دارنده مدال طلای المپیاد اقتصاد و مدیریت در گفت‌وگو با پانا مطرح کرد:

اجرای امتحانات نهایی به شیوه کنونی باعث ریزش مخاطبان المپیادها و عملکرد ضعیف جهانی خواهد شد

تهران (پانا) - دارنده مدال طلای المپیاد اقتصاد و مدیریت با بیان اینکه برگزاری امتحانات‌ نهایی به شیوه کنونی ضربه‌ای سخت و پیچیده به المپیادی‌ها وارد کرده است گفت دانش‌‌آموزان نخبه در شرایط کنونی یا باید قید المپیاد را بزنند یا انرژی خود را بین امتحان و المپیاد نصف کنند که در این صورت هم شاهد نتایج ضعیف در المپیادهای جهانی خواهیم بود.

کد مطلب: ۱۴۹۵۲۱۷
لینک کوتاه کپی شد
اجرای امتحانات نهایی به شیوه کنونی باعث ریزش مخاطبان المپیادها و عملکرد ضعیف جهانی خواهد شد

علی زارع در گفت‌وگو با پانا درباره شروع حرکت در مسیر المپیاد اقتصاد و مدیریت گفت: «زمان شروع مسیر المپیاد برای رشته‌های مختلف المپیادی متفاوت است و این زمان در المپیادهای قدیمی بسیار زودتر و در المپیادهای نوپا و جدید معمولا بسیار دیرتر به وقوع می‌پیوندد. المپیادهای قدیمی‌تر که رقابت بیشتر و سنگین‌تری دارند نظیر زیست‌شناسی، ریاضی، شیمی و کامپیوتر است. برای شرکت در چنین المپیادهایی باید از دوره راهنمایی مسیر خود را آغاز کنید. اما در المپیادهای جدید نیازی به مطالعه از دوره‌ها و سال‌های پیش‌تر وجود ندارند و نیازی نیست از دوره راهنمایی برای شرکت در این المپیادها شروع به فعالیت کرد، بلکه با یک سال تلاش نیز می‌توانید در این مسابقات نتیجه دلخواه خود را به دست آورید.»

دارنده مدال طلای المپیاد اقتصاد و مدیریت در ادامه افزود: «برای مثال در حوزه المپیادهای نوپا اگر از پایه دهم آغاز کنید در همان سال یا سال بعدی نتیجه می‌گیرید و حتی اگر در سال یازدهم برنامه‌ریزی کنید در همان سال این امکان را دارید تا نتیجه دلخواه را حاصل کرده و مدال به دست بیاورید.»

منبع مشخص برای المپیادهای نوپا وجود ندارد

وی به نبود منبع مشخص برای المپیادهای نو اشاره کرد و گفت: «برای المپیاد‌های قدیمی انتشارات مختلف کتاب چاپ می‌کنند و اساتید مرجع برای این المپیادها وجود دارد. این در حالی است که برای المپیادهای نوپا مانند المپیاد اقتصاد و مدیریت برخلاف شرایط دیگر المپیادها مرجع مشخصی وجود ندارد. برای این المپیادها دانش‌آموزان خود باید مرجعی را تشخیص دهند و آن را به درستی مطالع کنند. در این المپیادها اینکه فرد چه مرجعی را مطالعه کرده یا تا چه اندازه و چگونه مطالع کرده ملاک است.»

زارع ادامه داد: «در المپیادهایی همچون المپیاد اقتصاد و مدیریت بیش از آن که میزان مطالعه مهم باشد، چگونگی مطالعه مهم است. زیرا در این المپیادها مرجع مشخص و شفاف به قدر کفایت وجود ندارد و تفاوت دانش‌پژوهان این المپیادها به چگونگی مطالعه آنان بازمی‌گردد.»

مدال های المپیاد

نخبه‌های المپیادی مشاور جوان مسئولین دولتی شوند

دارنده مدال طلای المپیاد اقتصاد و مدیریت درباره طرح "مشاور جوان" باشگاه دانش‌پژوهان جوان گفت: «طرح "مشاور جوان" می‌تواند مقوله جذابی برای دانش‌آموزان المپیادی شود؛ چرا که یکی از مشکلات جدی المپیادی‌ها بعد از کسب مدال این است که احساس رهاشدن به آنان دست می‌دهد.»

وی درباره پروسه المپیاد گفت: «پروسه جذاب و پرشور المپیاد برای نخبگان دانش‌آموز در عالم المپیاد است. شور و اشتیاق شاید تنها تا زمان دریافت مدال و نهایتا تا زمان ورود به دانشگاه در دیدگاه دانش‌آموزان المپیادی وجود داشته باشد. پس از آن احساس رهاشدگی و سرخوردگی به المپیادی‌ها دست می‌دهد. شاید حتی یکی از دلایل مهاجرت بالا در بین دانش‌آموزان المپیادی همین احساس رهاشدن و بی‌اهمیتی جامعه باشد.»

زارع همچنین درباره این فرآیند افزود: «چنین طرحی که در کنار وزرای مرتبط با مقوله المپیاد اقتصاد و مدیریت یک مشاور جوانی وجود داشته باشد، بسیار جذاب بوده و می‌تواند حتی اقبال بیشتری به این المپیادها شود. همچنین افزایش انگیزه در دانش‌آموزان المپیادی ایجاد می‌کند و افرادی که در حال حاضر نیز در المپیاد حضور دارند، مشارکت بیشتری را ایجاد می‌کند.»

امتحانات نهایی با این شیوه کنونی ضربه‌ای عجیب به المپیاد وارد می‌کند

مدال‌آور طلای المپیاد اقتصاد و مدیریت به سخت بودن شرایط المپیاد در صورت ادامه اجرای امتحانات نهایی در دو پایه دهم و یازدهم گفت: «نقد امتحانات نهایی و تاثیر آن بر کنکور امری جداست، اما پروسه امتحان نهایی به این شکل و شمایل به المپیاد به شکل جدی ضربه عجیب و سخت وارد می‌کند. این اتفاق هم به المپیادهای تازه تاسیس که هنوز سهمیه ندارند و هم به المپیادهای قدیمی‌تر ضربه زده و مسئله را بسیار سخت و پیچیده کرده است.»

مدرسه شرایط المپیادی‌ها را درک می‌کرد

وی افزود: «تا سال گذشته زمانی که ما برای المپیاد تلاش می‌کردیم، مدرسه دست بازی داشت و تمام همکاری لازم را با دانش‌آموزان نخبه المپیادی انجام می‌داد. برای مثال بعضا تسهیلاتی برای برخی از نمرات برای دانش‌آموزان مدال‌آور توسط مدرسه در نظر گرفته می‌شد یا مرخصی‌های مطالعاتی مناسبی برای دانش‌آموزان المپیاد لحاظ می‌شد. این به آن دلیل بود که مدرسه از وضعیت ما و درگیری بودن ما با المپیاد با خبر بود.»

زارع همچنین در ادامه گفت: «حال با شرایطی که امسال دانش‌آموزان درگیر امتحان نهایی در پایه دهم و یازدهم بودند، باید قید المپیاد را می‌زدند یا مجبور بودند انرژی خود را میان این دو نصف کنند و تمرکز کامل بر المپیاد نداشته باشند. زیرا از یک طرف اگر نهایی را از دست دهند، ۴۰ درصد سهمیه کنکور را از دست داده‌اند و اگر المپیاد را از دست دهند علاقه خود را از دست داده‌اند.»

وی گفت: «در این شرایط دو اتفاق را شاهد خواهیم بود، یکی اینکه دانش‌آموزان قید المپیاد را بزنند که همان اتفاقی است که سال گذشته افتاد. اینکه ما شاهد ریزش چشمگیر شرکت دانش‌آموزان در المپیادهای علمی بودیم. یا اتفاقی که برای شرکت کنندگان افتاد، اینکه انرژی خود را تقسیم کردند و سبب شد ضعیف‌تر در میادین المپیاد حضور پیدا کنند.»

خبرنگار : آرمیتا رزاقیان

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار