آغاز فصل جدیدی از توسعه عدالت آموزشی در سیستان و بلوچستان؛

سفر وزیر آموزش‌وپرورش به دیار نخل و آفتاب و گام‌های عملی برای رفع محرومیت‌ها

تهران (پانا) - وزیر آموزش و پرورش در سفر دو روزه خود به استان سیستان و بلوچستان، با هدف بررسی وضعیت آموزشی، آغاز پروژه‌های زیرساختی جدید و تحقق عدالت آموزشی در مناطق کم‌برخوردار، برنامه‌های متعددی را به اجرا گذاشت. از کلنگ‌زنی مدارس شبانه‌روزی گرفته تا افتتاح پروژه‌های خیریه، که گامی جدی در راستای کاهش محرومیت‌های آموزشی در استان بود.

کد مطلب: ۱۵۳۲۲۳۴
لینک کوتاه کپی شد
سفر وزیر آموزش‌وپرورش به دیار نخل و آفتاب و گام‌های عملی برای رفع محرومیت‌ها

علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش، به همراه تیم خود، در تاریخ ۱۹ دی ۱۴۰۲ وارد شهرستان ایرانشهر شد و سفر خود به استان سیستان و بلوچستان را آغاز کرد. هدف از این سفر، بررسی وضعیت مدارس و توسعه فضاهای آموزشی در این استان بود. وزیر و معاونان وی در شهرهای مختلف حضور یافته و در پی رفع مشکلات آموزشی و تأمین امکانات بهتر برای دانش‌آموزان بودند.

ورود وزیر به ایرانشهر

علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش، شامگاه چهارشنبه ۱۹ دی وارد شهرستان ایرانشهر شد تا به نمایندگی از رئیس‌جمهور و هیئت دولت، ضمن ارزیابی وضعیت مدارس، به بررسی نیازهای آموزشی استان سیستان و بلوچستان بپردازد. این سفر با حضور چند تن از معاونان وزیر در سایر شهرستان‌ها ادامه یافت تا وضعیت مدارس در این مناطق از نزدیک ارزیابی شود.

حضور وزیر در بیت مقام معظم رهبری

اولین برنامه وزیر آموزش و پرورش در صبح روز پنجشنبه، حضور در محل بیت مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) بود. این منطقه از تاریخ انقلاب اسلامی ایران اهمیت ویژه‌ای دارد زیرا رهبر معظم انقلاب از ۲۸ آذر ۱۳۵۶ تا ۲۲ مرداد ۱۳۵۷ به مدت ۲۳۷ روز در ایرانشهر سکونت داشتند.

بازدید از دانشگاه و گفت‌وگو با دانشجومعلمان

پس از حضور در بیت مقام معظم رهبری، وزیر به دانشگاه فرهنگیان ایرانشهر رفت و از بخش‌های مختلف این مجموعه بازدید کرد. او همچنین با دانشجومعلمان گفت‌وگو کرده و به مشکلات و درخواست‌های آنان گوش داد.

جلسه شورای اداری شهرستان ایرانشهر/ ۱۴ جلسه رئیس‌جمهور برای حل مشکلات آموزش و پرورش

وزیر آموزش و پرورش سپس در جلسه شورای اداری شهرستان ایرانشهر شرکت کرد. در این نشست، علیرضا کاظمی تأکید کرد: «با عشق و علاقه در تلاش هستیم گره‌ای از مشکلات این منطقه باز کنیم. اگرچه تلاش‌های زیادی در رفع مشکلات و کمبودها در آموزش و پرورش استان صورت گرفته، اما عقب‌ماندگی‌های مزمن و طولانی وجود دارد که کار را سخت می‌کند.»

وی افزود: «امروز خوشبختانه اولویت اول کشور، آموزش و پرورش است و بیش از ۱۴ جلسه رسمی با حضور رئیس‌جمهور برای رسیدگی به مشکلات آموزش و پرورش برگزار شده که نشان از اهمیت این دستگاه دارد.»

وزیر همچنین به موضوع توسعه فضاهای آموزشی در استان سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: «تمام مدارس سنگی و کانکسی در حال حذف شدن هستند و ما تلاش خواهیم کرد با برنامه‌ریزی صحیح، سرانه فضای آموزشی استان را ارتقا دهیم.»

کلنگ‌زنی مدرسه شبانه‌روزی در سورکمب شهرستان کنارک/ تخصیص ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای توسعه فضاهای آموزشی استان

در ادامه سفر وزیر، کلنگ‌زنی مجتمع شبانه‌روزی ۶ کلاسه در روستای سورکمب شهرستان کنارک انجام شد. این پروژه با زیربنای ۲۸۰۰ مترمربع و اعتباری بالغ بر ۴۰۰ میلیارد ریال از محل مصوبات سفر ریاست‌جمهوری آغاز شد. کاظمی در این مراسم تأکید کرد: «در سفر رئیس‌جمهور به سیستان و بلوچستان، ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای توسعه فضاهای آموزشی استان تخصیص یافته است.»

وی افزود: «این پروژه‌ها به ویژه در راستای توسعه مدارس شبانه‌روزی است که در مناطق دورافتاده سیستان و بلوچستان به‌عنوان بهترین ابزار برای فراهم کردن شرایط تحصیل در نظر گرفته شده است.»

