وزیر آموزش و پرورش: مسیر قوی شدن جامعه از آموزش میگذرد
اتحادیه انجمنهای اسلامی بهعنوان شریک آموزش و پرورش دانشآموزان را برای نقشآفرینی اجتماعی کمک کنند
تهران (پانا) - همایش پاسداشت چهلمین سالگرد تأسیس اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان (نسل آفتاب) صبح امروز با حضور حجتالاسلام والمسلمین حاج علی اکبر، امام جمعه موقت تهران، وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش ورئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی برگزار شد.
وزیر آموزش و پرورش در این مراسم گفت: «نام انجمنهای اسلامی دانشآموزان در تاریخ نشیب و فرازهای انقلاب اسلامی نامی به یاد ماندنی است. آنها همواره شریک شادی و غمهای مردم ایران بودهاند و هیچ واقعه مهمی در تاریخ انقلاب اسلامی به وقوع نپیوسته مگر اینکه آثار انجمنهای اسلامی در آن هویدا است.»
او یاد دانشآموزان و معلمان شهید را گرامی داشت و ابراز امیدواری کرد همواره انجمنهای اسلامی پرفروغ به وظیفه خود اهتمام کنند.
محسن حاجیمیرزایی ادامه داد: «امروز مهمترین ماموریت که برای انقلاب اسلامی وجود دارد، آنچنان که مقام معظم رهبری فرمودند قوی شدن است و ما باید برای اقتدار و قوت جامعه اسلامی اهتمام و برنامهریزی کنیم و بدانیم که مهمترین تهدید، تلاشها برای تضعیف این قیام مقدس است.»
وزیر آموزش و پرورش گفت: «همانگونه که رهبری معظم انقلاب فرمودند امید ایشان به جوانان است و جوانان هستند که باید زمینهساز شکلگیری تمدن نوین اسلامی باشند. انجمنهای اسلامی دانشآموزان هم جوان هستند و در دوره مهم و تأثیرگذار شکلگیری شخصیت هستند، در این دوره ظرفیتها و قابلیتها شکل میگیرد و آثار آن در طول زندگی بهجای خواهد ماند. بنابراین شکلگیری انجمنهای اسلامی در دوره دانشآموزی بساز مهم است.»
او افزود: «اگر موضوع ما قوت یافتن است هم وحدت نظری و هم بیان تجربی داخلی و بینالمللی وجود دارد که توانمندی یک جامعه از مسیر آموزش میگذرد، جامعه آنگونه که آموخته است عمل میکند. آموزش و پرورش باید بنای قوت ملی و خوداتکایی ملی را ساماندهی کند.»
محسن حاجیمیرزایی ادامه داد: «پیشرفت کشور را از تعداد بنگاههای اقتصادی و میزان عرضه خدمات مشخص نمیکنند، آنچه استمرار موفقیت را تضمین میکند و ما را به دستاورد پایدار میرساند آموزش یکپارچه و سنجیده است و این کار وظیفه آموزش و پرورش است و انجمنهای اسلامی شریک ما در این مسیر مهم است.»
او گفت: «در سند تحول بنیادین آمده است که آموزش و پرورش به سمت مفهوم تربیت متحول شود، در تربیت ساحتهای متعددی برشمرده شده و تاکید بر توازن مفاهیم تربیتی است. همچنان که دانشآموز باید برای قوت یافتن و تربیت از دانایی برخوردار باشد باید به سلاح اقتصادی و ذوق هنری و همچنین باید وجه اقتصادی و اجتماعی و سیاسی او هم رشد کند و برای این بخش از تربیت بهشدت به توانمندی انجمن اسلامی نیاز داریم. چون این حرکت یک حرکت مشارکت گونه است و بستر رسیدن به این تربیت از این مسیر میسرتر است.»
محسن حاجیمیرزایی در ادامه صحبتهای خود گفت: «آنچیزی که اعتماد به نفس را در دانشآموزان تقویت میکند و به آنها امکان ارتباط با مسائل اجتماعی میدهد از این بستر ممکن میشود. هرچقدر بتوانیم این پیوند را با مسایل جامعه بیشتر کنیم به دانشآموزان اعتماد به نفس لازم را برای نقشآفرینی اجتماعی دادهایم و این انتظار هست که انجمنهای اسلامی به این سمت حرکت کنند.»
او افزود: «بهدلیل سرعت تغییرات در جامعه اولویتها زیر و رو میشود و مسائل پیچیدگیهای بیشتری پیدا میکنند و محصول این شتاب روز افزون نوعی انزوا و استیصال است و آن چیزی که باید به دانشآموزان کمک کند و در برابر این تغییرات آنها را مصون کند که فعال باشند و در مقابل تغییرات مصون بمانند و بهخوبی چارهاندیشی کنند، از مسیر شکل گیری این تربیت محقق خواهد شود. امیدوارم انجمن اسلامی بهعنوان یکی از شرکای ما در این مسیر این مهم را مورد توجه قرار دهند.»
حاجی میرزایی گفت: «عملا ما برای دستیابی به آرمان خود فعالیتهای متعددی را طراحی میکنیم و بهتدریج آن فعالیتها موضوعیت پیدا میکند و آرمانهایی که این فعالیتها بهخاطر آنها شکل گرفته است به فراموشی سپرده میشود، این دغدغهای است که باید تقویت شود و باید دائما خود را ارزیابی کنیم و اثربخشی کارها را بسنجیم. ما امید بسیاری به انجمنهای اسلامی برای پیشبرد اهداف تعلیم و تربیت و تقویت ارزشهای ملی داریم و باید نقش مهمی را ایفا کنند.»
او چهل سالگی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان را تبریک گفت و گفت: «من هم در سال ۵۸ از سوی شهید محراب شهید مدنی ماموریت گرفتم و کارم را با انجمن اسلامی دانشآموزان شروع کردم و اعتقاد داریم این نهال میتواند برای انقلاب اسلامی مفید واقع شود.»
در پایان این مراسم تمبر اختصاصی چهل سالگی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان توسط محسن حاجیمیرزایی رونمایی و توشیح شد.
ارسال دیدگاه