داور مسابقات ربوکاپ آزاد ایران مطرح کرد:
تلفیق دنیای هنر و ماشین در لیگ نمایش دانشآموزی
تهران (پانا) – لیگ نمایش روباتهای دانشآموزی در نوزدهمین دوره رویداد ربوکاپ آزاد ایران محل رقابت ۹ تیم است.

داوود بختیاری، داور لیگ نمایش روباتهای دانشآموزی نوردهمین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران در گفتگو با خبرنگار پانا گفت: «لیگ نمایش روباتهای دانشآموزی شامل بخش نمایشی جشنواره، بخش رباتها، نمایش و نمایش رباتها است. امسال دومین سالی است در کشورمان به صورت رسمی بر روی این بخش کار میشود. در واقع رباتها در کنار انسانها بخشی از نمایش هستند که اگر از آن جدا شوند، نمایش دیگر معنایی پیدا نمیکند.»
وی با بیان این که این نمایش در دو برگزار میشود توضیح داد: «بخش زیر ۱۴ سال که بخش پرایمری (primary) و بخش بالای ۱۴ سال بخش سکندری (secondary) است. در این لیگ ۴ تیم بالای ۱۴ سال و ۵ تیم پایین ۱۴ سال حضور داشته و با یکدیگر به رقابت میپردازند. هدف ما از این کار، ایجاد تعامل درست دانش آموزان در جامعه با یکدیگر و افتخارآفرینی آنان برای جامعه و کشور است. صرفاً برد و باخت معنا ندارد و در پایان دو تا تیمی که همدیگرو نمیشناسند، یک تیم تشکیل داده و کار اجرایی باهم انجام میدهند، چراکه باید تعامل با یکدیگر را یاد بگیرند.»
بختیاری راجب قوانین داوری توضیح داد: «یک پیست وجود دارد که با ام دی اف سفید مشخص شده و بک گراند آن یک ویدئو وال است که تصاویر و فیلمها از آن پخش میشود. بخش دیگر پوستر جشنواره است. بخش دیگر بخش interview است که شرکت کنندگان در این بخش خود را معرفی کرده و کارکرد رباتها را شرح میدهند. بخش پایانی نیز مربوط به اجرای لیگ ها است. اجرای آنان باید بین یک و نیم دقیقه تا ۷ دقیقه باشد. کم و زیاد شدن زمان اجرا، خوب عمل نکردن ربات ها، امتیاز منفی دارد.»
وی افزود: «عمل آنها باید هم سناریو داشته باشد و هم یک کار جمعی باشد، به اصطلاح باید یک پاسکاری بین رباتها و خود بازیگران روی صحنه است. یا به بیان دیگر این عمل تلفیق بین دنیای هنر و دنیای ماشین است.»
بختیاری درباره تفاوت این دوره با دوره های قبلی گفت: «رقابتهای خوبی در جریان است، در طی این برنامه ها تجربه شرکت کنندگان بیشتر میشود. اما مسئله ای که باعث خوشحالی من است، دیدن تیم هایی است که از همان سال قبل، تیم خود را حفظ کردند. به اصطلاح رفاقت خود را حفظ کردند، باخت باعث ناراحتی آنان نشده و باز دوباره کنار هم کار میکنند. این مهمترین بخشی است که جامعه ما به آن نیاز دارد. وقتی برای سلامت، خوشبختی و موفقیت فرزندانمان کار کنیم، کار ما در این بخش ها نمود پیدا میکند. اگر بچه ها را از هم تفکیک بدهیم و اصطلاحاتی مثل «تو باید بدرخشی، تو از همه بهتری» را بیان کنیم و او را در یک جزیره قرار دهیم، قطعاً اتفاق خوبی نخواهد افتاد. بهترین کار، آموزش دادن کار گروهی، تعامل اجتماعی و راهکار رسیدن به جامعه خوشبخت در این سن است.»
گفتنی است نوزدهمین نمایشگاه ربوکاپ آزاد به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی از روز یک شنبه در نمایشگاه بین المللی تهران آغاز به کار کرد و تا امروز دوم اریبهشت نیز ادامه دارد. در این مسابقات دانشجویان و دانش آموزان فعال در این حوزه فرصت محک زدن تولیدات سختافزاری و نرمافزاری خود را پیدا کرده و در قالب ۴۰۰ تیم با یکدیگر در حال رقابت هستند.
ارسال دیدگاه