نشست توسعه عدالت در فضای آموزشی در چابهار

در ادامه، وزیر آموزش و پرورش در نشست توسعه عدالت آموزشی که در چابهار به ریاست رئیس‌جمهور برگزار شد، شرکت کرد و از عزم دولت برای رفع مشکلات آموزش و پرورش در مناطق محروم و کم‌برخوردار سخن گفت. او تأکید کرد: «هدف ما از حذف مدارس سنگی و کانکسی، رفع مشکلات آموزشی و فراهم کردن فضاهای مناسب برای تحصیل است.»

تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام تا مهرماه سال آینده

کاظمی همچنین از تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام آموزشی در ایرانشهر و چابهار خبر داد و گفت: «تمام پروژه‌های نیمه‌تمام در این شهرستان‌ها تا مهرماه سال آینده تکمیل خواهند شد.»

افتتاح آموزشگاه ۱۲ کلاسه ائمه اطهار در زابل

وزیر همچنین در سفر به شهرستان زابل، آموزشگاه ۱۲ کلاسه ائمه اطهار را افتتاح کرد. این پروژه با زیربنای ۱۱۳۰ مترمربع و اعتباری معادل ۲۰۰ میلیارد ریال توسط خیرین ساخته شده است. کاظمی از مشارکت خیرین در پروژه‌های آموزشی استان تقدیر کرد و این همکاری را الگوی مناسبی برای بهبود فضای آموزشی دانست.

خشت‌گذاری مدرسه سه کلاسه در زهک

در ادامه سفر، وزیر آموزش و پرورش در مراسم خشت‌گذاری مدرسه سه کلاسه در روستای لچوی شهرستان زهک شرکت کرد. این پروژه با زیربنای ۱۵۰ مترمربع و اعتبار ۵۰۰ میلیون تومان توسط موسسه خیریه حضرت خدیجه کبری در حال احداث است.

نشست بررسی مسائل جنوب سیستان و بلوچستان

علیرضا کاظمی سپس در «نشست بررسی مسائل جنوب سیستان و بلوچستان» که با حضور رئیس‌جمهور در چابهار برگزار شد، شرکت کرد و یکی از اولویت‌های مهم مردم استان را توجه به حوزه سرانه‌های فضای آموزشی است.

خداحافظی با مدارس سنگی و کانکسی در دستورکار

کاظمی افزود: «به‌زودی مدارس سنگی در سیستان و بلوچستان به صورت کامل برچیده خواهد شد؛ همچنین حذف کامل مدارس کانکسی تا پایان سال نیز در دستور کار است.»

۳ هزار کلاس درس در سیستان و بلوچستان احداث می‌شود 

وی با اشاره به اینکه سه فاز برای بحث آموزش و پرورش در سیستان و بلوچستان طراحی شده است تصریح کرد: «امسال ۲۹۰ پروژه با ۸۳۴ کلاس درس، سال آینده ۲۷۴ پروژه با یک‌هزار و ۳۹۲ کلاس درس و در فاز سوم که پنج ساله طراحی شده ۶۶ پروژه با ۷۷۵ کلاس و در مجموع سه هزار کلاس درس به سقف کلاس‌های درس افزوده خواهد شد.»

وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: «توجه به حوزه کیفیت‌بخشی در فضای تعلیم و تربیت نیز در دستور کار وزارت آموزش و پرورش است که با قوت این امر دنبال می‌شود.»

نشست بررسی مسائل شمال سیستان و بلوچستان 

وزیر آموزش و پرورش در نشست بررسی مسائل شمال سیستان و بلوچستان که با حضور رئیس‌جمهور در فرمانداری زابل برگزار شد، گفت: «با وجود اینکه وضعیت فضای آموزشی در سیستان نسبتاً مناسب است، اما فضاهای نیازمند تخریب و مقاوم‌سازی داریم.»

کاظمی همچنین افزود: «باید ۲ هزار کلاس درس در استان ساخته شود تا نیازهای تغییرات جمعیتی استان پوشش داده شود. همچنین پروژه‌هایی مانند ساخت هنرستان شبانه‌روزی برای نیمروز و تأمین تجهیزات آزمایشگاهی و هنرستانی با بودجه‌ای بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان در دست اجراست.»

علیرضا کاظمی در آخرین برنامه سفر خود در نشست بررسی مسائل شمال سیستان و بلوچستان که با حضور رئیس‌جمهور در فرمانداری زابل برگزار شد، شرکت کرد.

فضاهای آموزشی سیستان نیازمند تخریب و مقاوم‌سازی 

وزیر آموزش و پرورش گفت: «وضعیت آموزشی منطقه با وجود اینکه در سیستان و بلوچستان از نظر سرانه آموزشی نامناسب بوده؛ اما در سیستان ۶.۹ و در برنامه هفتم توسعه ۶.۱ است یعنی در سیستان مشکلی از لحاظ فضای آموزشی نداریم؛ اما فضاهای نیازمند تخریب و مقاوم‌سازی داریم.»

تامین تجهیزات آزمایشگاهی و هنرستانی

کاظمی تاکید کرد: «تجهیز و بهبود امکانات آموزشی نیز مورد تاکید بوده، همچنین پیگیر تبدیل وضعیت معلمان هستیم. علاوه بر این، پروژه‌هایی نظیر ساخت هنرستان شبانه‌روزی برای نیمروز، سالن ورزشی روستای گوری، ایزوگام و محوطه‌سازی ۵۰ هزار متر مربع و تأمین تجهیزات آزمایشگاهی و هنرستانی با بودجه‌ای بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان در دستور کار قرار دارد.»

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار