رئیس سازمان نوسازی مدارس تاکید کرد:
برنامه رئیسجمهور پزشکیان برای مدرسهسازی یک الگوی بسیار خوب است/ دستورالعمل مشارکت خانواده شهدا در مدرسهسازی تهیه شود
بهسازی ۶۸ هزار کلاس درس در طرح شهیدعجمیان، تحویل ۱۹ هزار کلاس درس در طرح شهیدعرب، ساماندهی ۴۰۰ مدرسه سنگی در طرح شهیدآرشام سرایهداران و پیشرفت ۸۰ درصدی ساماندهی مدارس کانکسی در طرح شهیدپناهی
تهران (پانا) - نشست «شهدا، معماران آینده» با حضور جمعی از بانوان و خانواده شهدای نیکاندیش عرصه مدرسهسازی با حضور حمیدرضا خانمحمدی معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور صبح امروز در محل این سازمان برگزار شد.
حمیدرضا خانمحمدی در این جلسه، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و خیر مقدم به مادران، دختران، همسران و خواهران شهدا، اظهار کرد: شما عزیزترین افراد زندگی خود را تقدیم انقلاب کردهاید و امروز در جبهه دیگری در مسیر مدرسهسازی ایستادهاید و این کار خیلی بزرگی است. مطمئن هستم امروز شهدا ناظر بر حضور شما در این جلسه هستند و برای توفیق شما در این مسیر دعا خواهند کرد.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور ادامه داد: این جلسه آغازی برای یک کار بزرگ است. باید یک هسته مرکزی شکل بگیرد تا به هدف اصلی نزدیک شویم. اعتقاد ما بر این است که باید مرتب به شهدا متوسل شویم. زندگی با شهدا معماری متفاوتی دارد، بنبست ندارد. توسل به شهدا به همگان یک ضمانتنامه میدهد.
خانمحمدی با بیان اینکه این سازمان از بدو تأسیس کارهای بزرگی انجام داده است، گفت: در اول انقلاب به ازای هر دانشآموز ۱.۵ مترمربع فضا وجود داشت. اکنون به برکت خون شهدا و خانواده شهدا، این سرانه به ۵.۴۵ مترمربع به ازای هر دانشآموز رسیده است. ۴۰۰ درصد رشد جمعیت دانشآموزی داشتهایم. ۳۵۰ درصد فضاهای آموزشی رشد داشته است. اما مشکلات هنوز هم باقی است. اگر مسأله مدرسه حل نشود هیچکدام از دیگر مشکلات کشور حل نمیشود.
وی تاکید کرد: راه توسعه کشور از مدرسه میگذرد. تکلیف این سازمان فراهم کردن فضای مناسب برای دانشآموزان است. همه شهدا از پشت همین میز و نیمکتها برخواستند و رفتند.
معاون وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: اگر امروز ما نشستهایم با شما جلسه بگذاریم برای تاسی گرفتن از شهدا و خانواده شهداست.
خانمحمدی گفت: امروز فرصت مهمی پیش آمده است. رئیسجمهور حرکت اصلی خود را بر آموزش و پرورش قرار داده است و این یک فرصت مهم است. کاری با الگوی مهم با مشارکت مردم ولو با یک خشت. در برنامه خشتگذاری اخیر در خوزستان خانواده شهدا حضور داشتند و در کنار رئیسجمهور بودند. باید بتوانیم یکساله اهم مسائل و مشکلات حوزه مدرسهسازی را حل کنیم. فرهنگسازی این کار سخت است و باید انرژی بگذاریم و خانواده شهدا میتوانند کمک زیادی به ترویج الگوی موردنظر رئیسجمهور داشته باشند.
تعهد خیرین برای جایگزینی ۲ هزار مدرسه کانکسی
رئیس سازمان نوسازی مدارس گفت: خیرین هفته گذشته دور هم جمع شدند و تقبل کردند ۲ هزار مدرسه جدید را جایگزین مدارس کانکسی کنند. حل مسایل برای مردم توسط مردم در میان مردم در حال انجام شدن است. مادر یک شهید یک قطعه زمین را برای کار مدرسهسازی اهدا کرده است و مدرسه در دهه فجر افتتاح میشود.
بهسازی ۶۸ هزار کلاس درس در طرح شهیدعجمیان، تحویل ۱۹ هزار کلاس درس در طرح شهیدعرب، ساماندهی ۴۰۰ مدرسه سنگی در طرح شهیدآرشام سرایهداران و پیشرفت ۸۰ درصدی ساماندهی مدارس کانکسی در طرح شهیدپناهی
خانمحمدی با بیان اینکه خیلی از خانوادههای شهدا به صورت گمنام در حال انجام کار تربیتی هستند، گفت: باید در حوزه مدرسهیاری، قلههای موفق را روایت کنیم. زندگی شهدا را برای جوانان روایت کنیم. ساختن هم کالبد است و هم معنوی است. کارهایی که به نام شهداست، همیشه موفق لست طرح شهیدعجمیان را برای بهسازی شروع کردیم و در همین مدرسه ۶۸ هزار کلاس درس بدون هیچ اعتبار دولتی، بهسازی و شادابسازی شد. در طرح شهید عرب ۱۹ هزار کلاس درس تحویل دادیم. در طرح شهید آرشام سرایهداران آغاز شده است و قرارداد جمعآوری ۴۰۰ مدرسه در قالب آن بسته شده و ساماندهی خواهند شد. در طرح شهید پناهی برای ساماندهی مدارس کانکسی ۸۰ درصد کار تمام شده است.
ساخت و تحویل اولین مدرسه در قالب الگوی موردنظر رئیسجمهور در ۴۰ روز
وی با بیان اینکه من سالهاست که کار جهادی انجام میدهم وای باور دکتر پزشکیان اینکه با مردم میشود کار را جلو برد یک الگو است، گفت: اولین مدرسه در قالب این نهضت، ۴۰ روزه تمام شد و تحویل دانشآموزان شد.
خانمحمدی در ادامه تصریح کرد: خانواده شهدا که در این زمینه تجربه بیشتری دارند با هماهنگی بنیاد حفظ آثار یک هسته مرکزی را تشکل دهید و شروع کنید و مطمئن هستم که خیلی زود شما به مدرسهسازی کمک خواهید کرد.
باید نام شهدا بر سر در مدارس بدرخشد
رئیس سازمان نوسازی مدارس گفت: باید نام شهدا بر سر در مدارس ما بدرخشد و سالهای بعد هم از نام شهدا بپرسند و مرتب زندگی این شهدا برای دانشآموزان روایت شود.
وی بر تهیه برنامه مشارکت خانواده شهدا در مدرسهسازی تاکید کرد و گفت: اولویت اصلی این دولت مدرسهسازی است و مطمئنا به نتیجه خواهد رسید، چون همه میخواهند همین شود.
نقش خانواده شهدا در مدرسهسازی
سردار حیدری، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج پژوهشهای بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، ضمن تبریک فرارسیدن چهلوششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: «خانواده معظم شهدا با آغاز نهضتی در زمینه مدرسهسازی، کار بسیار مهمی انجام دادهاند. با وجود تنگناهای موجود در کشور، این حرکت باعث دلگرمی است و امیدواریم بتوانیم مأموریت خود را به خوبی انجام دهیم.»
وی تاکید کرد: «دفاع مقدس صرفاً یک برش تاریخی نیست، بلکه جای جای آن درسهایی برای نسل جدید دارد. امروز نیز حضور خانواده شهدا موجب دلگرمی برای ادامه مسیر است.»
فعالیتهای خیریه زینبیون
آسیه شیرودی، خواهر شهید علیاکبر شیرودی، در این نشست به فعالیتهای خیریه زینبیون اشاره کرد و گفت: «این خیریه که توسط خانواده شهدا ایجاد شده، اقداماتی همچون اطعام کودکان بیسرپرست، اهدای سبد کالا، خرید جهیزیه، قربانی و توزیع آن در میان محرومان، و کمک به اجارهنشینها را انجام میدهد. همچنین موکب زینبیون برای ترویج فرهنگ حجاب و اهدای هدایا به کودکان فعالیت دارد.»
وی افزود: «راهاندازی اردوهای جهادی و زیارتی به منظور روایتگری زندگی شهدا و انجام فعالیتهای فرهنگی از دیگر برنامههای این خیریه است. اعضای این مجموعه، مادران و همسران شهدا هستند که با حضور در مدارس و دانشگاهها به تبیین ارزشهای دفاع مقدس میپردازند.»
مدرسهسازی، ادامه راه شهدا
شهره صادقی، مشاور رئیس سازمان نوسازی مدارس، با اشاره به اهمیت مشارکت خانواده شهدا در عرصه مدرسهسازی گفت: «خانواده شهدا همواره پرچمدار صبر، ایثار و سازندگی بودهاند. هر مدرسهای که به نام شهدا نامگذاری میشود، سنگری برای ادامه راه آنهاست. مدرسهسازی ادامه مسیر شهداست که زیرساختهای اصلی کشور را با خون خود بنا کردند.»
کارگروههای تخصصی بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس آماده کمک به مدرسهسازی
خانم شادی، رئیس سازمان نشر آثار و ارزشهای مشارکت زنان بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، نیز در این نشست از تشکیل کارگروههای تخصصی در بنیاد خبر داد و گفت: «کارگروههایی شامل مادران، همسران، پیشکسوتان، و نوادگان شهدا در این بنیاد فعالیت میکنند. امسال نیز کارگروه نوادگان شهدا تشکیل خواهد شد و توان این گروهها در مسیر مدرسهسازی به کار گرفته میشود.»
اعلام آمادگی «پیامآوران بشارت، جمعیت دختران نخبه شهدا» برای مدرسهسازی
عصمت سپهری، فرزند و خواهر شهیدان ابوالقاسم و محمد سپهری، در این جلسه تاکید کرد: «دشمنان هزینههای زیادی برای تغییر سبک زندگی ما و ترویج ناامیدی در کشور کردهاند، اما خانواده شهدا همچنان پیشگام فعالیتهای نیکوکارانه و علمی هستند. جمعیت پیامآوران بشارت که از دختران نخبه شهدا تشکیل شده، آماده همکاری با سازمان نوسازی مدارس برای ادامه مسیر شهدا در ساخت مدارس است.»
این نشست با تاکید بر اهمیت نقش خانواده شهدا در توسعه زیرساختهای آموزشی و پیشبرد اهداف فرهنگی کشور به پایان رسید. در پایان این مراسم از سوی رئیس سازمان نوسازی مدارس از خانواده شهدا تجلیل شد.
ارسال دیدگاه