مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش:
مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش: رمز موفقیت فعالیتهای پرورشی در نبود اجبار است
تهران (پانا) - مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش رمز موفقیت فعالیتهای پرورشی را در نبود اجبار دانست.
محمدرضا مسیبزاده در برنامه تلویزیونی پرسشگر با موضوع چالشهای تربیت دینی در پاسخ به اینکه از ۱۶هزار ساعت دوره تحصیل یک دانشآموز تا دیپلم چه میزان به آموزش مباحث دینی برمیگردد، گفت: «دروس قرآن، هدیههای آسمانی، عربی و دین و زندگی در ۱۲ سال تحصیل دانشآموزان در مدارس تدریس میشود.»
او افزود: «فقط متون آموزشی به تنهایی کسی را دیندار نمیکند. ما به جد به دنبال اجرای سند تحول هستیم. این حرکت بهتازگی شروع شده است. البته نمیتوان به قطع گفت مشکل از متون آموزشی است، متون متون خوبی هستند اما به تنهایی کافی نیستند.»
مدیرکل دفتر قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش درباره ملاکهای دیندار شدن گفت: «مهمترین ملاک، خروجیهای ما هستند. معلمان ما تلاش میکنند اما اینکه چقدر در عملیاتی کردن آموزههای معارفی و آموزههای درسی و پیوند آنها موفق هستیم باید مورد توجه قرار بگیرد. هرچند معتقدم برآیند آموزشهای ما به سمت خوب بودن میل دارد و اوضاع خیلی هم سیاه و تیره نیست.»
او به برگزار شدن مراسم زیارت عاشورا در برخی مدارس ابتدایی میکنند که تناسب با سن آنها ندارد، گفت: «برپایی مراسمی مانند زیارت عاشورا جزو واجبات و مصوبات نیست، اما گاهی کجسلیقگی میشود. مصادیق بسیارند اما در آموزش و پرورش راجع به جمعیت ۴۰ میلیونی صحبت میکنیم. به عنوان نمونه حتی خاطرم هست چند سال قبل بچهها را در قبر خوابانده بودند تا با مرگ آشنا شوند که آن هم بسیار غلط بود.»
مسیبزاده افزود: «یک سری فعالیتها تکلیفی و الزامی و یکسری هم فعالیت مکمل و فوقبرنامهاند. فوقبرنامه دو سه شاخصه جدی دارد، نخست آنکه اختیاری است. فعالیت دارالقرآنها، برپایی نماز جماعت و دورههای تلاوت قرآن از این جملهاند.»
مدیرکل دفتر قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش برگزاری نماز توسط مجریان مدارس را یک امر کاملا قانونی و یک تکلیف دانست که حضور دانشآموز در آن کاملا اختیاری است. او گفت: «رمز موفقیت فعالیتهای پرورشی در نبود اجبار است. نماز جماعت به هیچ وجه نمره ندارد، ممکن است معلمی تشویق کند ولی به هیچ عنوان نمره برای نماز نداریم.»
مسیبزاده با طرح این سوال که آموزش و پرورش تا چه اندازه در فعالیتهای تخصصیاش صاحباختیار است گفت: «به عنوان نمونه وزیر برای حذف آزمونها و مدارس سمپاد مصوبه داد و دیدیم چقدر فشار و هجمه صورت گرفت. آیا اکنون سیستم ما آموزش و پرورش است یا فقط آموزش است؟ مربیان پرورشی و معلمان دینی چقدر برای کار دینی با بچهها فرصت دارند؟»
او ادامه داد: «البته رسانه ملی بهویژه شبکه قرآن به ما کمک میکنند اما ببینید چقدر حجم تبلیغات کنکوری بالاست و همین میشود که نگرانی من پدر نوعی فقط موفقیت فرزندم در کنکور است.»
مدیرکل دفتر قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش یک مانع تحقق اهداف تربیتی را همین کنکور دانست. او گفت: «موفقیت در کنکور بیشتر برای خانوادهها مهم است تا موفقیت در مسائل دینی. الان حداقل یک مقدار علم دینی را میآموزند اگر این درس حذف شود که شاید همین اندازه هم آن را نخوانند.»
مسیبزاده افزود: «ششم محرم را به عنوان روز نوجوان ویژه عزاداری حضرت قاسم ابن الحسن(ع) داشتیم. ۳۴ هزار هیئت مذهبی در مدارس داریم و امسال ۲۵ شهریور بیش از سه و نیم میلیون دانشآموز در قالب تشکیلات هیئت عزاداری کردند بدون هیچ اجباری.»
او ادامه داد: «فرزندان ما و فضای کشور خوب است. هرجا توانستیم برنامهای را با مشارکت گروهی رقم بزنیم بچهها با علاقه و داوطلبانه وارد آن میشوند.»
ارسال دیدگاه