از سوی رئیس سازمان دانش‌آموزی

دستورالعمل نظارت بر امور اجرایی و مدیریت بوفه‌های مدارس ابلاغ شد

تهران (پانا) – معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان دانش‌آموزی، دستورالعمل نظارت بر امور اجرایی و مدیریت پایگاه‌های تغذیه سالم (بوفه) در مدارس را ابلاغ کرد.

کد مطلب: ۸۵۶۷۹۴
لینک کوتاه کپی شد
دستورالعمل نظارت بر امور اجرایی و مدیریت بوفه‌های مدارس ابلاغ شد

طبق ابلاغ رئیس سازمان دانش‌آموزی جمهوری اسلامی ایران، برای تسهیل دسترسی دانش‌آموزان به وعده‌های غذایی سالم، استانداردسازی و نظارت موثر بر پایگاه‌های تغذیه سالم مدارس، نظارت بر امور اجرایی و مدیریت پایگاه‌های تغذیه سالم (بوفه) مدارس در سطح کشور با ابلاغ وزیر آموزش و پرورش به سازمان دانش‌آموزی واگذار شده است.

براساس ابلاغ علیرضا کاظمی، این دستورالعمل در سال‌های آینده هم پایدار و قابل اجرا است و در صورت لزوم تغییرات احتمالی و نکات اجرایی مربوط ابلاغ می‌شود. همچنین نظارت تخصصی بهداشتی بر فضا و سلامت مواد غذایی ارائه شده در این اماکن از سوی دفتر سلامت و تندرستی و معاونت تربیت‌بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش انجام می‌شود.

دستورالعمل نظارت بر امور اجرایی و مدیریت پایگاه‌های تغذیه سالم (بوفه) در مدارس برای نظارت بر راه‌اندازی و نحوه و کیفیت اداره بوفه‌های و نیز تامین بخشی از انرژی و مواد مغذی سالم موردنیاز دانش‌آموزان تهیه شده است.

تحقق منویات رهبری درباره عملیاتی‌کردن اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولیدات داخلی، کارآفرینی و ایجاد شغل برای نیروهای وابسته به سازمان دانش‌آموزی، حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان به ویژه دانش‌آموزان، ایجاد نقش فعال اقتصادی برای مربیان و کارشناسان عضو سازمان، تامین منابع درآمدزایی برای تقویت برنامه‌های فرهنگی‌اجتماعی و بهداشتی، ترویج نمادهای ایرانی اسلامی در محصولات تولیدی و توزیعی، عرضه محصولات استاندارد و مورد تایید وزارت بهداشت از جمله اهداف این دستورالعمل است.

آنچنان که در این دستورالعمل تاکید شده است اولویت اصلی سازمان دانش‌آموزی در سطح استان، شهرستان و منطقه در زمینه پایگاه‌های تغذیه سالم مدارس، نظارت بر عملکرد این اماکن و همچنین کمک به بهبود تغذیه دانش‌آموزان محروم است.

کمیته مرکزی بوفه‌ها از قائم‌مقام سازمان دانش‌آموزی، معاون و مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی، معاون هماهنگی و نظارت سازمان دانش‌آموزی به عنوان دبیر، معاون پشتیبانی و تامین منابع سازمان دانش‌آموزی، نمایندگانی از دفاتر بهبود تغذیه، سلامت محیط و کار، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، نماینده حراست وزارت آموزش و پرورش و نماینده اداره کل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات این وزارت‌خانه تشکیل شده است که وظایفی از جمله سیاست‌گذاری و تعیین خط‌مشی، برنامه‌ریزی برای نظارت تخصصی بر کیفیت مواد غذایی بوفه‌ها، تصویب برنامه‌های سالانه برای توسعه پایگاه تغذیه سالم، ارائه گزارش به وزاری بهداشت و آموزش و پرورش، سنجش نقاط ضعف و قوت بوفه‌ها و ... را بر عهده دارد.

براساس دستورالعمل ابلاغی، غیر از کمیته مرکزی، کمیته استانی هم شامل مدیرکل آموزش و پرورش استان، معاونان پرورشی، توسعه مدیریت، تربیت‌بدنی استان، مدیر سازمان دانش‌آموزی، رئیس حراست و نماینده دانشگاه علوم پزشکی تشکیل می‌شود تا امور مختلف بوفه‌ها را کنترل، تسهیل و نظارت کنند و وظایفی از جمله دریافت مجوز، گزارش‌دهی، قرارداد بستن با شرکت‌های مواد غذایی، تدوین برنامه‌ سالانه بوفه‌های استان و ... را بر عهده خواهد داشت.

دستورالعمل ابلاغی شامل همه مدارس دولتی وغیردولتی است و مجوز پایگاه تغذیه سالم (بوفه) از زمان صدور به صورت عادی یک سال اعتبار خواهد داشت.

آن‌طور که در این دستورالعمل آمده است، پایگاه تغذیه سالم استان در سازمان دانش‌آموزی استان راه‌اندازی می‌شود و اموری مانند صدور مجوز بوفه، پیگیری مصوبات و کمک برای تحقق وظایف کمیته استانی پایگاه تغذیه سالم، نظارت اجرایی بر روند فعالیت‌های بوفه‌ها و ارائه گزارش مستمر ۳ ماهه به پایگاه تغذیه سالم مرکز را انجام خواهد داد.

طبق دستورالعمل نظارت بر امور اجرایی و مدیریت پایگاه‌های تغذیه سالم (بوفه) در مدارس باید کمیته شهرستان و منطقه پایگاه تغذیه سالم مدارس هم باید در سازمان دانش‌آموزی شهرستان و منطقه تشکیل شود.

کمیته نظارت بر پایگاه تغذیه سالم مدرسه از اعضای شورای مدرسه تشکیل خواهد شد و دریافت مجوز از پایگاه تغذیه سالم ناحیه، منطقه و شهرستان، نظارت مستمر بر فعالیت‌های بوفه مدرسه، بررسی، تدوین و ارائه گزارش مستمر سه ماهه مالی و اجرایی به کمیته تغذیه سالم بوفه، برگزاری حداقل شش جلسه در طول سال تحصیلی و تدوین برنامه عملیاتی سالانه فعالیت بوفه مدارس، وظایفی است که بر عهده این کیته قرار گرفته است.

مدیر مدرسه مسئول اصلی پایگاه تغذیه سالم (بوفه) مدرسه است و تصمیم‌گیری درباره نحوه اداره پایگاه به صورت درآمدی اجاره یا خودگردان با مسئولیت مستقیم او است و در صورت دریافت نشدن مجوز، تنها مدیر مدرسه پاسخگو خواهد بود.

همچنین نظارت تخصصی بر همه امور بهداشتی مربوط به بوفه از قبیل اقلام مجاز، بهداشت محیط و نیروی انسانی بر عهده مراقب یا رابط سلامت مدرسه و در صورت نداشتن مراقب مدرسه، با مدیر مدرسه است.

براساس این دستورالعمل فرآیند دریافت مجوز پایگاه تغذیه سالم (بوفه) مدرسه شامل سه مرحله درخواست مکتوب مدیر مدرسه به کمیته بوفه ناحیه/شهرستان یا منطقه؛ بازدید و تایید مکان از سوی کمیته بوفه ناحیه، منطقه یا شهرستان و درخواست اعطای مجوز از کمیته تغذیه سالم استان؛ صدور مجوز از سوی پایگاه تغذیه سالم استان است.

سیدهادی دلبری، معاون هماهنگی، اقتصادی و نظارت سازمان دانش‌آموزی در این زمینه به خبرگزاری پانا گفت: «دستورالعمل اداره سلامت هم به زودی ابلاغ می‌شود تا اقلام و اجناسی که بوفه‌ها می‌فروشند، از نظر ارزش غذایی مجاز باشند. اگر بوفه‌ای تخلف کند و اقلام غیربهداشتی بفروشد مدیر مدرسه مسئول است و باید پاسخگو باشد.»

سیدهادی دلبری افزود: «در همه استان‌ها تیم‌های بازرسی تعیین و تشکیل شده‌اند و گزارش مستمر از این تیم‌ها دریافت و پیگیری می‌شود و مطمئنا نظارت‌ها امسال با جدیت بیشتری انجام خواهد شد.»

او از راه‌اندازی یک سامانه پیامکی در این باره در هفته آینده خبر داد و گفت: «روابط عمومی سازمان دانش‌آموزی به خوبی و با جدیت این مهم را دنبال می‌کند.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار