نمایشگاه نقاشی «زهره صمدبین» در سرزمین هنر افتتاح شد
آیدین آغداشلو: زهره صمدبین به بیان شخصی در نقاشی انتزاعی رسیده است
تهران (پانا) - آیدین آغداشلو درباره نقاشیهای زهره صمدبین گفت نقاشیهایی زهره صمد بین، در حوزه هنر گسترده وجهانی آبستره ، به بیان شخصی و خاصی دست پیدا کرده که با در نظر گرفتن دشواریهای یافتن لحنی متفاوت در مجموعه ای چنین انباشته در این هنر، جایگاه ویژه ای را مییابد.
به گزارش روابط عمومی این نمایشگاه؛«تلپورت» عنوان نمایشگاه نقاشی «زهره صمدبین» است که عصر روز جمعه ۱۵ مرداد ماه در گالری سرزمین هنر افتتاح شد.
نقاشی انتزاعی؛ هنری در ظاهر ساده است، اما پیچیدگی های خاص خودش را دارد و به قول «آیدین آغداشلو» در نقاشی آبستره با حذف تدریجی «فیگور» روبرو هستیم.
انتظار می رفت هنر انتزاعی عرصه بسیار گسترده و آزادی را برای خلق هنر خالص و ناب برای هنرمند فراهم کند، اما با گذشت چند دهه ، محدوده های تکراری هنر آبستره هم آرام آ رام مشخص تر شد و به دنبال آن ، ایجاد افق های تازه در آن دشوار ترشد، از این رو فعالیت کردن در این عرصه به ظاهر ساده بسیار دشوار است.
و در ایران نیزدر ۷۰ سال اخیر؛ هنر انتزاعی با اقبال بسیار خوبی از سوی هنرمندان مدرنیست روبرو شد و اتفاقا نمونه های بسیار خوبی از این آثار به موزه ها و نمایشگاه های معتبر جهان راه یافته است.
درنمایشگاه«تلپورت» که دومین نمایشگاه زهره صمدبین به شمار می رود؛ صمدبین ۵۰ نقاشی آبستره را که در دوسال اخیر خلق کرده است به نمایش گذاشته است.نقاشی های صمدبین در نگاه نخست بسیار چشم نواز هستند و مخاطب را با همان نگاه نخست به سفری اعجاب انگیز فرا می خوانند، سفری که در آن همه چیز روبه پویایی و حرکت به سوی زیبایی است.
صمدبین گویی در مکانی با فاصله از زمین و رو به کرات و سیاره ها ایستاده و آن چه را که در این سفر بی نظیر از آن فاصله می بیند با مخاطب به اشتراک می گذارد. ضرب و آهنگ سریع قلم او و رنگ های شفاف وچشم نواز او موجب می شود تا مخاطب در طول حس خوشایندی را تجربه کند و با گذشت زمان تصاویر در ذهنش ته نشین شود.
«زهره صمدبین» درباره وجه تسمیه عنوان نمایشگاهش«تلپورت» گفت: تلپورت به معنای انتقال از یک نقطه به نقطه دیگر بدون طی مسافت فیزیکی است و دانشمندان امیدوارند که در آینده نزدیک بشر به چنین تکنولوژی دست یابد.
او افزود: زمانی که نقاشی می کنم گویی بدون طی مسافت در جهان دیگری به سر می برم و در این طی ارضی که در طول خلق یک اثر انجام می دهم جززیبایی نمی ببینم وبا آثارم قصد دارم چیزی به زیبایی جهان اضافه کنم.
این هنرمند نقاش که سال هاست سابقه تدریس در مدارس آموزش و پرورش و دانشگاه را در کارنامه کاری خود دارد؛ معتقد است، هنرمندان بسیاری هستند که با آثارشان سویه ای دیگر از جهان را با مخاطبانشان در میان می گذارند، اما به قول محمد ابراهیم جعفری وظیفه هنرمند است که پله دیگری برای به اوج رسیدن به پله های جهان اضافه کند و برای من نقاشی انتزاعی چنین کارکرد و کاربردی دارد.
صمدبین افزود: من از کودکی دلبسته نقاشی بودم اما به خواست خانواده ام در رشته تجربی تحصیل کردم و در دانشگاه در رشته تکنیسین اتاق عمل تحصیل کردم.اما پس از پایان دوره طرحم دوباره کنکور دادم و در رشته نقاشی و سپس تصویرسازی تحصیل کردم. زمانی که به عنوان تکنسین اتاق عمل مشغول بودم در زمان فراغتم در اتاق عمل هم مشغول نقاشی بودم.
او درباره گرایشش به نقاشی انتزاعی گفت: من به جز استادانم در دانشگاه، هیچ وقت در کلاس استادی شرکت نکردم وتا سال دوم دانشگاه رئال کار می کردم. تابلویی از یک مبل کشیده بودم که آن قدر دقیق بود که استادم به من گفت این نقاشی به درد این می خورد که در یک مبل فروشی نصب شود، حرف او مرا درگیر خود کرد و از آن پس تصمیم گرفتم که از نقاشی رئال فاصله بگیرم و انتزاعی نقاشی کنم.
او درادامه سخنانش گفت؛ قریب به ۲۵ سال است که نقاشی انتزاعی می کنم و فکر می کنم و معتقدم نقاشی انتزاعی بهترین شیوه برای بیان هنری جهان و پیرامونم است و تاکنون آثارم به نمایشگاه گروهی متعددی راه پیدا کرده اند.
آیدین آغداشلو درباره نقاشی های زهره گفت:نقاشی هایی زهره صمد بین، در حوزه هنر گسترده وجهانی آبستره ، به بیان شخصی و خاصی دست پیدا کرده که با در نظر گرفتن دشواری های یافتن لحنی متفاوت در مجموعه ای چنین انباشته در این هنر، جایگاه ویژه ای را می یابد.
او افزود:نیرومندی شکل مکرر و رایج این آثار که در آن ها گوی ها و دوایر ی قدرتمند مخاطب را هدف می گیرند از مشخصه های خاص این مجموعه و دستاورد تجربه ای خلاقه و خالص اند که جای امید عمده ای را در امکان گسترش هر چه بیشتر بعدی این مجموعه به وجود می آورند.
عنایت الله نظری نوری نیز درباره نقاشی های صمدبین گفت:نگاه زهره صمدبین نگاهی زیبا و پر مفهوم به دنیای خیال انگیز درونِ خود ، نگاهی شاعرانه و چشم نواز به جهانِ هستی است که از درون پر رمز و رازش ، جهانِ ژرف را می نگرد .
او افزود: نگاه عارفانه و پر مهر به هستی در نقاشیِ محکم و پر شور حال این هنرمند، انسان را با دیدگاه هایی آشنا می کند که اغلب در خیال پر خاطره انسان عبور می کند مانند خاطرات خوش و رنگین . نقاشی های او حرکت و امید به زندگی راتداعی می کند.
به گفته نظری؛ نگاه او به هستی و افق روشن زندگی و المان های سبز و آبی و نارنجی ، این رنگ های زندگی ، رنگ هایی که با ما زندگی می کنند آثار این هنرمند را بدیع و ماندنی می کند. در یکی از آثار هنرمند، کره ی خاکی مهربان را به دتصویر کشیده؛ این سرزمین فصل ها و یاد ها و با رد هاله ای از رنگ سبز، بیننده را با آثار خود به دنیای امید و نشاط رهنمون می کند.
به گفته نظری؛آثار شعر گونه ی این هنرمند از جهان بینی خاصی برخوردار است و بیننده را باخود به دنیای مثبت و باشکوهی فرا می خواند.در حقیقت آثار غزل گونه و چشم نوازاو، تاثیر عمیقی بر بیننده می گذارد او با لطافت طبع و استادی خاص، نقاشی را سروده و شعر را نقاشی کرده است.بی شک آینده ای بسی چشم گیر و درخشان در انتظار این هنرمند توانا خواهد بود او میرود تا آینده را از آن خود کند .
نمایشگاه آثار زهره صمدبین با عنوان «تلپورت» تا ۲۰ مرداد در گالری سرزمین هنر به نشانی اوین، ابتدای سربالایی کچویی، کوچه صفا، پلاک ۴ برپاست.
ارسال دیدگاه