روایتی از خدمات و اقدامات رئیس‌جمهور شهید برای تربیت معلم:

شهید آیت‌الله رئیسی؛ احیاگر دانشگاه فرهنگیان

تهران (پانا) - آنچه می‌خوانید روایتِ خدمت است؛ روایتِ تلاش‌های سیدالشهدای خدمت برای تربیت معلمِ این مرزو بوم؛ روایتِ توجه ویژه بالاترین مقام اجرایی کشور به تربیتِ معلم و معلمان آینده.

کد مطلب: ۱۴۷۶۲۵۰
لینک کوتاه کپی شد
شهید آیت‌الله رئیسی؛ احیاگر دانشگاه فرهنگیان

دانشگاه فرهنگیان در سال ۹۰ تاسیس شد؛ طبق اساسنامه‌ این دانشگاه؛ رییس جمهور، رئیس هیات امنای دانشگاه است؛ از زمان تاسیس این دانشگاه، تا سال ۱۴۰۱ هیچگاه جلسه هیات امنا با حضور رئیس‌جمهور برگزار نشده بود که این مساله بارها توسط اساتید و دانشجومعلمان در دولت قبل تذکر داده شده و باعث ناراحتی آن‌ها شده بود.

اما جنسِ رئیس‌جمهور جدیدی که تازه توسط مردم انتخاب شده بود با همه فرق داشت؛ آمده بود تا کم‌کاری‌های گذشته را جبران کند؛ آمده بود تا احیاگر اقتصاد و فرهنگ و اخلاق و البته تربیت معلمِ جمهوری اسلامی باشد.

۲۱ دی‌ماه سال ۱۴۰۱؛ خبری بر خروجی خبرگزاری‌های کشور منتشر شد که مثل بسیاری از اقدامات این سیدِ الهی، رنگ و بوی احیاء و باز کردن بسیاری از گره‌های مدیریتی گذشته را داشت.

مصوبات تاریخی برای احیای تربیت معلم

پس از ۱۱ سال از تأسیس دانشگاه فرهنگیان، جلسه هیأت امنا با حضور رئیس‌جمهور برگزار شد و ۵ تصمیم کلیدی و کلان در جلسه مصوب شد که اولین مصوبه، برنامه راهبردی دانشگاه در افق ۱۴۰۶ بود.

دانشگاه فرهنگیان پیش‌تر یک برنامه راهبردی افق ۱۴۰۴ داشت، اما این برنامه راهبردی ویرایش و اصلاح شد و جهت‌های آن متناسب با اهداف سند تحول بنیادین، بیانیه گام دولت و برنامه تحولی دولت اصلاح جدی پیدا کرد و به یک برنامه جدید تبدیل شد.

اصلاح چارت سازمان دانشگاه فرهنگیان مصوبه بزرگ دیگر بود؛ دانشگاه شامل ۹۸ پردیس و مرکز است و در هر استان، یک مدیریتی به نام مدیریت امور پردیس‌های آن استان پیش‌بینی شده بود؛ در اصلاح سازمان دانشگاه، سازوکارها به گونه‌ای تدوین شده است که یک دانشگاه ملی با ۳۱ دانشگاه جامع تابع استانی دارد.

 مصوبه سوم، آیین‌نامه صلاحیت‌ حرفه‌ای معلمان بود که توسط رئیس‌جمهور، تصویب شد.

بر اساس این مصوبه، دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان پس از تحصیل هم آزمون جامع و هم آزمون‌های عملکردی کاربردی در حوزه‌های فرهنگی، آموزشی و تدریس عملی خواهند داشت و بعد از آن فارغ‌التحصیل می‌شوند.

جذب دکترمعلمان؛ مجوز ۲۰۰ سهمیه دیگر برای جذب اعضای هیأت علمی؛ اصلاح شیوه‌های جذب و گزینش دانشجومعلمان و... مصوباتی بود که هر کدام‌شان اقدامات بزرگ و تحولی تربیت معلم است که با توجه ویژه رئیس جمهور و پیگیری‌های وزیر آموزش و پرورش و رئیس دانشگاه فرهنگیان رقم خورد.

سال ۱۴۰۲؛ سال اقدامات بزرگ برای نظام تعلیم و تربیت و تربیتِ معلم

سال ۱۴۰۲؛ سال اقدامات بزرگ برای نظام تعلیم و تربیت توسط سیدالشهدای خدمت بود.

آیت الله رئیسی؛ رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی، مصوبه سیاست‌ها و ضوابط کیفیت‌بخشی دانشگاه فرهنگیان که در جلسه ۸۸۷ مورخ ۱۴۰۲/۰۶/۰۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده بود را برای اجرا ابلاغ کرد.

همچنین رییس‌جمهور و رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه «آیین‌نامه جذب و پذیرش استعدادهای برتر ملی در حوزه‌های علمی، پژوهشی، فنّاوری، فرهنگی، هنری، تربیتی، قرآنی و ورزشی در دانشگاه فرهنگیان» را برای اجرا ابلاغ کرد.

شهیدی که معتقد بود دانشگاه فرهنگیان، بهترین دانشگاه برای اندیشه و فکر است

این شهید عزیز و مظلوم؛ ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ در دانشگاه فرهنگیان به مناسبت هفته معلم حضور پیدا کرد و در خصوص دانشگاه فرهنگیان، گفت: بهترین دانشگاه برای اندیشه و فکر دانشگاه فرهنگیان است. دانشگاه فرهنگیان کانون تحول در وزارت آموزش و پرورش است و در آموزش و پرورش هزینه کردن سرمایه‌گذاری است.

قاب‌های ماندگار و جاودان رئیس جمهور شهید برای تربیت معلم در سال ۱۴۰۳

سال ۱۴۰۳؛ ۲ قاب ماندگار برای همیشه در تاریخ تربیت معلم این مرزوبوم توسط رئیس جمهور ماندگار شد؛ وی ۱۰ اردیبهشت‌ماه در دیدار با معلمان بار دیگر بر تقویت دانشگاه فرهنگیان تاکید کردند. آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه لازمه شکل‌گیری ایران قوی، مدرسه قوی است و لازمه شکل‌گیری مدرسه قوی وجود معلمان قوی است بر ضرورت تقویت معلمان، اشاره کرد و گفت: بنا بر تأکیدات رهبری فرزانه و حکیم انقلاب اسلامی دانشگاه‌های فرهنگیان و شهید رجایی مراکز تربیت نیروهای کارآمد در امر آموزش و پرورش است، لذا بنای دولت نیز تقویت این دو دانشگاه در همه زمینه‌ها بویژه جذب اساتید برجسته است، البته در توسعه این دانشگاه‌ها نیز قطعاً حساب‌شده عمل خواهیم کرد.

پیگیری ویژه آقای رئیس جمهور در خصوص رفع مشکلات دانشگاه فرهنگیان

و آخرین قاب ماندگار این سید و خادم اهل بیت و احیاگر دانشگاه فرهنگیان، اقدامی است که بعد از دیدار با معلمان رقم خورد. رئیس دانشگاه فرهنگیان در خصوص آن روز جاودان؛ اظهار داشت: در حاشیه سخنرانی رئیس جمهور در راهرو تالار وزارت کشور چند مساله دانشگاه فرهنگیان را با وی در میان گذاشتم، آیت‌الله رئیسی در پایان همان برنامه، نشستی با حضور وزیر آموزش و پرورش و دیگر متولیان مرتبط با موضوعات ترتیب داد تا این مسائل بررسی شود.

وی افزود: رئیس‌جمهور به مدت سه ساعت همه برنامه‌ها و دیدارهای خود را لغو و یک به یک مسائل این دانشگاه را بررسی و دستوراتی را برای حل آن صادر کرد.

رئیس دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه در جذب هیات علمی دیگر دانشگاه‌ها دخالت نمی‌کنم اما این موضوع را در دانشگاه فرهنگیان رصد می‌کنم، گفت دانشجویان و اعضای هیات علمی این دانشگاه باید استانداردهای لازم را داشته باشد و ویژگی‌های شش‌ساحتی تعلیم و تربیت را داشته باشند.

وی افزود: مقرر شد ۳۰ ملک مازاد دستگاه‌های دولتی در کشور برای پاسخگویی به نیازهای دانشگاه فرهنگیان به این دانشگاه واگذار شود و املاک بلااستفاده دستگاه‌ها به این منظور اختصاص یابد.

و اکنون...، ما مانده‌ایم و یاد و خاطره رئیس‌جمهور شهیدی که خدا اراده کرد که در روز میلاد دردانه‌اش و صاحب ایران اسلامی؛ آغوش باز کند و وی را به سوی خود فراخواند.

حال ما مانده‌ایم و یاد و البته نامی که با شنیدنش می‌گوئیم؛ سلام بر ابراهیم، احیاگر دانشگاه فرهنگیان.

خبرنگار: بهنام آقاجانلو

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار