در گفت‌وگو با پانا صورت گرفت؛

چرا دانش‌‌آموزان نخبه ایرانی به المپیاد جهانی جغرافیا در ایرلند اعزام نشدند؟

تهران (پانا) - دانش‌‌آموز منتخب ایران برای شرکت در المپیاد جهانی جغرافیا درباره مشکل اعزام نخبگان به المپیاد جهانی جغرافیا از عدم‌ همکاری ایرلند برای این اعزام خبر داد و گفت ایرلند هیچ اقدامی برای صدور ویزای منتخبان ایران انجام نداده است.

کد مطلب: ۱۴۹۶۳۸۲
لینک کوتاه کپی شد
چرا دانش‌‌آموزان نخبه ایرانی به المپیاد جهانی جغرافیا در ایرلند اعزام نشدند؟

آراد شریفی در گفت‌وگو با پانا درباره المپیاد جغرافیا گفت: دوره‌ای که به صورت جدی برای تیم انتخابی ایران برای اعزام به مسابقات المپیاد جهانی جغرافیا برگزار کردند، از تابستان و از اول تیر ۱۴۰۳ آغاز شد. این دوره آمادگی برای شرکت در المپیاد جهانی از اوایل تیر تا اواسط مرداد ادامه داشت. پیش از آن نیز دوره انتخابی تیم ملی در زمستان سال قبل در بهمن ۱۴۰۲ برای انتخاب تیم ۴ نفره ایران انجام شده بود. با وجود این موارد تیم ملی ایران به مسابقات جهانی المپیاد علمی جغرافیا اعزام نشد‌.

منتخب ایران برای شرکت در المپیاد جهانی جغرافیا درباره عدم اعزام به مسابقات جهانی گفت: این پرسش که کم‌کاری از سوی چه نهاد و شخصی بوده برای ما نیز مطرح شد. این پرسش را با باشگاه دانش‌پژوهان جوان عنوان کرده و از باشگاه خواستیم تا توضیحات لازم را به ما ارائه دهند. باشگاه دانش‌پژوهان جوان نیز همکاری لازم را در زمینه این مسئله داشت و مسئول روابط بین‌الملل باشگاه دانش‌پژوهان جوان در ارتباط با این مسئله مدارک لازم در جهت پیگیری‌های مستمر باشگاه از کشور ایرلند را ارائه کرد.

وی در ادامه درباره پیگیری‌های باشگاه دانش‌پژوهان و وزارت آموزش و پرورش افزود: طبق اطلاعات ما، مدارک نخبگان المپیاد جغرفیا جهت کسب ویزا توسط باشگاه دانش‌پژوهان جوان از خرداد به کشور ایرلند ارائه شده است. مسئولان روابط بین‌الملل باشگاه دانش‌پژوهان و وزارت نیز با سفارت ‌و کنسولگری ایرلند در ارتباط بوده و مدارک را برای ایشان ارسال کرده بودند. همچنین پیگیری‌های مستمر مکاتباتی از طریق ایمیل نیز توسط باشگاه از همان ابتدای کار برای پرس‌وجوی وضعیت ویزا و پذیرش اعضای منتخب ایران صورت گرفته است. 

شریفی درادامه به ارائه به‌موقع مدارک توسط ایران تاکید کرد و گفت: من فکر نمی‌کنم که ما در ایران مدارک خود را با تاخیر برای کشور ایرلند ارسال کرده باشیم. بلکه مدارک خود را در زمان مقرر فرستاده و تمامی مدارک و اسناد لازم را تکمیل کرده بودیم. اگر کشور ایرلند قصد داشت تا مدارک را همچون سایر کشورها دریافت کرده و ویزا را ارائه کند، به راحتی این کار مقدور بود.

مدال‌آور طلای المپیاد کشوری جغرافیا در مقایسه میان انگلستان و ایرلند افزود: اگر پیگیری کنید، می‌بینید که کشور انگلستان برای نخبگان المپیاد ریاضی به صورت مداوم پیگیری صدور ویزا را انجام می‌داد، درست برعکس کشور ایرلند که اصلا همکاری نکرده و پیگیری‌های لازم را انجام ندادند. ایرلند هیچ اقدامی برای صدور ویزای منتخبان ایران انجام نداده است.

وی درباره شرایط باشگاه ضمن اعلام رضایت از اقدامات این باشگاه گفت: از زمانی که در باشگاه دانش‌پژوهان جوان فعالیت‌های خود را آغاز کردم، عملکرد باشگاه رضایت بخش بوده است. ساختمان جدید نیز برای تیم ملی المپیاد جهانی در مرزداران تعلق گرفته است. در بحث کمیته علمی و بحث مدیریت نیز، من از کار باشگاه رضایت داشتم.

تمام تلاش خود را برای کسب مدال می‌کنیم

شریفی درباره المپیاد جغرافیای سال آینده گفت: قولی که می‌توانم برای المپیاد جهانی سال آینده بدهم این است که تمام تلاش خود را برای کسب مدال در مسابقات جهانی المپیاد علمی جغرافیا انجام دهم. قطعا این تلاش برای کسب بهترین مدال است اما از حالا قول می‌دهیم که تمام تلاش خود را انجام دهیم.

منتخب ایران برای شرکت در المپیاد جهانی جغرافیا از وزیر آموزش و پرورش مطالبه کرد و گفت: درخواست ما از وزیر آموزش و پرورش این است که نخبگان المپیادهای علمی را درک کرده و بدانند که چه شرایطی را پشت سر گذاشتیم. بخصوص در بحث المپیادهای نوظهور که مسابقات جهانی نیز دارند، شرایط را درک کرده و بدانند چه مسیری را پشت سر گذاشته و چقدر تلاش کردیم.

وی به شرایط دانش‌آموزان المپیاد اشاره کرد و افزود: ما عمر و زمان خود را برای المپیاد صرف کردیم. حتی دانش‌آموزانی که شهرستانی بودند، برای مدتی جهت شرکت در دوره‌ها در خوابگاه اقامت داشتند‌. درخواست ما از وزیر آموزش و پرورش این است که وضعیت نخبگان المپیادی را درک کنند و مسیری سختی که پشت سر گذاشتیم تا به این نقطه برسیم را درک کرده و ببینند.

شریفی در ادامه افزود: به واقع نخبگان المپیادهای علمی به‌خصوص المپیادهای نوظهور نیازمند خدماتی هستند که حق ما است و در تمام کشورهای جهان نیز این خدمات ارائه می‌شود. ما از وزیر درخواست داریم که خود را به جای ما قرار دهند و آن‌چه که حق ما به عنوان مدال‌آور جهانی است را به ما بدهند.

مدال‌آور طلای المپیاد کشوری جغرافیا ضمن بیان شریط المپیادهای نوظهور گفت: مواردی که در المپیادهای نوظهور کم داریم، اول از همه بحث سهمیه است. این المپیادها هیچ سهمیه‌ای در کنکور و آزمون‌های نهایی ندارند‌. نمی‌خواهیم چشم و گوش بسته به ما سهمیه بدهند و حتی اگر شرایط ارائه سهمیه به این المپیادها مهیا نیست، انتظار داریم حداقل علت آن را به ما توضیح دهند. حداقل کاری که می‌توانند برای ما انجام دهند این است که به ما توضیح دهند که چرا این امر ممکن نیست یا اینکه چه کاری باید برای حل آن انجام بدهیم تا شایسته سهمیه باشیم.

وی همچنین افزود: درخواست دیگر این است که فعالیت‌هایی انجام دهند تا زمان و عمری که در المپیاد گذراندیم، گم نشده و این تلاش‌ها زنده شود. به‌خصوص گروه ما که از المپیاد جهانی نیز جامانده است و اعزام نشدیم، حداقل در باشگاه دانش‌پژوهان جوان فعالیت‌هایی داشته‌ باشیم.

خبرنگار : آرمیتا رزاقیان

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار