سرپرست تیم مدرسه مجتمع تطبیقی بینالملل دخترانه تهران:
خلاقیت بالای دانشآموزان، در مشکلات راهگشا است
تهران (پانا) - دختران مدرسه مجتمع تطبیقی بینالملل تهران در نوزدهمین مسابقات بینالمللی ربوکاپ آزاد ایران ۲۰۲۵ موفق به طراحی و تولید اولیه ربات جراح قلب شده اند.

هما امینبقایی، سرپرست تیم مدرسه مجتمع تطبیقی بینالملل دخترانه تهران گفت: رشته اصلی بنده زبان آلمانی و کامپیوتر است. چند سالی است با دانشآموزان این مدرسه کار روی رباتها را آغاز کردهایم. آنها تاکنون در دو دوره مسابقات جهانی و یک دوره آسیایی شرکت کردهاند. در سطح جهانی در دورههای on-stage شرکت کردهاند و در هر دوره هم از نیروهای جدید استفاده میکنیم.
وی درباره تیم حاضر در مسابقات امسال عنوان کرد: بچههایی که امسال در این رقابتها حضور پیدا کردهاند، دختران پایه یازدهم ما از بخش بینالملل هستند. خودشان به تنهایی موضوع را جستجو و طراحی کرده و معتقد بودند که آینده جراحی دنیا است که باید توسط رباتها انجام شود.
هما امینبقایی ادامه داد: استفاده از این رباتهای جراح قلب بهخصوص در فضاهای صعبالعبور که امکان حضور متخصص در آنجا وجود ندارد، به خوبی میتواند کمککننده باشد و این رباتها میتوانند جان بسیاری از بیماران را نجات دهند. بچهها شروع به تحقیق کردند و با آماده کردن برخی وسایل کار طراحی و ساخت را آغاز کردند.
وی با توضیح درباره شرایط تحصیل دانشآموزان در مدارس بینالملل بیان کرد: این مدرسه شرایط خاصی دارد به عنوان مثال، افرادی که در طراحی و ساخت این ربات جراح قلب شرکت داشته و در این مسابقات حضور پیدا کردهاند، دانشآموزان ایرانی هستند اما با سیستم مدارس بینالملل آموزش میبینند و اغلب متولد یا مقیم سایر کشورها هستند. به عنوان مثال بچههای تیم امسال اغلب از امارات، عراق حضور دارند. دانشآموزانی که با این سیستم آموزش میبینند وارد هر کشوری شوند، چون با سیستم کتابهای "افست" آموزش دیدهاند، میتوانند وارد مدارس کشور دیگری شوند و بین دورههای آموزشی آنها فاصلهای ایجاد نمیشود. بخش دیگر مدرسه هم تطبیقی است که در تطبیق با کتابهای درسی ایران آموزش میبینند.
امینبقایی همچنین گفت: این گروه از دانشآموزان زمان بیشتری برای کارهای پژوهشی در اختیار دارند و بیشتر زمان خود را صرف پژوهش میکنند تا آموختن دروس مدرسهای. شیوه تحصیلی این دانشآموزان متفاوت از مدارس ماست به طوری که برخی از آنها مدرک science، ریاضی یا کامپیوتر اخذ میکنند.
وی ادامه داد: آنها همزمان باید علاقهمندی خود را در این حوزهها نشان دهند به عنوان مثال، یکی از دانشآموزان ما برنامهنویسی میکند و در "پایتون" بسیار قوی است و نفر شماره یک برنامهریزی گروه است و در حوزه برونمرزی هم فعالیت میکند. همین طور یکی دیگر از دختران ما هم که در این پروژه شرکت دارد، عضو ثبت اختراع دبی بوده که در آذرماه شرکت کرده بود و امسال هم قصد شرکت در مسابقات ثبت اختراع ژاپن را دارد.
هما امینبقایی با بیان اینکه تمام دانشآموزان این مدرسه بینالملل باید مسلط به زبان باشند، اظهار کرد: زبان اصلی آنها انگلیسی است و باید به یک زبان دوم مانند آلمانی، فرانسه یا اسپانیایی هم مسلط باشند. آزمونهای خاصی هم از آنها گرفته میشود.
سرپرست این تیم مدارس بینالملل در توضیح پیرامون رباتهای ساخت این دانشآموزان، بیان کرد: دانشآموزان سه ربات را انتخاب کرده و تلاش کردهاند از وسایل دستدوم مانند سطل زباله مدرسه برای ساخت آن استفاده کنند تا هم سبک و هم ارزانقیمت باشد. هدف دیگر آنها زیباسازی رباتها بود به طوری که خودشان طراحی لباس و گریم رباتها را انجام دادند.
وی همچنین گفت: آنها روی حرکت رباتها روی چرخهای تعبیهشده در قسمت پایینی، دقت زیادی به خرج دادند. عملکرد این رباتها اینگونه است که دستیار اتاق عمل حرکات جلو و عقب رفتن و هماهنگ شدن با پزشک را بر عهده دارد. همین طور از بدن مانکن پلاستیکی برای طراحی و ساخت بدن پزشک استفاده کردند.
امینبقایی افزود: آنها به جای طراحی پا، از همان سطل زباله استفاده کردند تا رباتها، زیاد ظاهر انسانی نداشته باشند و حالت رباتیکی در آن وجود داشته باشد. یک بیمار مصنوعی هم به صورت افقی و بیشتر برای نشان دادن بیمار بهبودیافته آماده شده است.
سرپرست این تیم رباتیک، عنوان کرد: این رباتها کاملاً برنامهریزی شده و خودکار عمل میکنند و تنها تعاملی که بین انسان و ربات وجود دارد، این است که وقتی انسان روی سنسورهای تعبیهشده روی بدن بیمار دست میکشد، بیمار بلند شده و مینشیند. تعامل بین ربات با ربات هم به وسیله بلوتوث برقرار شده و پرستار، در حالی که سینی وسایل را در دست دارد، جلو میآید و پزشک هم به طور نمایشی برای برداشتن وسایل به سمت پرستار حرکت میکند. با عقب رفتن ربات پرستار، پزشک به سمت تخت بیمار حرکت میکند و قلب را در فرآیند عمل پیوند قلب به کمک جراح دیگری، بر میدارد و در بدن بیمار جاسازی میکند.
ارسال دیدگاه