شناساندن موسقی آذربایجانی در گرو ثبت ملی و جهانی است
افتتاح محل دائمی اولین و کاملترین استودیوی ضبط شمالغرب کشور در تبریز
تبریز (پانا) - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانشرقی بر اهمیت ثبت ملی و جهانی موسیقی آذربایجانی بهعنوان میراث ناملموس فرهنگی در راستای شناساندن فرهنگ این خطه از ایران اسلامی تأکید کرد.
بهگزارش روابط عمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانشرقی، اولین و کاملترین استودیوی ضبط آثار صوتی و تصویری شمالغرب کشور و استودیوی تخصصی منصور دانشور،موسیقیدان برجسته آذربایجانشرقی افتتاح شد.
احمد حمزهزاده در جریان این افتتاح با اشاره به اهمیت موسیقی آذربایجان بهعنوان یکی از قدیمیترین بخشهای میراث فرهنگی ناملموس این منطقه گفت: آثار بهجامانده از سنگنگارههای ۱۲ هزار ساله ارسباران و ۷ هزار ساله خداآفرین، نشان از پیوند ناگسستنی موسیقی با زندگی مردم خطه آذربایجان را میتوان سندی بر تاریخ بلند موسیقی در آذربایجان بهعنوان خواستگاه موسیقی در این منطقه دانست.
مدیرکلمیراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانشرقی ادامه داد: استان آذربایجانشرقی در حوزه ثبت آثار میراثفرهنگی از استانهای برتر کشور محسوب میشود اما لازم به ذکر است که این آثار برای معرفی و شناساندن استان کافی نبوده و لازم است تا در راستای معرفی همهجانبه ظرفیتهای استان از میراث ناملموس فرهنگی و بهویژه موسیقی سنتی آذربایجان در سطح ملی و جهانی بهرهمند شد.
او افزود: مکتب اول تبریز در دوره ایلخانیان، یکی از برجستهترین دورههای هنری تاریخ ایران است که در جریان آن، هنرمندان و عالمان نامداری گرد هم آمدند تا رشتههای مختلف هنری، از جمله موسیقی، این منطقه به سایر نقاط دنیا معرفی شود. بنابراین از دیرباز تا کنون موسیقی آذربایجانی از آوازه محبوبی در جامع بینالمللی برخوردار است که روند معرفی این هنر را تسهیل میکند.
ارسال دیدگاه