از نوآوری در حوزه آموزش تا ساخت ۳۰۰ مدرسه و کتابخانه
تهران (پانا) - کاظم قلم چی از خیرین فعال در حوزه مدرسه سازی است. این خیر مدرسه ساز در عین حال عضو هیات مدیره جامعه خیرین مدرسه ساز کشور و مجمع خیرین مدرسه ساز شهر تهران نیز هست و نقش موثری در رشد و شکوفایی فعالیت خیرین در عرصه ساخت و توسعه فضاهای آموزشی دارد.
به گزارش جامعه خیرین مدرسه ساز، کاظم قلم چی عضو هیأت مدیره مجمع خیرین مدرسه ساز شهر تهران از خیرین فعال در حوزه مدرسه سازی است. این خیر مدرسه ساز در عین حال عضو هیات مدیره جامعه خیرین مدرسه ساز کشور نیز هست و نقش موثری در رشد و شکوفایی فعالیت خیرین در عرصه ساخت و توسعه فضاهای آموزشی دارد. در این نوشتار با چکیده ای از پیشینه این خیر مدرسه ساز آشنا می شویم:
زندگینامه
سال ۱۳۵۲ است و بچه ها یکی یکی برای ورود به جلسه آزمون صف می کشند و خود را برای بزرگترین امتحان زندگیشان آماده می کنند. در همان زمان پسر بچه ای که پشت نیمکت های کنکور نشسته بود می دانست که باید برای بزرگترین تصمیم خود آماده شود. قبولی در رشته مهندسی معدن برای او بسیار پر اهمیت بود چون تصمیم های بزرگی در سر داشت و حالا بعد از آن می توانست آن ها را عملی کند. تلاش و حرکت در جهت هدف، رمز موفقیت پسر بچه ای است که خود در شرایط سخت زندگی توانست به موفقیت های بزرگی دست پیدا کند و در اعتلای نظام آموزشی کشور تاثیرگذار باشد."کاظم قلم چی" بنیانگذار موسسه کانون فرهنگی آموزش، در سال ۱۳۳۴ در یکی از محلات جنوب تهران متولد شد. کودکی خود را در سختی و مشقت گذراند و مجبور بود حتی تا دیر هنگام و در تابستان نیز کار کند تا بتواند خرج زندگی خود را تأمین کند. پشتکار و جدیت را از مادرش آموخته بود، زیرا مادرش با شغل معلمی توانسته بود، تا مقطع فوق لیسانس در دانشگاه تحصیل کند و او نیز باید با جدیت درسش را به اتمام می رساند.کاظم قلم چی در سال ۱۳۷۰ کانون فرهنگی آموزش را تاسیس کرد. در سال های پس از جنگ و در سال ۷۲ اتفاق مهمی در تاریخ کنکور ایران رقم میخورد؛اولین آزمون به شیوه قلمچی در زیرزمین دبستان آزادگان در منطقه پاسداران تهران برگزار شد و نزدیک به ۶۰ نفر دانش آموز داوطلبانه در آن شرکت کردند. این اتفاق از دیدگاه کاظم قلم چی بسیار اتفاق نادری بود زیرا بچه هایی که از امتحان فراری بودند، آمدند و در این جلسه حضور پیدا کردند. در آن زمان، بیشتر بچه ها خودشان درس می خواندند و توانایی شرکت در کلاس ها را نداشتند به همین دلیل، احساس کرد بهترین حالت ممکن طراحی برنامه منظمی است که کمکشان کند تا به صورت خودآموز پیش بروند و در نوع خواندنشان نظم ایجاد کنند. از آن زمان تا به حال نزدیک به سه دهه می گذرد و همه بچه کنکوری ها نام قلم چی و کانون فرهنگی آموزش از زبانشان نمی افتد ، اما مهم ترین خصوصیتی که کاظم قلم چی را از فعالیت های دیگرش جدا می کند، ساخت ۲۳۳ مدرسه و ۷۲ کتابخانه است که او را در زمره بزرگترین خیرین مدرسه ساز کشور قرار داده است.
بنیاد علمی آموزشی قلم چی
کانون فرهنگی آموزش یا بنیاد علمی آموزشی قلمچی بزرگترین مؤسسه آموزشی غیردولتی در ایران است که بنیانگذار آن کاظم قلم چی است و در زمینه آموزش و نشر کتاب کمک درسی و برگزاری آزمونهای برنامهای و برنامهریزی تحصیلی فعالیت میکند. کانون فرهنگی آموزش یکی از فعالترین ناشران کتاب کمک آموزشی در ایران است.
کانون قلم چی، وقف عام
پانزدهم شهریور سال ۱۳۸۴ بنیاد علمی آموزشی قلمچی بر گسترش دانش و آموزش وقف عام شد و از آن سال تاکنون اقداماتی در سراسر کشور در کارنامه خود به ثبت رسانده است. ساخت بیش از ۳۰۰ مدرسه و کتابخانه تنها بخشی از اقدامات ارزشمند کانون فرهنگی اموزش و شخص کاظم قلم چی است.
بنیاد علمی آموزشی قلم چی تا به حال در استان های آذربایجان شرقی ۱۱ مدرسه و ۴ کتابخانه، آذربایجان غربی: ۷ مدرسه و یک کتابخانه، اردبیل: ۱۱ کتابخانه، اصفهان یک مدرسه، البرز دو مدرسه و ۵ کتابخانه، ایلام ۲ مدرسه و یک کتابخانه، بوشهر ۵ مدرسه و یک کتابخانه، تهران ۷ مدرسه و ۹ کتابخانه، چهار محال و بختیاری ۲ مدرسه، خراسان شمالی ۱ مدرسه، خراسان رضوی ۲ مدرسه ، خراسان جنوبی، ۶ مدرسه، خوزستان ۳۰ مدرسه و ۶ کتابخانه، زنجان یک کتابخانه، سیستان و بلوچستان ۴۲ مدرسه، فارس یک مدرسه و ۲ کتابخانه، قزوین ۲ مدرسه، کردستان ۱۳ مدرسه، کرمان یک مدرسه، کرمانشاه ۱۱ مدرسه، کهگیلویه و بویر احمد: ۵۴ مدرسه، گلستان ۱۷ مدرسه و یک کتابخانه، گیلان یک مدرسه و ۴ کتابخانه، لرستان ۵ مدرسه و ۲ کتابخانه، مازندران ۴ مدرسه و ۱۰ کتابخانه ، مرکزی یک مدرسه و ۴ کتابخانه و هرمزگان ۳ مدرسه احداث کرده است.
همچنین بنیاد علمی آموزشی قلم چی با توجه به نیازهای کشور در حوزه هوشمند سازی، ۱۳۲۳ مدرسه ( شامل ۹۲۸ مدرسه شهری و ۳۹۵ مدرسه روستایی با ۱۸۰۷ کلاس درس) را در کشور هوشمند کرده است.
همچنین این بنیاد ساخت ۱۰۷ مدرسه در دست اجرا در کل کشور را بر عهده دارد.
ارسال دیدگاه