قسمت دوم؛

رازهای طب ایرانی، کلیدهای زندگی سالم

تبریز (پانا) - در دومین قسمت از سری مصاحبه‌ها با پزشک و متخصص طب ایرانی به بررسی اصول اساسی یک سبک زندگی سالم و تاثیرات آن بر سلامت جسم و روح می‌پردازیم و راهکارهای ملموس و ساده‌ای برای بهبود کیفیت زندگی ارائه خواهد شد.

کد مطلب: ۱۵۵۳۶۸۰
لینک کوتاه کپی شد

دکتر فریبا صادقی در گفت و گو با پانا در خصوص گام دوم طب ایرانی برای داشتن سبک زندگی سالم، گفت: « از نظر شیخ الرئیس ابو علی سینا اولین گام سلامتی تحرک و سلامی و دومین مورد خوردنی و آشامیدنی است و سومین عامل خواب مناسب می‌باشد.»

رئیس گروه سلامت نوزادان و کودکان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود:« ما روزانه با خوردن و آشامیدن درگیر هستیم و بهتر است که آداب خوردن را رعایت کنیم و جویدن ۳۰ بار لقمه برای کسانی که می‌خواهند لاغر شوند و زودتر سیری احساس کنند بسیار مناسب است.»

پزشک و متخصص طب ایرانی ادامه داد: «بهتر است قبل از سیر شدن دست از خوردن غذا بکشیم تا سوخت و ساز در معده بهتر انجام شود و همینطور تا وقتی که واقعا احساس گرسنگی پیدا نکرده‌ایم غذا نخوریم.»

صادقی بیان کرد که غذای مناسب و هضم مناسب است که انرژی را برای شما فراهم می‌کند.

وی در خصوص تغذیه ماه رمضان نیز توضیح داد: «از کم خوری، پرخوری و روی هم خوری باید جدا خودداری کرد چون هضم غذاها متفاوت است و موجب فساد معده می‌شویم.»

صادقی به استفاده از غذاهای سالم تاکید کرد و گفت: « خوردن آب و مایعات بین غذا هضم را مختل می‌کند و تنها کسانی که مزاج گرمی دارند می‌توانند جرعه جرعه از آب وسط غذا استفاده کنند و افراد عادی نیم ساعت قبل از غذا و یک ساعت بعد از غذا از آب و مایعات استفاده کنند.»

وی ادامه داد: « ما باید از غذاهایی که هضم متفاوت دارند با فاصله استفاده کنیم مثل سالاد و ماست بعنوان میان وعده نیم ساعت قبل از غذای اصلی استفاده شود.»

پزشک ایرانی ادامه داد: «حتما باید دقت کنیم که موادی که چرب هستند انرژی زیادی دارند اما حجم کمی از معده را پر می‌کنند و در خیلی از مواقع باعث پرخوری می‌شوند و براساس این پرشدن معده پیام به مغز صادر می‌شود و بایستی سعی کنیم از میوه و سبزیحات استفاده کنیم و موادی که چرب و شیرین هستند کمتر استفاده کنیم.»

صادقی گفت: « استفاده زیاد از میوه و سبزیجات بدون اینکه متابولیسم برای هضم داشته باشیم باعث چاق شدن می‌شود چرا که انرژی هضمی ما خاموش است.»

وی تاکید کرد: « افرادی که ضعیف هستند و دوران نقاهت بیماری را می‌گذرانند باید از غذاهایی با هضم سبک مثل زرده تخم مرغ عسلی، گوشت گوسفندی و نان گندم خوب پخته شده، فالوده سیب (رنده شده به همراه کمی شکر و گلاب) استفاده کنند.»

متخصص طب ایرانی ادامه داد: «افرادی که ورزشکار هستند یا فعالیت بدنی سنگینی دارند غذاهایی که هضم سختی دارند استفاده شود مثل گوشت گاو، گوساله، حلیم، حلواها و مواد نشاسته دار.»

وی تاکید کرد که حتما بایستی در وعده‌های غذایی تنوع و تعادل را داشته باشیم و مکررا از یک غذای خاص استفاده نکنیم و با فاصله استفاده کنیم.

حجم فایل ویدیویی : ۹۴.۹۹M مدت زمان فایل ویدیویی : ۰۰:۰۵:۳۱ دانلود فایل

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار