دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی؛

شناسایی و توانمندسازی محلات آسیب‌پذیر در مسیر مبارزه با مواد مخدر

تبریز (پانا) - دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی با اشاره به تدوین نقشه راه مقابله با این پدیده شوم در استان، از شناسایی محلات آسیب‌پذیر به‌عنوان اولویت نخست خبر داد.

کد مطلب: ۱۵۴۶۵۳۲
لینک کوتاه کپی شد
شناسایی و توانمندسازی محلات آسیب‌پذیر در مسیر مبارزه با مواد مخدر

امیر رنجبر، در یادواره شهدای مبارزه با مواد مخدر استان با عنوان «مدافعان جان» اظهار کرد: مواد مخدر آسیب‌های جبران‌ناپذیری به خانواده‌ها و جامعه وارد کرده و برای مقابله با این تهدید عظیم، شناسایی ریشه‌های آن ضروری است.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی، با اشاره به برنامه‌های استان در این زمینه گفت: در طرح توانمندسازی محلات آسیب‌پذیر، از میان ۶۰۰۰ مدرسه استان، ۶۰۰ مدرسه در ۲۰۲ محله شناسایی شده است که اقدامات لازم در این مناطق اجرا خواهد شد.

رنجبر موقعیت ژئوپلیتیکی ایران را از عوامل قرار گرفتن کشور در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر دانست و افزود: ایران با دو هزار کیلومتر مرز مشترک با افغانستان و پاکستان، همسایگی با بزرگ‌ترین تولیدکنندگان مواد مخدر و روان‌گردان‌ها را تجربه می‌کند. در سال‌های اخیر، افغانستان به تولید مت‌آمفتامین (شیشه) روی آورده که چالش‌های بیشتری را در این مسیر ایجاد کرده است.

وی با اشاره به نقش شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تصریح کرد: این شورا با همراهی ۲۱ دستگاه اجرایی، برنامه‌های جامعی را در راستای کاهش عرضه و تقاضای مواد مخدر دنبال می‌کند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان در ادامه با اشاره به افزایش تولید مواد مخدر در افغانستان گفت: در سال ۲۰۰۰ میزان تولید مواد مخدر در این کشور ۲۰۰ تن بود که اکنون به ۹۰۰۰ تن رسیده و رشد ۵۰ برابری داشته است.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در مسیر جهاد مقدس مبارزه با مواد مخدر، ۴۰۰۰ شهید و ۱۲ هزار جانباز تقدیم کرده، افزود: ایران با انسداد مرزی گسترده در امتداد مرزهای شرقی، تلاش زیادی برای مقابله با این تهدید داشته اما همچنان شاهد ورود مواد مخدر به کشور و حتی پخش آن در زندان‌ها هستیم.

رنجبر بر ضرورت اتخاذ سیاست‌های متوازن برای کاهش هم‌زمان عرضه و تقاضا تأکید کرد و گفت: این مبارزه تعطیل‌بردار نیست و بهترین راهکار برای ریشه‌کنی این معضل، کاهش تقاضا از طریق پیشگیری اولیه و آگاه‌سازی جامعه است.

وی در پایان با اشاره به تقدیم ۴۶ شهید استان در مسیر مبارزه با مواد مخدر، بر اهمیت زنده نگه‌داشتن یاد و خاطره این شهدا تأکید کرد و گفت: برگزاری یادواره‌هایی همچون «مدافعان جان» فرصتی برای تجلیل از جان‌فشانی‌های این قهرمانان ملی است.

بر اساس گزارش سازمان ملل، حدود ۲۹۶ میلیون نفر در دنیا درگیر معضل مواد مخدر هستند و ۲۰۰ کشور از این پدیده شوم آسیب می‌بینند. همچنین، حدود ۳۰۰ میلیون نفر از سوءمصرف مواد مخدر رنج می‌برند.

 

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین ها
آخرین اخبار