حاجی میرزایی در پیامی به مناسبت ششمین دوره هفته مبارزه با اعتیاد و آسیبهای اجتماعی اعلام کرد؛
باید عوامل مخاطرهآمیزی که سلامت روانی _ اجتماعی دانشآموزان را تهدید میکند، بشناسیم
تهران (پانا) - وزیر آموزشوپرورش در پیامی به مناسبت ششمین دوره هفته مبارزه با اعتیاد و آسیبهای اجتماعی اعلام کرد آموزشوپرورش با اجرای برنامههای آموزشی، ترویجی و مراقبتی، از دانش آموزان در برابر اعتیاد، آسیبهای اجتماعی و رفتارهای پرخطر، مراقبت میکند.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش، محسن حاجی میرزایی در این پیام با بیان اینکه رسالت ما برای محافظت از کودکان و نوجوانان و آماده ساختن ایشان برای مواجهه مؤثر با اعتیاد، آسیبهای اجتماعی و رفتارهای پرخطر، به مجموعهای از اقدامات یکپارچه نیازمند است، اظهار کرد: از یکسو باید بتوانیم از طریق فعالیتهای متنوع آموزشی و ترویجی، دانش و آگاهی ایشان را برای شناخت خطرات و مواجهه مؤثر با آنها، ارتقا دهیم و از سوی دیگر زمینهها و عوامل مخاطرهآمیزی که سلامت روانی_ اجتماعی آنان را تهدید میکند، بشناسیم و کنترل کنیم.
متن پیام محسن حاجی میرزایی به شرح زیر است:
به نام خدا
ششمین دوره هفته مبارزه با اعتیاد و آسیبهای اجتماعی در مدارس کشور را در حالی برگزار میکنیم که عوامل و زمینههای نوپدیدی همچون شیوع بیماری کرونا، موجب تشدید نگرانیها درباره وضعیت سلامت روانی - اجتماعی کودکان و نوجوانان شده است. کودکان و نوجوانان در دنیای معاصر، به دلیل گسترش عوامل مخاطرهآمیز، بیش از هر زمان دیگری، در معرض آسیبهای اجتماعی و رفتارهای پرخطر هستند که مسئولیت محافظت از ایشان را در برابر این مخاطرات دوچندان میسازد.
رسالت ما برای محافظت از کودکان و نوجوانان و آماده ساختن ایشان برای مواجهه مؤثر با اعتیاد، آسیبهای اجتماعی و رفتارهای پرخطر، به مجموعهای از اقدامات یکپارچه نیازمند است. از یکسو باید بتوانیم از طریق فعالیتهای متنوع آموزشی و ترویجی، دانش و آگاهی ایشان را برای شناخت خطرات و مواجهه مؤثر با آنها، ارتقا دهیم و از سوی دیگر زمینهها و عوامل مخاطرهآمیزی که سلامت روانی_ اجتماعی آنان را تهدید میکند، بشناسیم و کنترل کنیم.
وزارت آموزشوپرورش با اعتقاد به رسالت بزرگی که در این زمینه به دوش دارد، همواره کوشش میکند با استفاده از ظرفیتهای درونسازمانی و بهرهگیری از حمایت و همکاری خانوادهها، سازمان و رسانهها از طریق طراحی و اجرای برنامههای گوناگون آموزشی، ترویجی و مراقبتی، از دانش آموزان در برابر اعتیاد، آسیبهای اجتماعی و رفتارهای پرخطر، مراقبت کند.
در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹، باوجود شرایط ناشی از بیماری کرونا، اجرای فعالیتهای پیشگیرانه در مدارس کشور با محوریت شبکه (شاد) ادامه دارد و تاکنون چهار دوره گسترده آموزشی مجازی و پر حضوری درزمینه های غربالگری، توانمندسازی، درمان و مددکاری اجتماعی برای کارکنان آموزشوپرورش برگزارشده است. علاوه براین برنامه توانمندسازی و آموزش مهارتهای خود مراقبتی در ۴ هزار مدرسه کشور، اجرای برنامه (کانون یاریگران زندگی) در ۳۰ هزار مدرسه، اجرای بخش مأموریتهای روانی - اجتماعی برنامه (نماد) در تمامی مدارس کشور، اجرای فعالیتهای ترویجی، ازجمله جشنواره نوجوان سالم و هفته مبارزه با اعتیاد و آسیبهای اجتماعی، از دیگر برنامههایی است که اجرای آنها در مدارس کشور آغازشده یا در دست اجرا است.
ششمین دوره هفته مبارزه با اعتیاد و آسیبهای اجتماعی، فرصتی است تا با مرور و تحلیل وضع موجود، مدارس، خانوادهها، نهادها و رسانهها، همچون کانون یاریگران زندگی پیمان ببندیم که برای پیشگیری از اعتیاد، آسیبهای اجتماعی و رفتارهای پرخطر بین کودکان و نوجوانان، با یکدیگر همکاری کنیم و در این جهاد بزرگ برای محافظت از کودکان و نوجوانان، در کنار هم باشیم.
در این فرصت از همکاریهای سازنده خانوادهها و تلاشها و زحمات تمامی همکارانم در سراسر کشور، بهویژه معاونان و مربیان پرورشی، معلمان و مشاوران، همچنین حمایتهای ارزنده ستاد مبارزه با مواد مخدر، وزارت کشور و سازمان برنامهوبودجه کشور درزمینه حمایت از برنامههای وزارت آموزشوپرورش درزمینه پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بین دانش آموزان، تشکر و قدردانی مینمایم.
ارسال دیدگاه