امضای تفاهمنامه سازمانهای نهضت سوادآموزی و تحقیقات کشاورزی
تهران (پانا) - تفاهمنامه همکاری سازمان نهضت سوادآموزی و سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برای ارتقای شاخص سواد از طریق ارائه دورههای سوادآموزی به بهرهبرداران بیسواد و کمسواد بخش کشاورزی امضا شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نهضت سوادآموزی، شاپور محمدزاده، رئیس سازمان نهضت سوادآموزی در مراسم امضای این تفاهمنامه با تبریک دهه مبارک فجر، به دستاوردهای انقلاب اسلامی در آستانه چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران شاخص ارتقای سواد اشاره کرد و گفت: «در قبل از انقلاب این شاخص حدود ۴۸ درصد بود، یعنی ۵۲ درصد افراد جامعه بیسواد بودند در حالیکه با تلاشهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، میزان باسوادی در سال ۹۵ طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن به ۹۴.۶ درصد رسیده است و در سال جاری این شاخص ۹۶ درصد شده است. البته این شاخص کشوری است و برخی از استانها به ۹۸ درصد باسوادی رسیدهاند.»
محمدزاده به کاهش تبعیض جنسیتی و تبعیض منطقهای اشاره کرد و افزود: «در ابتدای پیروزی انقلاب درصد باسوادی در جامعه روستایی ۳۱ درصد بود که هماکنون به بالای ۹۰ درصد رسیده است. همچنین در اوایل انقلاب درصد باسوادی زنان ۵/۲۸ درصد بود که این شاخص نیز به ۹۰ درصد رسیده است. سازمان نهضت سوادآموزی علاوه بر دغدغههای مقام معظم رهبری (مدظله العالی) براساس دو مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و هیات وزیران، مکلف به تلاش در جهت ریشهکنی بیسوادی با مشارکت سایر دستگاههای دولتی و نهادهای غیردولتی است. بر همین اساس معتقدیم که بیسوادی به عنوان یک معضل فقط مرتبط با آموزش و پرورش و نهضت سوادآموزی نیست، بلکه همه دستگاهها باید همکاری لازم را در این زمینه داشته باشند. بر این باور هستیم که اگر سازمانهای دیگر مشارکت کامل داشته باشند میتوان قول داد بیسوادی حداقل در گروه سنی ۴۹-۱۰ سال ریشهکن شود.»
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی ادامه داد: «در سازمان نهضت سوادآموزی علاوه بر اجرای سه دوره سوادآموزی، انتقال و تحکیم، مراکز یادگیری محلی ایجاد کردهایم که این مراکز مصداق تعریف جدید باسوادی از نظر یونسکو است. یونسکو معتقد است که فرد باسواد کسی است که از یادگیری خودش استفاده کرده و زندگی خود را تغییر میدهد. در مراکز یادگیری محلی در کنار سوادآموزی و به بهانه سوادآموزی، ما مهارتهای زندگی، آموزشهای شهروندی و آموزشهای مقدماتی مرتبط با شغل را نیز به سوادآموزان یاد میدهیم تا از این طریق بتوانند زندگی خود را ارتقا بخشند.»
او ابراز امیدواری کرد با تلاش همه دستاندرکاران سوادآموزی و مشارکت همه دستگاهها، وضعیت سواد در جامعه در سرشماری ۱۴۰۰ خیلی بهتر از گذشته باشد و بتوان در بیشتر نقاط کشور جشن ریشهکنی بیسوادی را برگزار کرد.
در ادامه این جلسه کاظم خاوازی، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی هم سوادآموزی را دارای اهمیت زیادی دانست و گفت: «بسیاری از مشکلات برخی از کشاورزان به بیسوادی آنان مرتبط است. در سالهای گذشته محتوای خاص و کاربردی برای کشاورزان تهیه شده است. براساس این تفاهمنامه تمام امکانات سازمان در اختیار نهضت سوادآموزی خواهد بود تا بتوانیم با سوادآموزی بهرهبرداران کشاورزی به آنان کمک کنیم. اگر بخواهیم بهرهوری را در کشاورزی افزایش دهیم مجبور هستیم در زمینه سوادآموزی فعالیتهای گستردهای انجام دهیم.»
ارسال دیدگاه