کدام دانش‌آموزان در اولویت خدمات مشاوره‌ای هستند؟

تهران (پانا) - سرپرست معاونت پرورشی و فرهنگی از اهم برنامه‌های حوزه راهنمایی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش در شروع سال تحصیلی جدید ۱۴۰۰-۱۴۰۱ خبر داد.

کد مطلب: ۱۲۱۵۶۹۹
لینک کوتاه کپی شد
کدام دانش‌آموزان در اولویت خدمات مشاوره‌ای هستند؟

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل معاونت پرورشی و فرهنگی، حسن شربت دار به برنامه های این معاونت در حوزه راهنمایی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی اشاره کرد و ادامه داد: یکی از طرح هایی که در اداره کل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی در سال تحصیلی جدید انجام می شود طرح همدل و صدای مشاور است.

وی ادامه داد: طرح با تاکید بر دانش¬آموزان دارای والدین از دست رفته به علت بیماری کرونا به منظور توسعه خدمات راهنمایی و مشاوره و ارائه خدمات مطلوب به دانش آموزان نیازمند خدمات؛ اقدام به اجرای طرح همدل و صدای مشاور کرده است.

شربت دار گفت: در این طرح مدارس دارای مشاور از طریق تماس با والدین و دانش آموزان در قالب طرح همدل اقدام به شناسایی مشکلات و ارائه راهنمایی های لازم از طریق تماس تلفنی می کنند و در مدارس فاقد مشاور نیز اعضای تخصصی هسته های مشاوره از طریق تماس تلفنی با مدیر مدرسه و کارکنان مشکلات را شناسایی و دانش آموزان نیازمند را با دعوت در مرکز مشاوره مورد حمایت مداخله ای قرار می دهند.

سرپرست معاونت پرورشی و فرهنگی خاطر نشان کرد: در اجرای طرح همیار مشاور با شعار " هر کلاس یک همیار " دانش آموزان مدارس متوسطه اول و دوم زیر نظر مشاوران مدارس و اعضای تخصصی هسته ها و مراکز مشاوره در ۶ سطح مشخص، به ارائه خدمات اولیه روان شناختی و راهنمایی مختصر می پردازند .

وی ادامه داد: افراد همیار باید روحیه همدلی ، همکاری ، اعتمادپذیری ، رازداری ، شنوا بودن و عاقلانه فکر کردن داشته باشند در حال حاضر ۹۶ هزار همیار در سراسر مدارس کشور فعال هستند .

شربت دار گفت: خط ملی ۱۵۷۰ در سراسر کشور با هدف شناسایی فوری دانش آموزان، فرهنگیان و اولیا دانش آموزان نیازمند خدمات تخصصی مشاوره ای و حمایتی به صورت رایگان و از ساعت ۸ صبح لغایت ۲۰ هر روز به جز روزهای جمعه راه اندازی شده است در این طرح ملی درصدد هستیم تا با بهره گیری از متخصصان حوزه مشاوره ضمن شناسایی فوری نیازهای روان شناختی ، زمینه لازم برای ارائه خدمات را از طریق تیم فوریت های روانی - اجتماعی ، مددکاران شاغل در آموزش و پرور ش، مراکز مشاوره و خدمات روان شناختی فراهم کنند

وی افزود: تیم فوریت های روانی - اجتماعی وزارت آموزش و پرورش براساس قانون حمایت از حقوق کودک و نوجوان در ۷۲۹ منطقه آموزش و پرورش کشور با بهره گیری از متخصصان موضوعی در حوزه های مختلف مشاوره، روان شناسی، روان پزشکی و مددکاری تشکیل و در حوزه های فوریتی از جمله خودکشی ، اقدام به خودکشی، فرار، کودک آزاری ، فقر، بدسرپرستی، بی سرپرستی، اعتیاد و ... ورود موثر خواهند داشت در سال تحصیلی جدید انتظار می رود این اقدام مهم و اساسی با جدیت بیشتر پیگیری شود .

سرپرست معاونت پرورشی و فرهنگی به اجرای طرح ملی نماد اشاره کرد و افزود: برنامه ملی نماد با هدف توانمندسازی، شناسایی ، تشخیص ، درمان و ارجاع به موقع دانش آموزان نیازمند خدمات روانی - اجتماعی با مشارکت دستگاه ها و عضو ائتلاف در مدارس مجری نماد (۳۵ منطقه کشور ) برگزار می شود این برنامه ملی در حوزه شناسایی ، درمان و ارجاع و در قالب برنامه نماد بصورت الکترونیکی و یکپارچه به حمایت و مراقبت از دانش¬آموزان می پردازد . انتظار می رود این برنامه در سال تحصیلی جدید با نرخ پوشش بالاتر و فراگیری بیشتر بصورت کمی و کیفی به عنوان یک برنامه موثر نقش بی بدیلی در ارائه خدمات مشاوره ای و مددکاری و حمایتی داشته باشد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار