معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش در گفت‌وگوی اختصاصی با پانا خبرداد:

برنامه‌ریزی برای ایجاد 32 هزار پایگاه مجازی اوقات فراغت در شبکه شاد

تمام تلاشمان را انجام خواهیم داد تا برنامه‌های ۹۹ را که به استان‌ها ابلاغ شده است، به‌خوبی اجرا کنیم

تهران (پانا) - معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش به تشریح فعالیت‌ها و برنامه‌های این معاونت برای دانش‌آموزان در ایام تابستان پرداخت.

کد مطلب: ۱۰۶۰۴۷۷
لینک کوتاه کپی شد
برنامه‌ریزی برای ایجاد 32 هزار پایگاه مجازی اوقات فراغت در شبکه شاد

علیرضا کاظمی در گفت‌وگو با پانا ضمن گرامی‌داشت هفته مقام معلم و تبریک این هفته به معلمان، مربیان، مشاوران، مدیران و دست‌اندرکاران نظام تعلیم و تربیت گفت: این روزها جا دارد از تمام معلمانی که با جهاد آموزشی در این روزهای سخت، آموزش و پرورش را سربلند کردند و با استفاده از تمام ابزارهایی که در اختیار داشتند روند آموزش را ادامه دادند تشکر کنیم چراکه جلوه‌های نابی از ایثار و تلاش را در عرصه‌های مختلف به منصه ظهور رساندند.

وی ادامه داد: آموزش و پرورش از این بحران سربلند بیرون آمد و توانست با راه‌اندازی بزرگترین پروژه آی‌تی کشور و بزرگترین شبکه آموزش، به سمت فضای واقعی نزدیک‌تر شود و خلا ایجاد شده را با استفاده از صدا و سیما، شبکه آموزش و بسته‌های آموزشی برای دانش‌آموزانی که از خدمات محروم بودند، پوشش خوبی دهد.

توسعه شبکه شاد در حوزه‌های پرورشی و فرهنگی در حال اجراست

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش افزود: طبیعتاً در کنار این اقدام خوب آموزش و پرورش، توسعه شبکه شاد برای استفاده از تمام ظرفیت‌های بخش‌های مختلف متناسب با نیازهای دانش‌آموزان در دستور کار وزارت آموزش و پرورش بود که نمونه آن ایجاد کانال‌های مرتبط با حوزه پرورشی و فرهنگی، حوزه تربیت بدنی و انجمن اولیا و مربیان است که در بخش‌های مختلف دیگر نیز در حال توسعه است.

اولین مرحله رزمایش کمک مومنانه در بیش از ۱۰ هزار مدرسه با محوریت سازمان بسیج دانش‌آموزی اجرا خواهد شد

وی بیان کرد: مسلما حوزه پرورشی نیاز به توسعه بیشتری دارد؛ در این شرایط در وهله اول مربیان با استفاده از کلاس‌هایی که ایجاد شده فعالیت‌های پرورشی خود را در فضای مجازی ادامه دادند و اولین مرحله از رزمایش کمک مومنانه در راستای تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری را در ۱۵ ماه مبارک رمضان مصادف با ولادت کریم اهل بیت امام حسن مجتبی (ع) در بیش از ۱۰ هزار مدرسه با مشارکت تشکل‌های دانش‌آموزی و محوریت سازمان بسیج دانش‌آموزی دنبال می‌کنند.

وی ادامه داد: استانداردهای تولید محتوای آموزشی تدوین شده و به استان‌ها ابلاغ می‌شود بنا داریم از ظرفیت تمام استان‌ها برای تولید محتوای فضای مجازی در بخش‌های مختلف استفاده کنیم بر اساس استانداردهای مشخص شده، استان‌ها محتواهای مناسب را تولید می‌کنند و ما نیز آن‌ها را بارگذاری خواهیم کرد.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: یکی از مسائل مهمی که مطرح است بحث فعالیت‌های تابستانه و استمرار فعالیت‌های پرورشی در تابستان است. ما تلاش می‌کنیم تا فعالیت‌های پایگاه‌های اوقات فراعت را با ایجاد ۳۲ هزار پایگاه مجازی در شبکه شاد طراحی کنیم و برنامه‌های حوزه پرورشی و فرهنگی را برای تابستان امسال ادامه دهیم.

ایجاد زیرکانال پرورشی و فرهنگی برای تفکیک فعالیت‌ها و حضور تشکل‌ها در حال انجام است

وی اضافه کرد: تمام دغدغه‌های ما فعالیت‌های اوقات فراغت در تابستان است و البته ایجاد زیر کانال‌های پرورشی و فرهنگی برای تشکل‌های دانش‌آموزی و ادارات کل که با مشارکت کمیته فنی، برنامه‌ریزی می‌شود. موضوع هدایت تحصیلی نیز از مهمترین برنامه‌هایی است که دنبال می‌شود تا هدایت تحصیلی در بستر شبکه شاد انجام شود و بتوانیم فرآیند آن را در برنامه زمانی تعیین شده به سر منزل مقصود برسانیم تا دانش‌آموزان پایه نهم بتوانند برای سال تحصیلی آینده برنامه‌ریزی‌های خود را داشته باشند و مدارس هم بر اساس ظرفیت‌ها و شاخص‌های اعلام شده بتوانند دانش‌آموزان را ثبت‌نام کنند.

کاظمی ادامه داد: در کنار فعالیت‌های کوتاه مدت مهمترین برنامه که مد نظر حوزه پرورشی و فرهنگی است، تدوین و ابلاغ برنامه‌های سال ۹۹ در حوزه پرورشی و فرهنگی و ابلاغ برنامه‌های سازمان دانش‌آموزی است که برنامه‌های حوزه پرورشی و فرهنگی ابلاغ شده است و برنامه‌های سازمان دانش‌آموزی نیز تدوین و با مصوبه هیئت امنا ابلاغ خواهد شد.

در حال تمهید مقدمات برای اجرای برنامه‌های سال ۹۹ هستیم

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: نکته بسیار مهمی که اکنون باید به آن پرداخت، برنامه ریزی برای اجرای برنامه‌های سال ۹۹ است بیشترین سهم برنامه‌های وزارتخانه، حوزه پرورشی است ما با ۴۶ برنامه بیشترین سهم را در برنامه‌های سال ۹۹ داریم که باید تلاش زیادی کنیم؛ برش‌های استانی و دستورالعمل‌های مربوطه را تهیه کنیم و تفاهم‌نامه‌های لازم را با برش‌های استانی منعقد کنیم.

کاظمی گفت: مهم‌ترین مطلبی که در برنامه‌های ما مد نظر است توجه به سند تحول بنیادین بر اساس برنامه‌های زیرنظام‌ها مبتنی بر رویکرد بیانیه گام دوم انقلاب و جهش تولید، تمرکززدایی و فراگیری برنامه‌های حوزه پرورشی است و اکنون نیز استفاده حداکثری از فضای مجازی می‌تواند مهمترین برنامه‌های ما باشد.

اجرای طرح «شمیم نور» همزمان با هفته دفاع مقدس

وی ادامه داد: یکی از برنامه‌های بسیار خوبی که اکنون آماده کردیم و ابلاغ خواهیم کرد طرح « شمیم نور» است این طرح یکی از برنامه‌های اردویی بسیار جذاب برای دانش‌آموزان مقاطع ابتدایی و متوسطه اول است و برای زمینه سازی ذهنی این دانش‌آموزان و شرکت در راهیان نور اجرا می‌شود. حضور در یادمان‌های شهدا در شهرها و شهرستان‌ها، استفاده از توانمندی‌های دفاعی و نظامی در پشت جبهه، دیدار با خانواده‌های شهدا و حضور در گلزار شهدا برنامه‌های متنوعی است که در این طرح دیده شده است و اکنون در حال ابلاغ این برنامه هستیم تا از اول مهر همزمان با هفته دفاع مقدس اجرا شود.

کاظمی اضافه کرد: رویکردهای وزیر آموزش و پرورش با ارائه بسته‌های تحولی اهمیت دارد حوزه پرورشی و فرهنگی نیز یک برنامه و دو فعالیت یعنی یک بسته تحولی در حوزه پرورشی و یک بسته تحولی در حوزه سازمان دانش‌آموزی ارائه کرده است که با رونمایی از این بسته‌ها از سوی وزیر آموزش و پرورش، آماده خواهیم شد تا دستورالعمل‌های لازم را برای تحقق این بسته‌های اجرایی تدوین کنیم.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که امکان دسترسی دانش‌آموزان به پایگاه‌های اوقات فراغت در شبکه شاد چطور خواهد بود گفت: بستر فنی این موضوع آماده خواهد شد و کانون‌های ورزشی، کانون‌های فرهنگی تربیتی، دارالقرآن‌ها و مدارس، ۳۲ هزار پایگاهی هستند که در فضای مجازی شکل خواهند گرفت تا فعالیت‌های اوقات فراغت دانش‌آموزان دنبال شود.

کاظمی در پاسخ به این سوال که در بحث اجرای فعالیت‌های سازمان دانش‌آموزی با توجه به شیوع کرونا چه اقداماتی را مد نظر دارید و چطور آن‌ها را انجام می‌دهید گفت: تمام برنامه‌های ما از ابتدای سال تحصیلی و از اول مهر شروع می‌شود پیش بینی ما این است که به شرایط عادی برمی‌گردیم و مدارس با رعایت پروتکل‌های بهداشتی بازگشایی خواهند شد. اکنون به شدت مشغول تولید محتوا هستیم و دستورالعمل آن نیز در حال آماده شدن است آیین‌نامه تدوین محتوا نیز به استان‌ها ابلاغ شده و تمام استان‌ها مشغول تولید محتوا هستند تا بتوانیم با شبکه دانش‌آموزی خود ارتباط خوبی برقرار کنیم.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار