تداوم امید به احیای دریاچه ارومیه با اجرای طرح‌های دانشجویی

تبریز (پانا) - گروهی از دانشجویان دانشگاه تبریز با ارائه طرحی مطالعاتی، راهکارهایی عملی برای احیای دریاچه ارومیه پیشنهاد داده‌اند. این طرح با تأکید بر پاکسازی مسیر رودخانه‌ها، بهره‌برداری از تونل کانی‌سیب و جلب مشارکت سازمان‌های مردم‌نهاد، امید به احیای کامل دریاچه را افزایش داده است.

کد مطلب: ۱۵۵۵۴۸۳
لینک کوتاه کپی شد
تداوم امید به احیای دریاچه ارومیه با اجرای طرح‌های دانشجویی

دریاچه ارومیه که طی دو دهه اخیر با بحران خشکی روبه‌رو شده است با ادامه اقدامات زیست‌محیطی، امید به احیای آن افزایش یافته است. سامان رنجکش، سرپرست گروه مطالعاتی دانشجویان دانشگاه تبریز در گفت‌وگو با خبرنگار پانا جزئیات طرحی که با هدف آبدار کردن این دریاچه ارائه شده را تشریح کرد.

رنجکش در خصوص اهداف این طرح گفت: «هدف اصلی، احیای عملی دریاچه با توجه به امکانات موجود است. به دنبال ارائه راهکارهای اجرایی هستیم و از طرح‌های غیرعملی مانند انتقال آب از مناطق دور یا رهاسازی آب تمام سدها که امکان‌پذیر نیست، پرهیز کرده‌ایم.»

وی از پاکسازی مسیر رودخانه‌های منتهی به دریاچه، زه‌کشی زمین‌های اطراف و هدایت آب‌های سرگردان به‌عنوان گام‌های اساسی طرح یاد کرد و افزود: «مهم‌ترین اقدام، بهره‌برداری کامل از تونل کانی‌سیب است که برای انتقال آب به دریاچه طراحی شده است.»

سرپرست گروه دانشجویی دانشگاه تبریز درباره ابزارهای لازم برای اجرای این طرح تأکید کرد: «اجرای این طرح نیازمند حمایت مالی دولت، استفاده از ماشین‌آلات سنگین راه‌سازی و نیروی انسانی متخصص است.»

رنجکش همچنین به پیشنهاد تأمین مالی از طریق جلب مشارکت سازمان‌های مردم‌نهاد و خیرین حوزه محیط زیست اشاره کرد و گفت: «با همکاری این نهادها، می‌توانیم بخشی از محدودیت‌های مالی را برطرف کرده و روند احیای دریاچه را تسریع کنیم.»

وی با ابراز امیدواری نسبت به آینده دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: «مطالعات تاریخی نشان می‌دهد که این دریاچه در گذشته نیز دوره‌هایی از خشکی را پشت سر گذاشته است. علاوه بر این، جوشش چشمه‌هایی در بستر دریاچه طی سال گذشته، نشانه‌ای از آغاز روند خوداحیایی طبیعی آن است.»

به گفته رنجکش، در صورت اجرای موفق این طرح‌ها، می‌توان در آینده‌ای نزدیک شاهد بازگشت کامل حیات به دریاچه ارومیه و حتی انجام فعالیت‌هایی همچون شنا و قایقرانی در آن بود.

خبرنگار : دانش‌آموز: آرمیتا احمدپور

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار