جزئیات نخستین جلسه مجمع مشورتی دبیرخانه کمیسیون توسعه آموزش عمومی قرآن کشور؛

مسیب‌زاده: کمیسیون آموزش عمومی قرآن، توسعه آموزش عمومی قرآن را برعهده دارد

تهران (پانا) - دبیر کمیسیون توسعۀ آموزش عمومی قرآن کشور در نخستین جلسۀ مجمع مشورتی دبیرخانۀ کمیسیون توسعۀ آموزش عمومی قرآن کشور، به تشریح روند فعالیت‌ها در این کمیسیون پرداخت.

کد مطلب: ۱۵۴۹۴۹۸
لینک کوتاه کپی شد
 مسیب‌زاده: کمیسیون آموزش عمومی قرآن، توسعه آموزش عمومی قرآن را برعهده دارد

اولین جلسۀ مجمع مشورتی دبیرخانۀ کمیسیون توسعۀ آموزش عمومی قرآن کشور در روز سه‌شنبه مورخ ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ برگزار شد. در این جلسه نمایندۀ تمامی بخش‌ها و معاونت‌های وزارت آموزش و پرورش و مشاور دبیر شورای توسعۀ فرهنگ قرآنی، محمدمهدی بحرالعلوم ‌حضور داشتند. 

در ابتدای جلسه محمدرضا مسیب‌زاده مشاور وزیر و دبیر کمیسیون توسعۀ آموزش عمومی قرآن کشور با اشاره به روند فعالیت‌ها در این کمیسیون گفت: ما در کمیسیون آموزش عمومی قرآن کشور در درون آموزش و پرورش و در کشور فعالیت‌های قرآنی را راهبری می‌کنیم کمیسیون آموزش عمومی قرآن، توسعه آموزش عمومی قرآن را برعهده دارد. آموزش عمومی یعنی هرآنچه شهروند جمهوری اسلامی باید از موضوع قرآن بداند. این کمیسیون دارای سندی است که این سند ۶ راهبرد  و ۵۲ اقدام دارد و نقش راهبری فعالیت‌های آموزش عمومی قرآن را در سطح کشور عهده‌دار است که با همکاری سایر دستگاه‌ها آن اجرا می‌کند. اسناد مرتبط با کمیسیون، سند تحول بنیادین، منشور توسعه فرهنگ قرآنی، سند راهبردی توسعه آموزش عمومی قرآن کشور، اهداف نه‌گاه آموزش عمومی قرآن کشور، سطح‌بندی اهداف نه‌گانه آموزش عمومی قرآن کشور، آیین‌نامه کارگروه‌های کمیسیون توسعه آموزش عمومی قرآن، شناسنامه اقدامات راهبردهای سند آموزش عمومی قرآن کشور هستند. 

‌محمدمهدی بحرالعلوم مسئول دبیرخانه ملی حفظ قرآن کریم و مشاور دبیر شورای توسعۀ فرهنگ قرآنی، در این جلسه بیان داشت: ثبت‌نام بیش از ۳۵۰ نفر در هیئت اندیشه‌ورزی دبیرخانه کمیسیون  و جذب نیروهای متعدد در این دبیرخانه می‌تواند در اجرای فعالیت‌ها بسیار موثر باشد. از طرفی انتظارات نیز از کمیسیون بسیار زیاد است. اگر کمیسیون آموزش عمومی قرآن به خوبی اقدامات و فعالیت‌های خود را انجام دهد، می‌توان به فعالیت های خوب قرآنی در سطح کشور دست یابیم. 

احمد بانی ابیانه رئیس دبیرخانه کمیسیون توسعۀ آموزش عمومی قرآن کشور نیز گفت: هر سازمان و اداره در آموزش و پرورش، فعالیت‌های مشخصی را در این کمیسیون عهده‌دار است به طور مثال سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی کارگروهی دارد که ۷ اقدام مهم را راهبری می‌کند. همچنین دانشگاه فرهنگیان ۳ اقدام مهم را عهده‌دار است. اهداف نه گانه آموزش عمومی قرآن نیز بسیار اهمیت دارد که مجموعه‌های مختلفی در تحقق این اهداف نقش‌آفرینی می‌کنند. با شناسایی ظرفیت‌های هر سازمان و دستگاه را در محقق  اهداف نه‌‌گانه آموزش عمومی قرآن مشخص کرد تا بتوان به گفتمان سازی آموزش عمومی قرآن دست یافت. 

‌اعضای مختلف حاضر در این جلسه به بیان نکات و دغدغه‌های خود پیرامون موضوع جلسه پرداختند. 

جلالی نماینده سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در این جلسه گفت: نگاه وزیر آموزش و پرورش بر توسعه فرهنگ قرآنی بسیار ویژه است که باید مورد توجه قرار گیرد. سند راهبردی و منشور توسعه آموزش عمومی قرآن، یک سند فاخر و ارزشمند است که می تواند در نشست های مشورتی در اجرای فعالیت ها موثر باشد. اهداف نه گانه نیز بسیار کارشناسی و سطح بندی آن بسیار حائز اهمیت است که جایگاه بالایی در سطوح قرآنی دارد. 

خانم موسوی مدیرکل فرهنگی دانشگاه فرهنگیان نیز در این جلسه بیان داشت: تعامل خوبی بین دانشگاه فرهنگیان و آموزش و پرورش به ویژه کمیسیون آموزش عمومی قرآن برای توسعه فرهنگ قرآنی وجود دارد. در بحث تربیت مدرس آموزش عمومی که ذکر شده ۱۰ درصد دانشجومعلمان باید مربی آموزش قرآن شوند، باید هدف این آموزش به طور کامل و دقیق مشخص شود. 

صادق‌زاده نماینده سازمان و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی نیز بیان کرد: رکن اصلی توسعه آموزش عمومی قرآن انسداد مبادی بیسوادی در بین معلمان است که باید در ابعاد مختلف شکل بگیرد. لازم است تمام نهادها و سازمان‌ها در اجرای فعالیت‌ها و برنامه‌ها همکاری مستمر داشته باشند تا بتوان فعالیت‌های قرآنی را در سطح کشور به درستی اجرا کرد. 

محمد ساریجلو نماینده مرکز برنامه‌ریزی منابع انسانی و امور اداری نیز اظهار کرد: آموزش قرآن به دانش آموزان باید در مسجد و هیات اتفاق بیافتد دانش آموز باید در بین کار تربیتی قرآن را بیاموزد. وی با بیان موفق بودن طرح اتقان، تاکید کرد باید در مدارس صوت قرآن جاری شود حتی می‌توان سایت قرآنی در مدارس راه‌اندازی کنیم تا دانش‌آموزان به خواندن قرآن تشویق شوند. 

خانم صمدی نماینده پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش نیز بیان کرد: ضروری است شاخص‌های ناظر بر اقدامات را احصا کنیم تا بتوانیم فعالیت‌های کمیسیون را به خوبی اجرا کنیم. 

هاشمی نماینده پشتیبانی نیز در ادامه این جلسه از حمایت مالی از پروژه‌ها و فعالیت‌ها در کمیسیون آموزش عمومی قرآن کریم گفت.

اسلامی مهر نماینده انجمن اولیا و  مربیان نیز بیان کرد: تربیت فرزند و بحث خانواده بر‌اساس مفاهیم قرآنی  بسیار مهم است لازم است در این زمینه کار جدی صورت گیرد. 

قهرمانی نماینده معاونت آموزش ابتدایی با اشاره به طرح اتقان بیان کرد: این طرح برای معلمان ابتدایی زیر ۱۰ سال سابقه اجرا شد که ان‌شاءالله امیدواریم این طرح با بازنگری جدید برای ۴ استان دیگر اجرا شود. 

غلامی نماینده معاونت ارزیابی عملکرد نیز در این جلسه پیشنهاد داد با راه‌اندازی استودیو از ظرفیت اساتید قرآنی استفاده و تجربیات این افراد را تبیین کنیم. 

خانم رضائیان نماینده امور زنان نیز افزود: باید به آموزش قرآن در مدارس و کلاس‌های درس به‌صورت ویژه توجه کنیم. باید مفاهیم قرآن را برای دانش‌آموزان تبیین کنیم‌. 

در ادامه خانم معدنی نماینده کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بیان داشت: سعی می‌کنیم در کانون از قصه‌های قرآنی برای دانش‌آموزان استفاده کنیم تا بتوان مفاهیم قرآنی را به آنان منتقل کنیم. 

احمد آرامی نماینده مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش نیز اظهار کرد: جلسات قرآنی را به صورت ویژه برگزار کنیم تا دانش‌آموزان با استمرار این جلسات بتوانند با ظرفیت‌های قرآن آشنا شوند. 

در پایان جلسه نیز اکثریت اعضا بر پیگیری مستمر و هم‌افزایی سایر دستگاه‌ها و بخش‌های مختلف آموزش و پرورش را عامل توسعۀ آموزش عمومی و فرهنگ قرآنی اشاره کردند.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار