رئیس سازمان نوسازی مدارس:

باید در ساخت و توسعه فضاهای آموزشی اقتصاد مدرسه ‌مورد توجه قرار گیرد‌‌

۸۰۰۰ فضای آموزشی در حال ساخت است

تهران (پانا) - رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه باید در ساخت و توسعه فضا اقتصاد مدرسه نیز مورد توجه قرار گیرد‌، تاکید کرد به‌عنوان نمونه اگر ۱۰۰ هزار مدرسه از ظرفیت انرژی خورشیدی بهره ببرند، می‌توانیم به رفع بخشی از ناترازی نیاز برق کمک کنیم.

کد مطلب: ۱۴۹۱۲۷۸
لینک کوتاه کپی شد
باید در ساخت و توسعه فضاهای آموزشی اقتصاد مدرسه ‌مورد توجه قرار گیرد‌‌

‌حمیدرضا خان‌محمدی ‌در نشست پایش برنامه زیرنظام تامین فضا، تجهیزات و فناوری سندتحول بنیادین اظهار داشت: سهم آموزش و پرورش در شکل‌دهی جامعه مشخص است و هر امری در جامعه ریشه در این نهاد بزرگ دارد.

وی افزود: راه پیشرفت و توسعه ایران عزیز از مدرسه می‌گذرد و پیشرانی فضا و تجهیزات این نهاد به نهضت مدرسه‌سازی ایران محول شده است.

خان‌محمدی نقشه راه سند تحول را  گام بلندی به سوی مدرسه دوست‌داشتنی دانش‌آموزان دانست و تاکید کرد:‌ در سند تحول فرآیند تربیت صرفا در کلاس درس اتفاق نمی‌افتد بلکه محیط‌های تربیتی از قبیل آزمایشگاه – کتابخانه – سالن‌های ورزشی ـ کارگاه - نمازخانه و ... بیشتر مورد توجه قرار گرفتند، لذا سازمان نوسازی در دوره جدید توجه ویژه‌ای به محیط‌های یادگیری دارد تا فضای مدرسه مورد علاقه و رغبت دانش‌آموزان قرار گیرد.

وی با اشاره به ابلاغ دستورالعمل آزمایشگاه مرکزی ادامه داد: در دوره جدید توسعه محیط‌های یادگیری به‌طور جدی مورد توجه قرار گرفت و افتتاح مدرسه به آماده‌سازی محیط‌های یادگیری مورد نیاز مشروط شده است. تاکید شد مدرسه‌ای که نمازخانه آماده نداشته باشد افتتاح نشود. 

معاون وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: حسب مبانی نظری سند تحول بنیادین همه دستگاه‌ها باید به نظام تعلیم و تربیت در پیشبرد ماموریت‌ها کمک کنند، لذا باید سهم اعتبارات مسئولیت اجتماعی دستگاه‌ها در قبال اجرایی‌‌کردن سند زیرنظام فضا، تجهیزات و فناوری و ساخت و تجهیز مدارس ایران مشخص باشد‌.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور ادامه داد: سازمان نوسازی مدارس کشور با حدود ۲۰۰۰ نیروی انسانی متخصص از چابک‌ترین دستگاه‌ ها در میان دستگاه‌‌های اجرایی کشور است و همتراز با نهادهای عمرانی کشور به‌عنوان بازوان مستحکم همراه دولت در عرصه مدرسه‌سازی رو به جلو درحرکت است‌.

این مقام مسئول، تصریح کرد: باید در ساخت و توسعه فضا اقتصاد مدرسه نیز مورد توجه قرار گیرد‌، ساحت تربیت اقتصادی تکلیفی در همین مسیر است‌، اگر به اقتصاد مدرسه در مدیریت توجه شود مدرسه نقطه اتکای دولت و کانون پیشرفت محله خواهد شد‌، به عنوان نمونه اگر ۱۰۰ هزار مدرسه از ظرفیت انرژی خورشیدی بهره ببرند می‌توانیم به رفع بخشی از ناترازی نیاز  برق کمک کنیم.

خان‌محمدی خاطرنشان کرد: همسو با برنامه مبانی نظری سند تحول تکلیف قانونی اجرایی سازی ماموریت مدرسه‌سازی (برنامه تامین فضا، تجهیزات و فناوری) بزودی به همه دستگاه ابلاغ می‌شود و باید این امر به نتیجه برسد، چرا که یک جامعه متمدن با مشارکت همگانی و همراهی همه نهاد‌ها محقق می‌شود و آموزش و پرورش متعالی شکل می‌گیرد.

در ابتدای این جلسه مجید عبداللهی، معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی مدارس نیز گفت: اکنون فضای در اختیار هر دانش‌آموز ۵.۲۸ متر مربع است که در اوایل انقلاب ۱.۵ متر مربع بود؛ در سند تحول استاندارد ۸.۳۴ مربع مدنظر است.

وی افزود: در دولت شهید رئیسی روزانه ۷ تا ۸ مدرسه با حدود ۳۵ تا ۴۰ کلاس درس ساخته شد که همراهی دستگاه‌ها مطلوب بوده است و اکنون پروژه‌های در دست اجرا ۸۰۰۰ فضای آموزشی در حال ساخت است که در میان پروژه‌های عمرانی کشور عدد قابل توجهی است.

عبداللهی با بیان اینکه آموزش و پرورش یک امر دستگاهی نیست بلکه یک امر ملی است، ادامه داد: در برنامه هفتم توسعه‌، چرخش‌هایی رقم خورده که حدود ۱ متر اضافه شود که در مجموع کلان ۱۴ میلیون متر مربع اضافه خواهد کرد، تحقق این امر همت همگانی می‌طلبد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار