توسعه ورزش و درس تربیت بدنی با جلب مشارکتهای درون و برون سازمانی
تهران (پانا) - معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با صدور پیامی فرارسیدن روز و هفته ملی پارالمپیک را تبریک گفت.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان آموزش و پرورش استثنایی، متن پیام سیدجواد حسینی به شرح زیر است:
سالیانی طولانی، بین دو واژه ورزش و معلولیت فاصله ای بود به وسعت انزوا، ناامیدی، یاس، ناتوانی و عدم توانایی و ناکارآمدی. افراد معلول به عنوان عضو غیرمولد جامعه، ناچار به گوشه نشینی روی آورده و در این بین با آسیب های فراوان دیگری مواجه می شدند، از تشدید معلولیت گرفته تا عدم یادگیری مهارت های ارتباطی و روش زندگی.
با ظهور سازمان های بین المللی و لزوم توجه به حقوق تمامی افراد، نگاه ها به معلولین به عنوان گروهی از انسان ها که دارای نیازهای ویژه بوده و نیاز به حمایت و توجه دارند، تغییر پیدا کرد و قوانین مختلفی در حمایت از ایشان تدوین شد.این تغییر رویه در تمامی جنبه های زندگی معلولین پدیدار شد.
بیش از ۵۰ سال از احیای بازی های المپیک نوین در یونان می گذشت که با توجه به شعارهای مستتر در منشور المپیک، مانند برابری، عدم تبعیض، احترام به دیگران، همبستگی و ...، اولین دوره مسابقات ورزشی پارالمپیک شکل گرفت. از آن زمان بود که با رشد سریع ورزش، در جامع معلولین، حسی از جنس امید، توانمندی، قدرت و ... در دل معلولین جهان شکل گرفت.ورزش محملی شد برای بروز استعدادها و توانستن ها، خروج از انزوا و اثبات کارآمدی و شایستگی های آن ها.
امروزه معلولین پابه پای افراد غیرمعلول و چه بسا در برخی از موارد با انگیزه بیشتر، در میادین ورزشی حاضر شده و درس زندگی را خود می آموزند و به دیگران می آموزند. ورزش معلولین در کشور ما با پیروزی انقلاب اسلامی وارد مرحله جدیدی از رشد و نمو شد و می توان گفت با گذشت بیش از ۴۰ سال از این واقعه تاریخی، امروز ورزش معلولین در مسیر درست و صحیح، رو به کمال در حرکت است.
موفقیت های کاروان ملقب به سردار شهید سلیمانی در مسابقات پارالمپیک ۲۰۲۱ توکیو و پیام تشکر رهبر معظم انقلاب موید این مطلب است.
سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور با پوشش بیش از ۱۵۰ هزار نفر از دانش آموزان استثنایی در هفت گروه معلولیت، با درک جایگاه ممتاز ورزش در بهبود کیفیت زندگی دانش آموزان و خانواده های ایشان، بر توسعه ورزش و درس تربیت بدنی، با جلب مشارکت های درون و برون سازمانی و با اتّکا بر توانمندی نیروی انسانی متخصص خود، شامل کارشناسان، مربیان و معلمان تربیت بدنی شاغل در مدارس همّت گمارده است. شاهد این مدعا تشکیل بسیاری از تیم های ملی در رشته های ورزشی معلولین در رده سنی جوانان و نوجوانان، از دانش آموزان شاغل در مدارس استثنایی به عنوان ورزشکار و همکاران شاغل در آموزش و پرورش استثنایی به عنوان عوامل فنی و سرپرستی است.
هفته پارالمپیک فرصتی است تا ضمن ایجاد فضایی تبلیغاتی و رسانه ای در جامعه، ضمن معرفی منافع ورزش برای معلولین، گامی در فراگیرسازی ورزش سلامت محور برداریم. بدیهی است نیل به این هدف، مستلزم همکاری و مشارکت تمامی نهادهای دولتی و غیردولتی فعّال در حوزه ورزش معلولین، از جمله سازمان آموزش و پرورش استثنایی، کمیته ملی پارالمپیک و فدراسیون های تابعه، وزارت ورزش، سازمان بهزیستی و ... است.
بنده نیز ضمن تبریک این روز و هفته خدمت تمامی عزیزان فعّال در این حوزه، آرزو می کنم در سال های آتی ضمن بسترسازی بیشتر برای مشارکت تمامی معلولین در ورزش، شاهد کسب موفقیت های بیشتر و بزرگ تر در عرصه جهانی و به اهتزاز درآمدن پرچم خوش رنگ کشورمان در میادین ورزشی در سراسر جهان باشیم.
ارسال دیدگاه