶ رنگ (رنگبندی استاندارد: سفید، زرد، نارنجی، قرمز، آبی، و سبز) است.
وی افزود: معمولاً افراد با دو روش مبتدی (تحلیلی) و حرفهای آن را حل میکنند که روش مبتدی دارای ۸ مرحله است که هر مرحله تقریباً دارای ۱ فرمول است.
مدرس مکعب روبیک در ادامه بیان داشت: در سالهای بعد این مکعب گسترش یافت و مدلهای دیگری از آن درست شده است، از جمله: ۲×۲×۲ (مکعب جیبی، مینی مکعب یا مکعب یخی)، ۳×۳×۳ (مکعب استاندارد)، ۴×۴×۴ (انتقام روبیک، یا مکعب استاد) و ۵×۵×۵ (روبیک پروفسورها) و به تازگی اندازههای بزرگتر نیز درست شدهاند (وی کیوب ۶ و وی کیوب ۷) و بزرگترین مکعبی که درست شدهاست ۱۷×۱۷×۱۷ میباشد.
دهقانی اظهار داشت: مکعب روبیک استاندارد در هر وجه یک رنگ متمایز دارد و هدف بازی بهم ریختن رنگهای مکعب و کامل کردن رنگ مکعب میباشد به طوری که تمامی وجههای مکعب یک رنگ باشند.
او ادامه داد: مکعب روبیک دارای انواع و شکلهای گوناگونی میباشد، از آنجایی که دارای آیتمهای متفاوتی است هر آیتم میتواند مزیتهای متفاوتی را برای شما به همراه داشته باشد.
وی مزیتهای این بازی فکری را اینچنین بیان کرد:
- افزایش قدرت یادگیری
- تقویت قدرت تجسم سه بعدی
- درک انواع حرکتها و چرخشها در فضا
- درک ترتیب انجام حرکات و نوع تغییراتی با هر حرکت ایجاد میشود
- افزایش قدرت تمرکز
- افزایش هماهنگی بین چشم و دست
- استفادهی همزمان از هر دو دست و داشتن کنترل بر روی حرکات تکتک انگشتان
- بهبود قدرت تصمیمگیری سریع
- تقویت قدرت پیشبینی (تشخیص اینکه با زدن مجموعهای از حرکات مکعب به چه صورتی تبدیل خواهد شد)
- تشخیص موقعیت مهره حتی بدون دیدن آن
- افزایش حافظه بلند مدت و کوتاه مدت
- افزایش هوش منطقی و استدلال حرکات و کشف راههای جدید
- افزایش اعتماد به نفس
- استفادهی همزمان از دو نیمکرهی مغز
دهقانی تاکید کرد: هر کدام از این مکعبهای روبیک بسته به سن کودکان میتواند برای آنها سرگرمی فکری بسیار مناسبی باشد که هم به تجسم ۳بعدی آنها کمک میکند و هم حافظه آنها را تقویت میکند.
او اظهار داشت: یک جوان استرالیایی به نام فلیکس زمدگز (Feliks Zemdegs) تنها در ۴.۲۲ ثانیه می تواند مکعب روبیک را کاملا حل کند و موفق شد تا رکورد جهانی مکعب روبیک را از آن خود کند.
ارسال دیدگاه